UTA are mari probleme de lot și înaintea derby-ului cu „U” Cluj. Păcurar: „Jucăm cu o echipă acasă și o cu totul alta în deplasare. Nu ne plângem, dar asta e realitatea”

Marius ANGHEL 10 May. 2019, 11:58 Campionat
UTA are mari probleme de lot și înaintea derby-ului cu

Pentru a treia deplasare consecutivă, UTA are probleme mari de efectiv. La București, cu Metaloglobus, și la Petroșani, cu Energeticianul, Cristian Păcurar a fost nevoit să facă destule improvizații și același lucru se va întâmpla și duminică, la Cluj-Napoca, când, de la ora 14:00, „Bătrâna Doamnă” întâlnește Universitatea.

„A fost o săptămână foarte grea din punct de vedere mental, al reglării moralului, o săptămână în care am încercat să nu ieșim din tiparele ciclului săptămânal, pentru că am încercat în săptămâna dinaintea meciului cu Poli și, din păcate, nu a ieșit bine. Am desfășurat antrenamente doar pe iarbă naturală, ca să evităm alte accidentări, căci și așa avem destui fotbaliști indisponibili”, a fost remarca antrenorului secund al „roș-albilor” la conferința de presă.

Față de derby-ul Vestului, arădenii l-au recuperat doar pe Matei, dar nu în totalitate nici pe acesta. „E la 70% din capacitate, problema e că ne vor mai lipsi alți doi-trei jucători la Cluj. Șeroni și Copaci au făcut doar alergări ușoare și nu văd cum i-am putea folosi duminică. Primul acuză dureri la înghinali, Copaci se confruntă cu o contractură musculară, făcută în debutul jocului cu Poli, de care ne-a spus doar marți. Bineînțeles, că mă deranjează acest lucru, fiindcă a rămas accidentat pe teren. Îl mai avem și pe Neagu suspendat, nu i-aș dori niciunui antrenor să s econfrunte cu atâtea absențe. Jucăm cu o echipă acasă și o cu totul alta în deplasare. Nu ne plângem, dar asta e realitatea”, a punctat Cristi Păcurar, citat de Sport Arad.

De la UTA mai lipsesc Ivan și Miculescu, adică: „Exact juniorii pe care am fi dorit să-i integrăm cât mai bine în echipă pentru la anul”, adăugă Păcurar, dar și Coulibaly, Stahl („El vrea, se antrenează, dar târâște piciorul după el”) și Manea („Nu face față antrenamentelor solicitante, la schmburile de direcție și angajament maxim nu face încă față”). „Rămâne de văzut pe cine vom deplasa la Cluj, avem și intermediara de miercuri cu Bacăul, trebuie să ne gândim și acolo”, e concluzia „secundului” utist.

Hrezdac și Isac sunt optimiști că se poate obține măcar un punct

În aceste condiții, Denis Hrezdac (17 ani) și Damian Isac (18 ani) au șanse mari să fie titulari pe „Cluj Arena”.

Denis Hrezdac se gândește că UTA poate obține măcar un punct în această deplasare. Jucăm la Cluj pe unul dintre cele mai frumoase stadioane din țară, vor fi – probabil – 6-7 mii de suporteri la meci, majoritatea împotriva noastră, dar vrem să facem un meci bun și să câștigăm. Se poate spune că ei au prima șansă, căci se bat la promovare, dar nu ne gândim la asta, sper să ne întoarcem cu cel puțin un punct. Dacă se va apela la mine, voi da totul, m-am obișnuit cu nivelul Ligii a 2-a, deși e mai greu decât la juniori. Sper ca de la anul să joc și mai mult, mai ales că e și acea regulă a juniorilor. Dar, pentru asta trebuie să muncesc, să-mi văd de treabă”, a spus Hrezdac.

Optimist este și Damian Isac. „După ce am pierdut cu Poli, trebuie să ne revenim rapid și să câștigăm la Cluj. Avem un meci foarte greu acolo, ne lipsesc din nou mulți jucători, dar sperăm să facem un joc bun pe acel stadion frumos și să ne întoarcem cu trei puncte. Îmi pare rău că David (n.r. – Miculescu) nu poate evolua, dar dacă domnii antrenori vor dori să mă folosească pe mine pe postul lui sper să profit și să joc cât mai bine”, a punctat și Isac.

Înaintea desfășurării etapei a 34-a, „U” Cluj se află pe locul 3, cu 69 de puncte, iar UTA e pe 9, cu 44 de puncte. În tur, Universitatea s-a impus clar la Arad, cu 4-0, prin golurile marcate de Gabriel Giurgiu (17), Alexandru Coman (38), Cristian Gavra (62) și Marius Coman (70).

Text și foto: Sport Arad

Marius ANGHEL 10 May. 2019, 11:58 Campionat
Pe aceeași temă