Velcea: „Mi-a fost teamă de cele două autobaze”

03 Sep. 2011, 15:14 Campionat
Velcea:** „Mi-a fost teamă de cele două autobaze

Poli Timișoara a învins pe FC Olt Slatina cu 1-0 în cadrul etapei a treia a Ligii a II-a dar antrenorul bănățenilor are destule motive de nemulțumire.

„Partidă grea, pe care până la urmă am tranșat-o în favoarea noastră, datorită unor trasee de joc. Am încercat mult, până la urmă a intrat și golul. Ne-am creat alte situații în care puteam să marcăm. Mai sunt și zile proaste. Per ansamblu trei puncte importante. A fost o oră nepotrivită, dar asta e ora Diviziei B, prima dată când jucăm acasă după mulți ani la ora 11, trebuie să ne obișnuim. (…) Mi-a fost teamă de cele două autobaze, una pe linia de fund și una la mijloc. N-am avut nicio problemă cu linia lor de atac, știam cum vor juca. Noi am făcut o translație prin intermediari, pase lente și încete, atunci când am reușit să schimbăm am avut și ocazii”, a declarat la final Valentin Velcea, antrenorul lui Poli.

Fundașul dreapta, o problemă. Zăgrean, ieșit din formă

Deși au avut parte de un start perfect de sezon, tehnicianul bănățenilor a vorbit despre câteva lacune importante în cadrul echipei.

„Trebuie să stau tot timpul cu gura pe jucători, nu avem încă capacitatea tehnică necesară de a face un joc combinativ cu o succesiune de pase de la șase-șapte în sus și atunci mai dau și indicații tactice constructive. În acest moment o problemă este cea a fundașului dreapta. Nu avem o alternativă concretă (la Dăruială), să putem alterna de la meci la meci, dar cred că săptămâna viitoare o să aduc un jucător de la echipa a doua pentru concurență. Pe jucători îi mai fură jocul, asta denotă lipsa de experiență. Sunt intercalați jucători tineri cu care avem răbdare și jucători experimentați care poate nu se ridică la valoarea pe care o așteptăm. Dezechilibrează puțin intercalarea aceasta. Trebuie comunicare”, susține Velcea.

Acesta a vorbit și despre lipsa alternativelor din atac în această etapă după ce Axente a fost suspendat iar Ricketts, chemat la națională: „Zăgrean e ieșit total din formă, atât poate la ora asta. Dacă mă întrebați de ce nu l-am schimbat, nu am avut cu cine, e tragic nu? La o echipă care vrea să promoveze, n-ai cu cine”.

Poli a adunat nouă puncte și se află pe primul loc în Seria 2. Etapa viitoare timișorenii se deplasează la Bistrița.

„Cât de mult trebuie să se implice cei cu experiență, să le dea palme peste cap? De multe ori poate e bine și așa, sunt tipologii diferite de oameni. Dacă strigi la Dăruială îi tremură piciorul sau dacă strig la altul, nu zice nimic, nu știi ce e în mintea lui. Răbdarea și susținerea sunt factori importanți, dar asta nu poate continua la nesfârșit, construim”, Valentin Velcea, antrenor principal Poli Timișoara

Articol scris de Cornel BIHOLARI

03 Sep. 2011, 15:14 Campionat
Pe aceeași temă