UTA pierde cu FC Brașov și ratează șansa să se desprindă de locurile 3 și 4. Roșu: „Am făcut un meci slab. De acum nu mai depindem doar de noi”

Marius ANGHEL 19 Mar. 2017, 20:22 Campionat

UTA a pierdut pentru prima dată de când s-a mutat, prin „grija” administrației locale arădene, la Șiria. Momentul ales fost cum nu se mai poate mai prost. Cu cele trei puncte luate azi, FC Brașov o egalează pe formația „roș-albă” și a reintrat cu șanse mari de reușită în cursa pentru promovarea directă.

La final, Laurențiu Roșu, antrenorul utiștilor, a recunoscut că echipa sa nu s-a ridicat la înălțimea așteptărilor. „A făcut un meci slab, mai ales în prima parte. Nu am reușit să legăm pasele așa cum ar fi trebuit, nu am fost agresivi, am stat departe de adversari. Practic, așa am luat și primul gol, cu jucătorul Brașovului plecând de la mijlocul terenului. Ne-a căzut rău acea reușită a lor, doar ce începuse partida și nu am reacționat așa cum trebuia. În plus, am greșit și la executarea cornerelor, a auturilor, a loviturilor libere. Fie am dat mingile afară, fie le-am dat direct la adversari. Am forțat la pauză cu Curtuiuș, dar se vede că a avut o perioadă de pauză. E adevărat, am avut situații de a marca, dar pe o neatenție în defensiva noastră a venit și golul lor cu numărul doi. Puteam să reintrăm în joc dacă Petre ar fi marcat din penalty, nu a făcut-o, iar reușita lui Chindriș a venit prea târziu și nu am avut timp să mai facem nimic. Păcat, era un moment bun în care să ne distanțăm de locurile 3 și 4, dar nu am putut și am fost egalați la puncte de Brașov. E clar că de acum nu mai depindem doar de noi, ci și de jocul rezultatelor. Suntem nevoiți acum să câștigăm și să așteptăm să vedem ce fac celelalte formații, dacă vorbim de promovare directă ca obiectiv. Nu renunțăm la luptă, mai sunt multe etape de disputat și vom lupta până la final”, a declarat antrenorul principal al UTA-ei.

Fostul internațional a încercat să găsească explicații pentru prestația modestă din prima repriză cu „stegarii”. „Principala problemă a fost că nu am reușit să combinăm, să ieșim cu pase din apărare. Jucătorii din ofensivă, Petre, Copil, Strătilă și Vâlceanu, au fost statici, nu s-au mișcat așa cum trebuia și nu au oferit soluții pentru cei care veneau cu mingea din spate. Astfel, am fost  foarte ușor blocați de FC Brașov. În partea a doua ne-am mișcat mai bine. Bazându-ne pe Curtuiuș, Andor și Muntean, am încercat să ajungem mai mult la poarta adversă, am avut situații mai bune”, a adăugat Roșu.

Înainte de meciul de azi, tehnicianul „Bătrânei Doamne” o vedea periculoasă pe FC Brașov la fazele fixe, dar golurile au venit de la jucătorii rapizi de benzi, steliștii Chitoșcă și Enceanu. „Au au avut și o fază fixă periculoasă, la capul lui Iacob în bară, dar – într-adevăr – problemele mari le-am avut în special pe banda noastră stânga. Am fost surprinși și am luat ambele goluri din acea zonă”, a mai punctat Laurențiu Roșu.

Sursa: Sport Arad
Foto: Ciprian PETCUȚ

Marius ANGHEL 19 Mar. 2017, 20:22 Campionat
Pe aceeași temă