Ripensia, în revenire după victoria cu Concordia, care nu a arătat ca o echipă venită din Liga 1. Alexandru Pelici: „Suntem unde trebuie să fim”

Anda DELIU, Marius ANGHEL 02 Nov. 2019, 15:40 Campionat

Ripensia Timișoara s-a impus, sâmbătă, cu 2-1 în fața Concordiei Chiajna, după o evoluție foarte bună a echipei antrenate de Alexandru Pelici. Același lucru nu-l putem spune despre trupa lui Erik Lincar, care a pus foarte puțină presiune în atac pe gazde, deși era clubul considerat superior, deoarece vine din Liga 1. Pentru timișoreni, au marcat Claudiu Apro, din penalty, și Cosmin Neagu, acesta din urmă având o evoluție consistentă tot meciul. Golul ilfovenilor l-a marcat Bilal Bari.

Începutul de joc desfășurat pe arena Electrica, în etapa a 15-a a Ligii 2, a fost unul destul de echilibrat, cu cele două formații care au reușit să se anihileze bine una pe cealaltă. Doar Neagu a avut un șut periculos dintr-o lovitură liberă, scos cu o intervenție bună de Greab. Ripensiștii au pus mai multă presiune, iar după prima jumătate de oră, Dobrosavlevici l-a faultat pe Voinea în careu. Apro a executat lovitura de pedeapsă și a deschis scorul cu un șut sigur. Șase minute a ținut bucuria gazdelor, deoarece, în minutul 38, după o lovitură liberă, oaspeții au venit cu mulți oameni în careu, iar Albu a trimis bine la Bilal Bari, care a înscris din câțiva metri. La pauză s-a intrat cu 1-1 după o reluare în atac a lui Chera, care a semănat mai degrabă cu o intervenție de fundaș.

Ripensia, mult mai curajoacă ca adversarul în repriza a doua

Bănățenii au dominat jocul și mai clar în repriza secundă. Ilfovenii au avut puține ocazii, cum a fost o reluare cu capul peste poartă a lui Albu în debutul primei reprize. Timișorenii au început să insiste, cu o ratare mare a lui Voinea, pătrunderi în forță în care ale lui Lungu, sau o nouă execuție bună din fază fixă a lui Neagu. Greab a fost însă într-o zi bună și a reușit să mai salveze mingi. Timișorenii au mai irosit o șansă mare prin același tânăr Chera, la care se simte în multe momente că e „necopt”.

Până la urmă, după prima schimbare, a venit și golul victoriei. Nou-intratul Popovici și-a folosit viteza și a centrat inspirat în careu, de unde Neagu a marcat, ca o încununare a evoluției bune, pentru 2-1 în minutul 72. Roș-galbenii au ținut de minge după ce au marcat și au mai avut câteva ratări prin Voinea, Popovici și mai ales Toma, care a trimis puțin peste poartă din lovitură liberă. În schimb, oaspeții au avut pe final o execuței slabă a lui Batin, după un meci în care nu puteau emite pretenții la mai mult.

Alexandru Pelici, mulțumit pentru rezultat, dar și pentru evoluția echipei

Alexandru Pelici este mulțumit că succesul a venit cu o echipă venită din prima ligă. „O victorie importantă, mai ales prin prisma faptului că fără cele trei puncte cu Daco-Getica eram din nou într-o situație grea, eram din nou în zona roșie a clasamentului. Am reușit să câștigăm, erau foarte importante cele trei puncte, cu atât mai mult cu cât sunt împotriva unei echipe care vine din Liga 1, echipă care nu știu dacă are vreo șase-șapte jucători în primii 11 care au jucat în Liga 1, dacă e să fac referire la Greab, Dobrosavlevici, Fota, Albu, Ivanovici, care au fost pe bancă. Un lot echilibrat și bun pentru această ligă. Îmi felicit băieții, cred că victoria este meritată, am mai avut situații de a marca. Mă bucură acest lucru, că suntem unde trebuie să fim”, a precizat Pelici.

Pe final, timișorenii au fost ajutați și de vântul care a început să sufle foarte puternic. „Ne doream să stăm mai mult sus, pentru că am avut și vântul de partea noastră. Pe finalul jocului am avut șansă, că vântul s-a întețit și bătea spre poarta lor. Trebuia să-i obligăm să iasă cu mingi lungi, pentru că ar fi fost greu să iasă de acolo. Așa este veșnica noastră meteahnă, nu a Ripensiei, a noastră, a tututror, să ne retragem și să ține de ceva ce încă nu avem în buzunar”, a precizat Pelici.

În următoarea perioadă, Ripensia nu va avea restanțe, ca alte formații, întrucât nu și-a amânat niciun meci. „Cred că am legat al patrulea joc fără înfrângere după rușinea cu Mioveniul și mă bucură acest lucru. Îi felicit din tot sufletul. Eu cred că e un lucru bun. La momentul respectiv putea fi un avantaj eventual că nu joci într-un anumit moment, dar cred că acum se aglomerează foarte mult programul celorlalte echipe. Până la urmă, va conta meciul direct când vom vedea ce vom face cu cele care joacă în plus față de noi”, a punctat antrenorul Ripensiei.

Tehnicianul ripensist, supărat pe retragerea Daco-Geticii

Ripensia a pierdut trei puncte după ce s-a retras Daco-Getica, la fel ca alte zece echipe, iar două vecine de clasament, Reșița și Poli, cu care roș-galbenii se luptă  pentru a fi deasupra liniei de retrogradare, au fost avantajate, fiindcă erau singurele care pierduseră cu bucureșteniii.

„Nu comentez eu prea mult. Sunt două întrebări pe care eu vreau să le pun. Ce s-ar fi întâmplat dacă Daco-Getica ar fi câștigat la Ripensia și de ce nu s-a retras după jocul cu Petrolul, dacă era să se retragă, sau chiar nu mai putea să rămână încă două săptămâni? Pentru că ultimele două jocuri putea să nu le mai joace. Noi am câștigat toate punctele pe teren și nu mi se pare fair-play. Era normal să rămână rezultatele, pentru că am muncit pentru ele. Am luat cartonașe, am alergat, ne-am accidentat și am depus efort ca să le obținem. Nu e normal să fie avantajate echipe care pe teren au pierdut meciul. Și UTA le-a dat multe, trebuiau să se retragă după jocul de la UTA”, a spus Pelici, care a avut o mică scăpare regulamentară. Ca să nu se anuleze rezultatele, Daco-Getica trebuia să termine turul.

Cu acest rezultat, Ripensia a ajuns la 17 puncte și e pe locul 11. Etapa viitoare are deplasare la Turnu Măgurele, cu Turris-Oltul. Chiajna a căzut pe 15, cu 16 puncte, dar cu doar 13 jocuri. Etapa viitoare vor primi vizita Snagovului.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU / Mediafax foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 02 Nov. 2019, 15:40 Campionat
Pe aceeași temă