Victoria care completează setul alb al Craiovei

Cosmin STAICU, Marius ANGHEL 12 Apr. 2014, 22:01 Campionat

Alb-albaștrii au câștigat cu Mioveniul și au încheiat sezonul regulat cu șase succese la rând în care nu a primit gol.

La ultima repetiție înaintea meciurilor care contează, liderul nu s-a consumat prea mult, dar a ajuns la al șaselea succes consecutiv, toate cu poarta imaculată. Asta în condițiile în care stacheta invincibilității a fost ridicată cu Stângă pe bancă, alb-albaștrii încheind turul cu șapte victorii la rând.

Gabi Balint nu și-a ținut promsiunea de a-și odihni jucătorii de bază pentru play-off, doar Brac, Ferfelea și Vandelannoite fiind menajați. Portarul sârb a pierdut statutul de integralist, dar i-a prilejuit debutul lui Irimia între buturile Științei, la aproape 35 de ani.

Partida a avut asistență pe măsura importanței, iar la final cei 1.500 de spectatori erau satisfăcuți doar de victorie, fiindcă fotbal n-au văzut ioc. Lipsa mizei nu i-a descătușat pe jucători, care s-au complăcut în dueluri inutile și s-au întrecut în execuții ridicole.

Prima repriză a fost parcă dintr-un meci de ligă județeană, fotbaliștii intrând la cabine în huiduielile fanilor. Când aceștia își pierduseră răbdarea cu jucătorii lui Balint, golgheterul seriei a doua, Costin Curelea, a liniștit atmosfera cu o lovitură de cap imparabilă. Valskis a spart și el gheața în tricoul Craiovei, marcând tot cu capul, și înjurăturile din tribune s-au transformat în apaluze. Unele venite parcă pentru un sezon regulat terminat cu brio și care alimentează speranțele Craiovei de a vedea din nou fotbal de Liga I.

CS UNIVERSITATEA CRAIOVA
CS MIOVENI
2-0

Curelea 76, Valskis 85

Irimia – Kitanovski, Ljubinkovic, Izvoranu (Izvoranu ”46), Vătăjelu – Pleșan (cpt.)(Câju ”69), Ad. Ionescu – Varga, Valskis, Cr. Ganea (Sin ”55) – Curelea
Antrenor: Gabi Balint
Eliminat: Ljubinkovic ”90+1 (două galbene)

Ciucă – Cotigă (G. Zaharia ”75), Bg. Stoica (cpt.), Al. Răuță, Ct. Stan – Chețan (O. Gueye ”82), Biceanu, Al. Popa, Cip. Negoiță – Ayza, Năstăsie
Antrenor: Marius Stoica
Eliminat: Al. Răuță ”90+3 (două galbene)

Articol scris de Cosmin STAICU
Foto: CS Universitatea Craiova

Cosmin STAICU, Marius ANGHEL 12 Apr. 2014, 22:01 Campionat
Pe aceeași temă