Nou-promovată în liga secundă, Știința Miroslava nu va putea juca meciurile din campionat pe terenul din Uricani, sat care aparține de comuna Miroslava. Deși baza sportivă este cu mult peste nivelul celor din Liga a 3-a, mai trebuie aduse îmbunătățiri pentru a putea găzdui partide din eșalonul al doilea. Reprezentanții Federației Române de Fotbal au inspectat săptămâna trecută baza sportivă de la Uricani și i-au anunțat pe oficialii Științei că nu vor putea juca pe teren propriu dacă nu vor aduce mai multe îmbunătățiri la stadion.
„Din păcate, este cert că nu vom putea juca pe terenul de la Uricani primele meciuri din campionat. Ne doream foarte mult acest lucru, speram să putem juca pe terenul nostru, dar nu este posibil. Mai avem mult de lucru la bază. Cu prilejul Supercupei de la Botoșani, au venit la Miroslava și au inspectat baza reprezentanții Federației Române de Fotbal. Au fost îngăduitori cu noi, nu ne-au pus bețe în roate, ne-au dat timp să remediem problemele, dar nu credem că este posibil ca până la 5 august să putem ajunge la un nivel care să ne permită să jucăm la Uricani. Trebuie remediate problemele la suprafața de joc, trebuie lucrat la accesul suporterilor către stadion, parcare, tribune pentru suporterii oaspeți, cabine pentru comentatori și multe altele. Nu sunt probleme grave, dar necesită timp și bani”, a declarat președintele Daniel Acatrinei.
În Copou sau la Vaslui
Acesta ia în calcul chiar și mutarea echipei la Vaslui pentru meciurile de pe teren propriu, deși speră să găsească înțelegere și să joace la Iași, pe stadionul „Emil Alexandrescu” (foto jos).
„Până vom remedia problemele la terenul nostru, vom fi nevoiți să jucăm meciurile pe alt teren. Avem varianta „Emil Alexandrescu”, iar dacă nu se va putea aici, luăm în calcul să jucăm la Vaslui, pentru că este cel mai aproape. Sigur, ideal ar fi să jucăm în Copou. Până la urmă, reprezentăm județul Iași, nu doar comuna Miroslava. Sper să găsim înțelegere la Consiliul Județean, la Primăria Iași. Din câte am înțeles, nu se pot juca meciuri cu 48 de ore înainte sau după partidele lui CSM Poli, pentru ca suprafața să aibă timp să se refacă. De aceea, trebuie să vedem și calendarul nostru. Am vorbit cu președintele Ambrosie de la CSM Poli, dânsul ar fi de acord, dar totul depinde de teren”, a mai spus Acatrinei, care nu are emoții, cel puțin pentru moment, în privința participării echipei în campionatul Ligii a 2-a: „Se fac toate eforturile pentru ca echipa să joace în Liga a 2-a. Cu toții ne dorim asta. Ne dorim să mergem mai departe. Dacă modernizăm baza, rămânem cu un stadion bun pentru anii următori. Căutăm toate soluțiile pentru a nu renunța. Doar că toate aceste probleme apărute la bază necesită timp și bani. Noi sperăm ca până în toamnă să putem reveni la Uricani”.
Trei jucători împrumutați de la FC Botoșani
În paralel cu lucrările la baza sportivă, oficialii au fost preocupați și de întărirea lotului de jucători. Conform președintelui Acatrinei, lotul este definitivat în linii mari.
Știința i-a luat sub formă de împrumut de la FC Botoșani pe portarul Raul Avram (24 de ani), stoperul Andrei Chindriș (18 ani, ex Academica Clinceni) și mijlocașul Alexandru Corban (19 ani), iar de la Pașcani au fost aduși portarul Jan Turița și atacantul Adrian Viorică. De asemenea, au mai venit mijlocașul ofensiv Cornel Căinari, ex Foresta Suceava, și fundașul central Paul Mateciuc, ex FC Zalău.
Articol scris de Narcis POHOAȚĂ‚
Foto: FB Știința Miroslava