Unirea pierde și la Vâlcea, cu altă contracandidată la retrogradare. Adi Matei: „Voință a fost multă, dar realizări puține. Acesta este nivelul ca valoare, execuție și finalizare”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 27 Nov. 2016, 18:12 Campionat
Unirea pierde și la Vâlcea, cu altă contracandidată la retrogradare.** Adi Matei:

Unirea Tărlungeni cu Adrian Matei ca antrenor, la fel cum a fost și cu Laurențiu Tudor, continuă să fie una dintre cele mai slabe echipe din Liga 2. Ilfovenii au pierdut din nou contra uneia dintre echipele ce se luptă pentru evitarea retrogradării și încep să se îndepărteze de obiectivul salvării.

Antrenorul Adi Matei crede că meciul din Zăvoi de sâmbătă, 0-1 cu CSM Râmnicu Vâlcea, a fost unul bun, care s-ar fi putut încheia cu multe goluri dacă jucătorii ambelor formații nu ar fi suferit la finalizare.

„A fost un meci important pentru ambele echipe, care veneau după multe etape în care nu reușiseră să câștige. Dorință a fost destul de mare, realizări mai puține, dar acesta este nivelul cu care ne confruntăm ca valoare, finalizare sau execuții. În prima repriză Vâlcea și-a creat mai multe ocazii, am avut și noi șanse, ultima pasă a făcut diferența, pentru că dacă jucătorii ar fi avut finalizare mai bună, ar fi fost un meci cu multe goluri.

În a doua repriză s-au echilibrat forțele, cei de la Vâlcea s-au temut să nu fie egalați, au jucat mai mult pe contraatac, noi am avut câteva ocazii de a marca, mingea a fost scoasă de două ori de pe linia porții. Per ansamblu, un joc bun, care mie îmi dă speranțe.

Iustin e un portar bun, a venit de la Dinamo, cochetează cu Liga 1, sper să revină acolo rapid. Când un jucător tânăr coboară de acolo, se vede diferența, când este unul care este pe final de carieră, nu mai are tragere de inimă. În a doua repriză s-au echilibrat forțele, cei de la Vâlcea s-au temut să nu fie egalați, am avut și noi situații foarte bune, o bară și două mingi scoase de pe linia porții la erorile lui Căbuz. A fost un joc bun, mai deschis, care mie îmi dă speranțe că echipa mea va juca mai mult fotbal. Terenurile sunt bune deocamdată, trebuie să încercăm să ducem până la final și ultimele două etape, eu cred că echipele care au probleme financiare nu au mai vrut să joace, pentru că știu că nu își pot motiva jucătorii”, a spus Matei la finalul jocului.

„E logic că ceva nu e în regulă și trebuie să schimbi ceva”

Tehnicianul echipei care activeză la Ștefăneștii de Jos speră ca la iarnă să își îmbunătățească lotul. „Dacă vezi că echipa nu îți funcționează și nu aduce puncte, este logic că ceva nu e în regulă și trebuie să schimbi ceva. Toate echipele care au astfel de probleme, trebuie să facă ceva schimbări, e normal să îți îmbunătățești lotul, dacă vrei să scapi de retrogradare. Altfel, rămâi la același nivel și rezultatele nu apar, iar până la urmă retrogradezi”, a mai declarat Matei.

Adi Matei crede că este greu de realiza o coeziune într-un lot cum este al CSM-ului, cu mulți jucători care au evoluat la Liga 1. „Când cobori de la Liga 1 și vii la Liga a 2-a, mentalitatea și valoarea jucătorilor este foarte diferită. Cei de la Liga 1 ar trebui să facă cumva să îi înțeleagă pe cei de la Liga a 2-a, stilul lor de a gândi, mentalitatea lor de pregătire, faptul cum evoluează… Abia atunci poate exista o rezonanță între mentalitatea celor de la Liga 1, care tind spre profesionism și cei de la Liga a 2-a, care au un fel de amatorism, altfel este logic că există diferențe și nu îți iese jocul. Dacă ai doar doi-trei de la Liga 1, e clar că celorlați le ia un timp în care să înțelegeagă că sunt duși pe alt drum”, a explicat antrenorul Unirii.

La finalul turului, Unirea Tărlungeni ocupă primul loc de sub linia retrogradării, cu 11 puncte, la cinci puncte în spatele celor de la ASU Poli. În ultimele două etape din 2016, primele două din retur, ilfovenii joacă la Suceava, sâmbătă, de la ora 11:00, cu Foresta, și apoi primesc vizita Daciei Unirea Brăila.

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 27 Nov. 2016, 18:12 Campionat
Pe aceeași temă