UTA a debutat cu victorie în fața suporterilor

05 Apr. 2012, 16:42 Campionat

UTA a jucat primul meci oficial din retur în fața proprilor suporteri abia în etapa a patra. Pe o vreme numai bună pentru fotbal, elevii lui Roland Nagy a învins noua formație a fraților Rotariu, FC Bihor, cu scorul de 2-0.

Scorul a fost deschis repede, în minutul 7, când Mara a înscris din voleu la colțul scurt. Bihorenii au încercat să restabilească egalitatea prin Sorian sau Florean, însă șuturile lor au trecut puțin pe lângă poarta lui Smaranda. Finalul de repriză a găsit-o pe UTA în atac și în minutul 38 arădenii puteau să se dubleze scorul, dar Oltean a respins de pe linia porții reluarea lui Sitoe. Cinci minute mai târziu, același Sitoe a scăpat singur cu portarul orădean, însă s-a încurcat înainte de finalizare și nu a reușit să înscrie.

A doua repriză a început la fel de bine pentru UTA și în minutul 48, Gligor a executat bine o lovitură liberă, portarul Fildan nereușind să apere. După marcarea golului secund, meciul a devenit destul de anost, niciuna dintre cele două formații nu și-a mai creat mari ocazii.

La final, cei peste 2500 de spectatori i-au aplaudat îndelung pe jucători și au cântat alături de ei.

UTA ARAD – FC BIHOR ORADEA 2-0 (1-0)
Mara (7), Gligor (58)

Smaranda – Calvin (’32 I. Bălan), Pocuca, Gligor, G. Neagu – Al. Ignea – Purece, Hidișan (’76 Varga), Ct. Bucur – Mara (cpt.), Sitoe (’60 Al. Miron)
Antrenor: Roland Nagy

Fildan – Ș. Moraru, I. Petrache, Sg. Oltean, R. Lupu – Florean, Selagea, Danci (’82 Bîc), Sorian (cpt.) – Fl. Pop (’65 Mărkuș) – Bîrză (’61 Birtalan)
Antrenor: Iosif Rotariu

Arbitri: Cătălin Botaș – Flavius Damaschin (ambii din Timișoara), Răzvan Nistoran (Reșița). Rezervă: Sorin Tarcea (Timișoara).

Articol și foto de Sergiu Daniel GIURGIU

05 Apr. 2012, 16:42 Campionat
Pe aceeași temă