Valentin”s day! Dunărea Călărași a învins echipa fraților Herea, prin golurile lui Valentin Munteanu și Valentin Alexandru

Valentin''s day!** Dunărea Călărași a învins echipa fraților Herea, prin golurile lui Valentin Munteanu și Valentin Alexandru

Dan Alexa nici n-a vrut să audă de o plecare la Dinamo. Vrea să fie cu Dunărea Călărași în Liga 1, iar parcursul său este unul de invidiat. „Chirurgului” îi merge perfect „operația” în orașul care n-a văzut niciodată un meci din prima divizie. Cu 21 de meciuri fără înfrângere, dintre care 17 au fost victorii și șapte puncte avans față de Chindia, echipa ce e pe locul 3, care duce la baraj, Dunărea zburdă spre jocurile cu FCSB sau Dinamo.

Așa s-a prezenat formația din Călărași la partida de astăzi de la Buftea cu CS Balotești, în cadrul etapei a 23-a, reprogramate. O victorie ce se aștepta bifată pe terenul sintetic, bun în caz de condiții vitrege, cu o echipă care se zbate să nu o prindă vara în Liga a 3-a.

0-2 în 30 de minute

Cu frații Herea în echipă, gazdele n-au făcut față „cursului” Dunării și au fost „luați de val” încă din start. Ciprian Rus (2) și Valentin Alexandru (4) i-au speriat din prima pe cei de la Balotești. Dincolo, pasa lui Ovidiu Herea pentru fratele Claudiu (6) a fost singurul moment din debut ce i-a dat emoții lui Lungu. Pană (11) a mai încercat poarta, iar inevitabilul s-a produs înainte de minutul 20. Vali Munteanu (18) i-a pierdut pe drum pe greoii fundași adverși, l-a culcat la pământ și pe portarul Iordan și s-a făcut 0-1.

După o jumătate de oră de joc, scenariul era așteptat de Alexa, pentru că a venit momentul lui Vali Alexandru. Atacantul l-a întors pe toate părțile pe Marciuc, a scăpat și de Flămânzeanu și a marcat cu calm (30).

Iluzia Baloteștiului și finalul așteptat

Partea secundă n-a fost însă la fel de bună pentru oamenii lui Alexa, iar CS Balotești a avut 15 minute în care a dat impresia că poate să-i complice situația Dunării. Dedu a prins un șut din vole, de la 30 de metri, iar gazonul sintetic l-a păcălit pe Cezar Lungu (53).

Golul gazdelor i-a trezit însă pe jucătorii lui Alexa, care au închis orice culoar spre poarta lui Lungu, iar CS Balotești n-a mai contat în ofensivă. Nici Dunărea n-a mai izbutit mare lucru în atac, chiar dacă a avut inițiativa, dar, în final, Alexa a mai bifat o victorie, a 18-a, iar echipa lui s-a mai aproapiat o dată de Liga 1. În mod normal, din toamnă vor uita de dueluri cum a fost cel cu CS Balotești.

Cu această victorie, Dunărea depășește borna de 60 și ajunge la 62 de puncte, se menține la trei puncte avans față de FC Hermannstadt și la șapte de Chindia Târgoviște. Duminică, de la ora 13:30, joacă acasă cu UTA Arad. CS Balotești are 24 de puncte, e pe locul 18, retrogradabil, și sâmbătă, de la ora 11:00, primește vizita celor de la ASU Politehnica Timișoara.

CS BALOTEȘTI – DUNĂ‚REA CĂ‚LĂ‚RAȘI     1-2
Valentin Munteanu 18′, Valentin Alexandru 30′ / Constantin Dedu 53′

Iordan – C-tin. Dedu, Flămânzeanu, Marciuc (cpt.), Mirescu – Ov. Herea, Cl. Herea, M. Neagu (N. Filip 75′), C. Mihai (Cl. Ioniță 84′) – C. Novac, F. Paraschiv (Bolozan 67′)
Rezerve neutilizate: Eșanu – Al. Gheorghe, Val. Andrei,, Al. Ionescu
Antrenor: Augustin Călin

C. Lungu (cpt.) – Țenea, Bg. Șandru, Bg. Manole, Mendy (Tomozei 59′) – Al. Stoica, Cr. Pușcaș – Sil. Pană, Val. Munteanu (Missi Mezu 81′), Cip. Rus (C. Cristea 70′) – Val. Alexandru
Rezerve neutilizate: Gab. Popa – Dobrosavlevici, Preoteasa, Spehar
Antrenor: Dan Alexa

Stadion: Baza Sportivă Buftea (Sintetic FRF)(Buftea – Ilfov); Arbitru: Marian Barbu (Făgăraș); Asistenți: Iulian Szekely (Cluj-Napoca) și Marius Bălan (Dej).

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN

Pe aceeași temă