CSM Reșița câștigă în prelungiri cu Buzăul și prinde glas după umilința cu Viitorul Pandurii. Doană: „Am mai spălat din păcate”. Cum răspunde antrenorul acuzațiilor de blat

Marius ANGHEL 17 Oct. 2019, 20:48 Campionat

CSM Reșița și-a mai îndulcit din umilința suferită cu Viitorul Pandurii, 1-7 pe teren propriu, printr-o victorie la limită în meciul tot de acasă cu SCM Gloria Buzău, scor 2-1, în etapa a 12-a a Ligii 2. Rosso-nerii au trecut cu mare chin de echipa antrenată de Ilie Stan, fost lider în două etape în acest sezon, cu un gol marcat în minutul 90+1.

Cristian Danci a deschis scorul pentru reșițeni în minutul 28, cu un șut din 15 metri sub transversală, asta după ce, mai înainte, Tucaliuc a trimis în bara porții lui Zimmermann. Egalarea a venit în partea secundă a întâlnirii, după ce Valentin Munteanu (59) a transformat prin zid, printre picioarele jucătorilor lui Doană, o lovitură liberă. Însă Marius Coman i-a salvat pe reșițeni. În primul minut al prelungirilor, atacantul adus de la „U” Cluj a înscris cu o lovitură de cap și i-a răspuns astfel antrenorului, care în mai multe rânduri i-a reproșat că atunci când l-a băgat pe teren nu a adus niciun plus.

Leontin Doană: „Eu sunt cel care face echipa și doar cei care conduc clubul pot să mă tragă la răspundere”

După acest succes chinuit, reșițenii au „uitat” de silenzio stampa ordonată de președintele Cristian Bobar. Antrenorul Leontin Doană a ținut să facă, la finalul meciului cu Buzăul, câteva precizări legate de ultimele evenimente petrecute la echipa sa. CSM Reșița a fost acuzată inclusiv de suporterii ei că a „trântit” pentru pariuri meciul cu Viitorul Pandurii.

„Vreau să-mi felicit jucătorii pentru modul cum au abordat acest joc. Am pregătit meciul foarte bine și recunosc că mi-a fost greu să le ridic moralul după meciul cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu. Am fost acuzați pe nedrept de o parte dintre suporteri, dar consider că am demonstrat pe teren că acel joc a fost doar un accident. Mă bucur că am câștigat și am mai spălat din păcate. Am încredere în băieți și nu plec urechea la tot ceea ce s-a spus. Îmi cunosc jucătorii foarte bine. Am întâlnit o echipă foarte bună a Buzăului, poate cea mai bună care a venit la Reșița până acum.

Referitor la ce jucători introduc în teren, eu răspund de rezultate. După un eșec usturător, fiecare își dă cu părerea și nu am nimic de obiectat. Eu sunt cel care face echipa și doar cei care conduc clubul pot să mă tragă la răspundere. Explicații dau doar la președintele clubului și nu la altcineva. Suporterii trebuie să vină la stadion și să încurajeze echipa și la bine, dar mai ales la greu. Danci n-a făcut niciun gest obscen, nu a adus injurii și nu a meritat acele huiduieli. Mă bucur foarte mult pentru golul marcat de el. Sperăm să se încheie toate conflictele și eu ca antrenor am rolul să pregătesc echipa să joace cât mai bine.

Nu vreau să mai comentez nimic, a fost o săptămână grea pentru toți de la club și mă bucur că am reușit să câștigăm meciul. Ne-am cerut scuze pentru acel rezultat, noi suntem principalii vinovați și consider că am trecut peste acel eșec. Pe Breșneni l-am introdus în teren pentru că merită, are experiență și valoare.

Urmează o deplasare grea la Metaloglobus și deocamdată stăm bine în clasament. Sunt echipe cu bugete mai mari decât noi și sunt sub noi în clasament. Eu vorbesc doar de echipa mea și în acest moment suntem pe un drum bun”, a declarat, citat de Caraș Online, Leontin Doană.

Cu 15 puncte acumulate în 11 meciuri desfășurate în 12 etape, CSM Reșița ocupă locul 12 în Liga 2. Runda următoare, Reșița joacă în deplasare la București, sâmbătă, de la ora 11:00, cu Metaloglobus (locul 7, 19 puncte).

Foto: Ștefan MORARU / Caraș Online

Marius ANGHEL 17 Oct. 2019, 20:48 Campionat
Pe aceeași temă