Un eurogol de 3 puncte

01 Apr. 2012, 13:00 Campionat
Un eurogol de 3 puncte

La capătul unui joc echilibrat, formația orădeană FC Bihor s-a impus sâmbătă pe teren propriu la Stadionul Municipal „Iuliu Bodola” cu scorul de 1-0 în fața echipei Gaz Metan Severin. Meciul a început într-o notă de echilibru. Ambele formații s-au studiat mai întâi pentru ca treptat echipele să-și creeze ocazii de poartă.

Primii care au trecut pe lângă deschiderea scorului au fost jucătorii echipei gazdă care, prin Florean, în minutul 16, au trimis periculos la colțul scurt al porții lui Ștețca, mingea trecând pe lângă stâlpul din partea dreaptă. În replică, două minute mai târziu, Silviu Bălace a expediat un șut de la 20 metri, reținut în doi timpi de portarul Fildan. Același Florean a profitat, în minutul 32, de o neatenție în defensiva oaspeților și de la 12 metri, singur cu portarul în față, a șutat, dar tot alături.

În replică, în urma executării unei lovituri de la colțul terenului, mingea a ajuns la Silviu Bălace, care în minutul 41 a pus în pericol poarta orădeană printr-un șut la colțul lung, parat însă de goalkeeperul Fildan.

După o repriză echilibrată, s-a intrat la pauză cu scorb alb, 0-0.

În repriza a doua, încă din primul minut, antrenorii celor două formații au efectuat câte o modificare, la FC Bihor tehnicianul Stelian Farcău trimițându-l în teren pe Birtalan în locul lui Sfârlea, iar la severineni antrenorul Marian Bondrea l-a înlocuit pe Trifu cu Vancea.

Mutările s-au dovedit inspirate, căci apoi jocul a devenit mai vioi, cu toate că s-a evoluat în continuare tacticizat, cu o formație a oaspeților foarte bine așezată în teren.

În minutul 68, la o acțiune pe flancul stâng a formației orădene, mingea a ajuns la Alexandru Sorian, care, cu o execuție frumoasă de la 22 metri, a trimis în partea stângă sus a porții lui Ștețca deschizând scorul.

În continuare, jocul a curs de aceeași manieră, cu o echipă a gazdelor mult mai liniștită și cu oaspeții intrând în criză de timp.

Ultima acțiune și cea mai importantă din repriza a doua pentru formația oaspete s-a derulat în ultimele 30 de secunde din prelungiri, când jucătorul Zaharia a șutat puternic de la marginea careului, însă portarul Fildan s-a aflat la post și a reușit să respingă în afara cadrului porții.

FC Bihor a câștigat astfel primele puncte din returul de campionat a ligii a doua, obținând și o victorie de moral în perspectiva jocurilor ce vor urma în seria vestică, cu atât mai mult cu cât formația bănățeană Poli Timișoara are tot mai serioase probleme cu licențierea pentru liga întâi. În atari condiții, atât FC Bihor cât și alte echipe precum FC Argeș, Chindia Târgoviște sau Gaz Metan Severin luptă pentru locul al treilea, loc care le-ar putea promova direct la sfârșitul sezonului.

În meciul cu Gaz Metan tehnicianul orădean a început jocul cu: Fildan – Moraru, Oltean, Petrache, Lupu – Florean, Selagea (min 77 Danci), Coroian, Sfârlea (min 46 Birtalan), Sorian – Florin Pop (min 62 Mărkuș).

În urma acestui succes, FC Bihor își menține poziția a 10-a a clasamentului cu 23 de puncte, urmând să evolueze miercuri la Arad cu UTA.

IMAGINI DE LA FC BIHOR – GAZ METAN SEVERIN

Sursa: FC Bihor

01 Apr. 2012, 13:00 Campionat
Pe aceeași temă