Venirea lui Marius Alexe la Argeș i-a adus aminte lui Nicolae Dică de un moment din cariera sa: „Probabil așa a gândit și el”. Ce spune fostul dinamovist

Marius ANGHEL 19 Sep. 2019, 16:55 Campionat
Venirea lui Marius Alexe la Argeș i-a adus aminte lui Nicolae Dică de un moment din cariera sa:

Anunțat oficial înaintea meciului de la finalul săptămânii trecute cu Rapid, ultimul transfer realizat de Campionii FC Argeș, Marius Alexe (29 de ani), nu a fost inclus de antrenorul Nicolae Dică în lotul pentru întâlnirea cu giuleștenii. Ar putea să debuteze însă chiar împotriva ultimului său club. De altfel, atacant a fost prezentat oficial astăzi, în conferința de presă premergătoare meciului cu Concordia Chiajna, pe care argeșenii îl vor juca sâmbătă, în deplasare, de la ora 12:30, în cadrul etapei a 8-a a Ligii 2.

Marius Alexe: „Acum poate îmi pare rău că nu am venit mai devreme”

Ultima dată la Concordia Chiajna, în partea a doua a sezonului trecut de Liga 1, atacantul bucureștean Marius Alexe a semnat un contract valabil până la finalul campionatului actual al Ligii 2, cu drept de prelungire, cu Campionii FC Argeș. Jucătorul avusese discuții cu trupa manageriată de Nicolae Dică încă din vară, însă a preferat să aștepte oferte mai avantajoase. Cum acestea nu i-au fost pe plac, Alexe a acceptat să vină la Pitești.

„Mă bucur foarte mult, în primul rând, să fiu aici. Știu că am venit la o echipă de tradiție a României, care acum își dorește să ajungă din nou în Liga 1. Primele discuții le-am avut acum câteva luni, la începutul verii, însă am zis să mai așteptăm puțin. Ca să zic așa, acum poate îmi pare rău că nu am venit mai devreme, mai câștigam câteva etape. Îmi doresc să mă pun la punct din toate punctele de vedere, să pot să ajut echipa cât mai mult”, a spus atacantul crescut de Dinamo, care își propune să ajute echipa să promoveze: „Obiectivul meu este să mă pun în slujba echipei, să joc cât mai bine, să încerc să dau cât mai multe goluri, cât mai multe asisturi, pentru că știu că își dorește să ajungă din nou în prima ligă și doar așa o să pot să ajut și eu.”

Întrebat dacă este apt de joc și va debuta la meciul de la Chiajna, Alexe a zâmbit, s-a uitat către Nicolae Dică, aflat în stânga sa, și apoi a spus: „Încă nu știu. Ne pregătim până atunci.”

Alexe, completat de Nicolae Dică: „Un pas pe care l-am făcut și eu când m-am dus la Viitorul, în Liga a 2-a”

Marius Alexe a fost format de Dinamo, club unde la seniori a jucat mai întâi la Dinamo II, acolo s-a remarcat și apoi a debutat în Liga 1. A fost împrumutat la FC Ploiești (actuala Astra), a revenit la Dinamo, unde a devenit jucător de bază în perioada 2009-2013. Astfel a ajuns să fie împrumutat în Italia, în Seria A, la Sassuolo, pentru ca, apoi, după o scurtă perioadă, să revină în „Ștefan cel Mare”. Ulterior, în 2015, a fost achiziționat de turcii de la Karabukspor, iar după aceea a mai trecut pe la Podbrezova (Slovacia), Aris Limassol (Cipru), s-a întors la Karabukspor, iar la începutul acestui an a ajuns la Concordia Chiajna, pentru care a evoluat în opt meciuri.

Revenirea în Liga 2, competiție în care a jucat la începutul carierei sale pentru FC Ploiești (actuala Astra) și Dinamo II, a evitat să spună că este un pas înapoi, ci a declarat că este o șansă să își relanseze cariera, după o perioadă în care accidentările i-au creat probleme.

„De multe ori, în carieră trebuie să îți dai seama și să accepți că îți place fotbalul și s-o iei și de la început. Eu sunt înnebunit după fotbal, mă pregătesc în fiecare zi să pot să joc mai bine. Cred că toată lumea știe că am avut în anii trecuți și niște probleme de sănătate și acum muncesc mult mai mult să fiu la cel mai înalt nivel. Liga a 2-a din România este foarte bună, sunt echipe de tradiție, se joacă un fotbal bun și asta m-a motivat și mai mult. Acum sper ca noi să fim una dintre echipele care promovează la sfârșit”, a spus Marius Alexe, care a fost oprit din discurs de Nicolae Dică, pentru a face o completare: „Un pas pe care l-a făcut el, în acest moment, l-am făcut și eu în urmă cu șapte ani, când m-am dus la Viitorul, în Liga a 2-a, cu un proiect bine pus la punct. Cu răbdare am reușit să promovăm cu acea echipă în prima ligă și uitați-vă unde a ajuns Viitorul în A. Probabil așa a gândit și el.”

Alexe își propune să promoveze cu Campionii FC Argeș. „Am urmărit multe meciuri la televizor, am urmărit și meciul cu Rapid de acasă. E clar că se joacă foarte agresiv, toate echipele își doresc să câștige, să rămână acolo sus. Sunt multe echipe care și-au propus promovarea și eu cred că asta este bine și pentru fotbalul din România, atât pentru Liga a 2-a, cât și pentru prima ligă”, a mai declarat atacantul.

Marius ANGHEL 19 Sep. 2019, 16:55 Campionat
Pe aceeași temă