UTA s-a dezlănțuit cu Foresta, iar Popa a trecut la statutul de antrenor interimar. „Nu știu dacă am jucat foarte bine”. Cu obiectivul realizat, arădenii schimbă placa

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 05 May. 2018, 18:31 Actualizat: 06 May. 2018, 08:39 Campionat
UTA s-a dezlănțuit cu Foresta, iar Popa a trecut la statutul de antrenor interimar. „Nu știu dacă am jucat foarte bine”.  Cu obiectivul realizat, arădenii schimbă placa

UTA și-a îndeplinit obiectivul returului la finalul rundei cu numărul 33 și nu oricum, ci scriind istorie la nivelul ligii secunde. Cu ocazia vizitei de celor de la Foresta Suceava, arădenii au marcat opt goluri într-un singur meci, egalând diferența de scor din dulcele derby cu Poli din 12 mai 2002, când a fost 7-0.

Pur și simplu, „roș-albii” s-au descătușat și au ajuns la golaveraj pozitiv după disputa din această dimineață, de pe arena „Otto Greffner” din Șiria. „Nu mă așteptam la un așa scor. Mă gândeam că va fi un meci complicat pentru noi, căci ei își jucau ultima șansă. Am dat gol repede și am prins încredere, după care au sosit și celelalte pentru o victorie confortabilă. Echipa este salvată, cred că și matematic, a ajuns la un golaveraj pozitiv, așa că de săptămâna viitoare o să încercăm să facem numai antrenamente care să le placă și jucătorilor. Adică multe miuțe și alte jocuri tematice, fără prea multă pregătire fizică. În plus, ne propunem să readucem la antrenamente juniori care s-au mai pregătit cu prima echipa, dar o să vorbim și cu unele echipe la care mai avem împrumutați jucători pentru a-i verifica din timp pe toți, dar și pentru a se obișnui cu atmosfera. O să încercăm să legăm și jocuri de destindere cu echipe de județ din Arad sau Timiș”, a menționat Ionuț Popa, care la începutul aventurii sale în „roș-alb” nu-și explica de ce s-a renunțat atât de ușor la Vlad Opriș, integralist azi în defensiva sucevenilor. „La acea vreme, mă deranja în special faptul că numeric nu stăteam bine la nivelul fundașilor centrali. Apoi, a venit Markovic și lucrurile s-au mai stabilizat. Despre Opriș auzisem numai lucruri bune acum o lună-două, că e înalt și puternic, un stângaci bun și oricum azi el nu a jucat mai slab ca alții, ci în nota echipei. De la Foresta, poate doar Marius Matei a mai încercat să demonstreze că rămâne un fotbalist bun, în rest…”, a adăugat Popa.

După demisia lui Cristi Todea, „Mister” și-a schimbat și statutul în cadrul staffului tehnic al „Bătrânei Doamne”. „Federația ne cere să avem antrenor calificat pe bancă și a trebuit să renunț la funcția de director tehnic. Sau dacă vreți, sunt și antrenor interimar și director tehnic”, a mai menționat experimentatul tehncian.

După demonstrația de forță de azi, mai precis spre finalul primei părți, când scorul era deja 4-0, un suporter din galerie i-a strigat lui Ionuț Popa să plece de la echipă, acum că echipa e salvată și joacă bine. „Nu știu dacă am jucat foarte bine, au fost trasee de joc disponibile lotului, în special cu mingi pe benzi și pătrundere obligatorie, fără a forța centrările. Ne-au ieșit câteva, dar nu e cazul să scoatem în față munca antrenorilor. Dar, ca să le fac pe plac tuturor, o să întreb și managerul clubului dacă echipa a jucat bine și, oricum, o să vin cu argumentele mele că echipa nu a jucat bine”, a fost replica lui Popa.

După 33 de etape, UTA se află pe locul 11, cu 41 de puncte și va mai primi încă trei la „masa verde” de la partida cu Poli.

Sursa: Sport Arad

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 05 May. 2018, 18:31 Actualizat: 06 May. 2018, 08:39 Campionat
Pe aceeași temă