UTA, victorie după o lună! Popa: „Îmi felicit jucătorii pentru că au ținut de scor în zece oameni, deși pe mine nu mă interesa foarte mult scorul. Suntem în perioada de evaluare”

Marius ANGHEL 29 Nov. 2018, 14:10 Campionat

Ionuț Popa s-a aflat, miercuri, la al patrulea meci al toamnei contra unei foste echipe. Cu ACS Poli, UTA a câștigat atât în campionat (pe „Dan Păltinișanu), cât și în Cupă (la Arad), cu Poli Iași a cedat în Cupă la lovituri de departajare, iar, ieri, vizita Mioveniului (scor 2-1) a fost prilej de a gusta din cupa succesului după exact o lună de zile de secetă.

Ca și la Ploiești, cel mai bun om al „Bătrânei Doamne” a fost Ciprian Rus, cu a doua „dublă” consecutivă, însă antrenorul „roș-albilor” a remarcat creșterea în joc a întregii echipe. „Am avut un joc greu, cu o echipă bună, dar și echipa noastră a continuat drumul bun din ultimele trei partide, cu Bacău, Argeș și Petrolul. Am și avut o vizionare a jocului celor de la Mioveni aseară la hotel, iar Cristi Păcurar a fost să îi vadă la meciul contra Ripensiei. Jucătorii au știut totul despre adversar, atât colectiv, cât și individual, am aplicat exact ceea ce trebuia și am reușit. A ieșit un joc antrenant, rapid, cu ocazii multe la ambele porți. Îi felicit pe jucători că au avut tăria ca în ultimele 15 minute, jucând în 10 oameni, să poată menține rezultatul, care – însă – pe mine efectiv nu mă interesa foarte mult. Îi interesa pe jucători, că aveau primă de joc, dar eu sunt în acea perioadă de evaluare în care vreau să văd adevărata valoare a unora dintre ei pe care vreau să-i țin în echipă. Nu vrem să mai facem greșeli, să cheltuim bani aiurea, să dăm jucători afară după care să-i plătim, să ratăm obiective. Sigur, poate vom mai face și greșeli, dar sperăm să nu fie majore”, a explicat Ionuț Popa, citat de Sport Arad.

Întrebat dacă, totuși, punctele nu mai contează deloc în acest moment al sezonului, antrenorul „roș-albilor” a adăugat: „Păi avem un obiectiv și suntem în el, iar la iarnă, dacă reușim să aducem 4-5 jucători pe care eu îi doresc, putem câștiga multe meciuri în retur. Să fie clar, vreau să constitui o echipă, încet-încet. Avem nevoie de răbdare, de timp, cine înțelege bine, cine nu, să mă critice, pentru că mie îmi place să fiu criticat, nu lăudat. Toți jucătorii sunt încă în >. De două luni le tot spun: >. UTA trebuie să devină o echipă. Astăzi, sunt mulțumit de evoluția jucătorilor, apreciez întregul grup. Personal, eu am avut în vizor 4-5 jucători, unul dintre ei a fost Enescu, care astăzi a jucat excepțional. După părerea mea, a fost cel mai bun jucător de la noi”.

Trei puncte adăugate în clasament, dar tot trei oameni pierduți pentru meciul de sâmbătă, cu Daco-Getica: Manea (accidentat) și suspendații Enescu și Miculescu. „Îi vom înlocui cu copii și mergem mai departe”, a fost comentariul sec al lui Popa.

Cu 27 de puncte acumulate după 19 etape, UTA încheie turul pe locul 9. Sâmbătă, de la ora 11:00, arădenii joacă tot acasă, cu Daco Getica, iar pe 8 decembrie, de la ora 11:30, are meci programat la Constanța, cu SSC Farul.

Sursa: Sport Arad
Foto și video: UTA Arad

Marius ANGHEL 29 Nov. 2018, 14:10 Campionat
Pe aceeași temă