UTA are cinci absențe pentru meciul cu Chindia, însă Ionuț Popa vrea să știe valoarea reală a echipei: „Trebuie să vedem dacă vrem să jucăm fotbal sau să ne jucăm de-a fotbalul”

Marius ANGHEL 12 Oct. 2018, 15:16 Campionat

Utiștii nu au reușit să recupereze niciun fotbalist absent din motive medicale în intermediara cu Metaloglobus, ba mai mult, l-au pierdut și pe Miroslav Orlic. Portarul austriac e bolnav, așa că rezerva lui Bodea la Târgoviște va fi Rafael Zamfir (foto, text). Acesta a aflat vestea convocării pentru meciul de la Târgoviște, de duminică, de la ora 13:00, chiar în ziua în care împlinește 17 ani.

Și tot de ziua sa, Andrei Enescu (31 de ani) a spus cu părere de rău pas deplasării pentru meciul cu Chindia. Căpitanul „roș-albilor” nu a trecut peste contractura musculară suferită la antrenamentul de luni, cum nici Costin, Stahl și, bineînțeles, El Hasni nu sunt apți din punct de vedere medical. Ieșit accidentat la mijlocul primei reprize cu bucureștenii, Cristinel Matei este mai bine și a plecat cu echipa după antrenamentul din această dimineață.

Delegația „roș-albă” ar trebui să ajungă la Târgoviște în această seară, în jurul orei 19:30. Hotelul „Dâmbovița” va fi gazda arădenilor timp de două nopți, iar terenul din Aninoasa va fi cadrul ultimei ședințe de pregătire dinaintea disputei cu trupa lui Viorel Moldovan, ce contează pentru etapa a 12-a a Ligii 2.

„Dacă vrem să jucăm fotbal, trebuie să ne organizăm în alt mod”

Punctele cu Pandurii și Metaloglobus au readus-o pe „Bătrâna Doamnă” în preajma podiumului, iar confruntarea cu Chindia poate spune multe despre ceea ce vrea sau mai degrabă despre ceea ce se poate în tabăra „roș-albă”.

„Noi luptăm pentru orice rezultat bun contra oricărui adversar, dar sunt unele probleme pe care nu le pot rezolva eu și nici jucătorii. Sunt probleme pe care eu le ridic, trebuie să vedem dacă vrem să jucăm fotbal sau să ne jucăm de-a fotbalul. UTA este o echipă de legendă, orașul Arad este un centru fotbalistic, trebuie să punem punctul pe >. Dacă vrem să jucăm fotbal, trebuie să ne organizăm în alt mod. Altfel, trăim de pe o zi pe alta, azi pierdem, mâine câștigăm, sperăm că echipa va rămâne în Liga a 2-a și la anul”, a spus Ionuț Popa, citat de Sport Arad.

Antrenorul UTA-ei s-a referit la problemele legate de bugetul de salarii și prime pentru jucători și membri ai staffului, un staff descompletat de plecarea maseurului Miki Tomescu, sau prin neangajarea unui medic permanent la echipă. Ca să nu mai vorbim și despre utilitatea unui preparator fizic.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 12 Oct. 2018, 15:16 Campionat
Pe aceeași temă