Întăriri pentru Știința Miroslava. Ieșenii au transferat trei jucători, dar au plusat și în compartimentul tehnic

Știința Miroslava s-a întârit în ultimele zile atât la nivelul lotului, cât și al staffului tehnic. Președintele Daniel Acatrinei a ajuns la un acord cu jucătorii Sebastian Bucur, Horia Alexandru Crișan (ambii fundași) și Robert Căruță (mijlocaș), ultimii doi debutând deja ca titulari la Știința în meciul de campionat cu CS Mioveni, pierdut sâmbăta trecută, scor 1-5, în deplasare, în etapa a 7-a a Ligii 2.

De asemenea, oficialii de la Miroslava au întărit și stafful tehnic cu un nume „greu”, fostul preparator fizic al Politehnicii Iași, Cezar Honceriu, urmând să supervizeze activitatea preparatorului Andrei Antoce.

„Pe lângă Cezar Honceriu, l-am cooptat în stafful tehnic și pe preparatorul fizic Andrei Antoce. E o colaborare de bun augur pentru noi, suntem onorați că am reușit să-i aducem alături de echipă. Domnul Honceriu se va ocupa de consiliere în vederea elaborării unui program de pregătire fizică la nivelul echipei de seniori și în mod special de creșterea potențialului fiziologic al sportivilor. Le urăm mult succes și suntem siguri că vor fi de mare folos jucătorilor”, a declarat președintele Daniel Acatrinei.

Ieșenii vizează calificarea în turul următor al Cupei României

Miroslava va debuta, miercuri, în noul sezon al Cupei României, în deplasare, cu divizionara a treia CSM Roman. Președintele formației din Miroslava, Daniel Acatrinei, a făcut apel la jucători să trateze meciul din Cupa României cu maximă seriozitate, fiind convins că un succes la Roman poate reface moralul echipei după ultimele eșecuri în campionat.

„Vrem să ne calificăm în turul următor al Cupei României. Tratăm cu maximă seriozitate orice competiție organizată de Federația Română de Fotbal. Vreau ca jucătorii să dea tot ce au mai bun pe teren, indiferent că joacă în Cupă sau în campionat. Ne dorim să mergem cât mai departe în Cupă și să aducem o echipă de Liga 1 la Uricani. Ar fi extraordinar. O victorie cu Romanul ar fi de bun augur pentru noi, ne-ar da moral pentru meciul de sâmbătă, din campionat, cu liderul Hermannstadt”, a punctat Acatrinei.

„Mă așteptam la un parcurs echilibrat. Sunt convins că ne vom reveni”

Acatrinei nu își explică debutul foarte slab de campionat și este convins că echipa din Miroslava își va reveni în următoarele runde.

„Nu știu ce se întâmplă, joacă timorați, cu frică. Probabil sunt blocați psihic, deși speram ca victoria din deplasare cu Metaloglobus să-i deblocheze psihic pe jucători. I-am întrebat pe băieți ce se întâmplă, dacă le lipsește ceva și nu au răspuns nimic. Ce să cred? Că asta e valoarea lor? Au tot ce le trebuie, trebuie să joace cu mai mult curaj, să arate că au valoare. Nu vreau să cred că atâta pot, că asta e valoarea lor. Eu am încredere în continuare în echipă. Nu mă așteptam la rezultate extraordinare în acest debut de campionat, dar speram să avem un parcurs echilibrat, să nu pierdem la scor. La iarnă sita va cerne, dar sper să o ducem bine până la iarnă, nu de această manieră. Chiar dacă pierdem un meci, vreau să-l pierdem luptând, muncind”, a conchis oficialul Științei.

După șapte etape desfășurate din noul sezon al Ligii 2, Știința Miroslava ocupă locul 19, penultimul, cu doar 4 puncte. Sâmbătă, echipa ieșeană joacă pe teren propriu cu liderul AFC Hermannstadt.

Articol scris de Narcis POHOAȚĂ‚

Pe aceeași temă