Un gol și cam atât

21 Oct. 2011, 19:35 Campionat

Timișoara a bătut cu 1-0 pe Chindia Târgoviște, pe o vreme mohorâtă și cu doar 400 de oameni în tribune. Florin Sandu a marcat unicul gol al unei victorii care trebuia bifată, înaintea confruntării de joi, cu Steaua.

Timișorenii rămân cu punctaj maxim în clasamentul meciurilor jucate pe teren propriu în acest sezon, însă au câștigat din nou chinuit, de data aceasta în fața unor adversari cât se poate de modești.
Florin Sandu a fost surpriza partidei, atât pe foaia cu echipele de start, cât și pe tabela de marcaj. Fundaș de meserie, fotbalistul de 24 de ani a jucat mijlocaș stânga și a reușit să marcheze primul său gol pentru Poli, la zece minute după pauză, făcând diferența între două echipe lipsite de orice fel de strălucire.

Zăgrean și Sandu au ajuns la spital

Fără Goga (suspendat) și Tameș (accidentat) și cu Alex Curtean pe bancă, alb-violeții nu s-au ridicat cu mai nimic peste modeștii lor adversari. Mijlocașul de 20 de ani, Dobricean, aflat de doi ani în anturajul primei echipe, a apucat să debuteze abia în acest meci pentru Poli, însă nu i-a reușit mare lucru, în condițiile în care linia de mijlocași a fost formată din patru jucători care nu au jucat niciun minut în prima ligă pentru Timișoara. Tânărul poreclit „Paul Scholes” nici nu s-a făcut însă de râs, jucând fără urme de trac până în minutul 71, când a fost înlocuit cu un alt debutant, Samuel Jitaru.

În minutul 63, la o fază în care a trimis mingea cu capul în transversală, Andrei Zăgrean a fost lovit de un fundaș al Chindiei și a suferit o fractură de piramidă nazală. Atacantul a fost înlocuit după un minut cu Axente și a fost transportat la spital. Veștile rele pentru Poli au continuat în minutele de prelungire ale prelungirilor (97), atunci când autorul singurului gol, Florin Sandu, a părăsit terenul cu destinația spitalului pe targă și cu gâtul imobizat.

FC Timișoara – Chindia Târgoviște 1-0 (0-0)
Fl. Sandu (55)

Lepmets – Mera, Scutaru (cpt.), F. Ilie, Sepsi – Chiș (’56 Popovici), Gorobsov, Dobricean (’71 Jitaru), Fl. Sandu – Ricketts, Zăgrean (’66 Axente)
Antrenor: Valentin Velcea

Perianu – Pătru, Morariu (’81 Honciu), Mladen, C. Dinu – Șerban (’60 Cherghez), S. Rădoi (cpt.), C. Anton – Băluță (’73 I. Radu), Verdeș, R. Dobre
Antrenor: Silviu Dumitrescu

Articol scris de Radu FAUR
Foto: Szasz ISTVAN

21 Oct. 2011, 19:35 Campionat
Pe aceeași temă