Un egal aplaudat ca o victorie

Sâmbătă, 4 octombrie, în cadrul etapei cu numărul 6 din Seria a II-a a Ligii a II-a, FC Caransebeș a întâlnit pe Stadionul Municipal din Parcul Teiuș pe ocupanta locului secund al clasamentului, Fortuna Poiana Câmpina. Se anunța un meci greu, iar băieții antrenați de Sorin Bălu erau conștienți că trebuie să-l câștige, pentru a mai bifa o victorie în fața propriilor suporteri.

Partida a început într-o notă de echilibru, atât în ceea ce privește posesia, cât și ocaziile de poartă. Prima fază a aparținut oaspeților, în minutul 9, Munteanu, aflat pe partea stângă, intrând în careu, șutul său centrare de la 12 metri poposind în brațele portarului caransebeșean Coca. Două minute mai târziu, Crișan l-a faultat pe Săulescu la 18 metri, lovitura liberă executată de Ganea trecând peste poarta prahoveană. În minutul 15, Himcinschi a scăpat pe aripa stângă, însă, talonat de un adversar, și-a făcut mingea puțin prea lungă, iar când să tragă de la 10 metri, a luftat. Caransebeșenii au pus încet, încet, stăpânire pe joc, iar în minutul 20, Suru a executat o lovitură liberă de la 30 de metri, după un fault asupra lui Ologu, mingea trimisă în careu ducându-se spre vinclul porții lui Popescu, care s-a întins și a reușit să respingă în lateral.

Replica oaspeților a venit în minutul 23, când, după câteva devieri, mingea a juns în careul caransebeșean, la Munteanu, care, de la 8 metri lateral-dreapta, a șutat la colțul scurt, însă a nimerit plasa laterală. Tot în plasa laterală, însă a celeilalte porți, s-a oprit și balonul expediat de Manea, de pe partea dreaptă, din colțul careului, în minutul 26. Două minute mai târziu, mingea, trimisă de pe dreapta, a ajuns la Artean, al cărui șut puternic de la 14 metri, la semiînălțime, a fost respins spectaculos de Popescu.

Ganea a ratat ce mai mare situație de gol

În minutul 35, balonul a circulat pe traseul Munteanu – Honciu – Dobrosavlevici, șutul centrare al acestuia din urmă fiind scos din vinclu de portarul caransebeșean Coca. Goal-keeper-ul gugulan a a mai avut o intervenție spectaculoasă în minutul 37, când Chipirliu, aflat la 12 metri, a reluat sub bară, cu capul, o centrare venită de pe partea stângă, Coca reușind să respingă în corner.

Caransebeșenii au avut o ocazie monumentală de a deschide scorul în minutul 44, când mingea centrată de pe dreapta a fost lovită cu capul de Himcinschi, venit lansat, însă balonul a lovit rădăcina barei, de unde a ricoșat la Ganea, care, de la 8 metri, din unghi, a șutat năpraznic în plasa laterală. Același Ganea a mai trimis o torpilă de la 14 metri, în ultimul minut al primei reprize, portarul Popescu respingând spectaculos în lateral.

Prima ocazie a părții a doua a aparținut oaspeților, în minutul 48 Honciu reluând cu capul de la 12 metri o centrare venită de pe dreapta, balonul fiind prins de Coca fără emoții. În minutul 50, gazdele au replicat printr-o fază frumoasă, centrarea de pe stânga a lui Bușu fiind reluată cu capul de Himcinschi, din 6 metri, însă, deși Popescu a respins peste transversală, „centralul” Florin Andrei nu a văzut și a dictat repunerea balonului în joc din colțul careului de 6 metri.
În minutul 58, Ganea a bătut un corner de pe dreapta, la colțul scurt, nou-intratul Gafița s-a luptat cu Popescu, mingea a ricoșat la Manea, șutul din cădere al acestuia, de la 8 metri, trecând puțin peste poarta prahoveană.

Lovitura de cap a lui Dobrosavlevici în fața lui Himcinschi a ridicat toți spectatorii în picioare

Cea mai controversată fază a meciului – în afara altor decizii controversate, care i-au iritat pe cei aproximativ 1.200 de spectatori prezenți la meci – s-a înregistrat în minutul 66, când într-un duel umăr la umăr Dobrosavlevici l-a lovit involuntar cu capul în față pe Himcinschi, scăpat spre poartă, tânărul atacant caransebeșean s-a prăbușit și a avut nevoie de câteva minute de îngrijiri medicale, arbitrul Florin Andrei acordând fault, dar nesancționându-l pe Dobrosavlevici, care mai avea un avertisment, cu cartonaș galben.

Caransebeșenii au mai avut o ocazie de a deschide scorul în minutul 75, când Artean a trimis o ghiulea de la 18 metri, la semi-înălțime, balonul trecând la câțiva centimetri de stâlpul din dreapta al porții aărate de Popescu. Același Artean a mai avut un șut bun, din lovitură liberă de la 30 de metri, în minutul 85, mingea trimisă de el, plasat, pe lângă zid, la rădăcina barei stângi a porții prahovene, fiind respinsă cu dificultate de Popescu.
Pe final de meci, oaspeții au avut și ei câteva contraatacuri tăioase purtate în majoritate pe partea dreaptă, de Năstase, care a pus în dificultate, în câteva rânduri, defensiva caransebeșeană.

La sfârșitul partidei, nu doar galeria, ci întregul stadion i-a aplaudat la scenă deschisă pe jucătorii echipei gazdă, auzindu-se și scandarea „Suntem mândri de voi!”.

FC CARANSEBEȘ    0
AFC FORTUNA    0

Coca – Al. Manea, Goșa (cpt.), R. Barbu, Bușu – Săulescu (Cr. Gafița ”57), Artean, Ologu, Ad. Ganea (Poiană ”76) – Suru, Himcinschi (Muscă ”83)
Rezerve neutilizate: Rusu – Centea, Făiniși, C. Negoescu
Antrenor: Sorin Bălu

I. Popescu – Dobrosavlevici, M. Marin (cpt.), H. Crișan, G. Damian – Cioinac, Minciună – Honciu, V. Munteanu (Coteanu ”88), Antohi (Bg. Năstase ”48) – Chipirliu (Buhuși ”82)
Rezerve neutilizate: Gârlea – Birău, M. Stancu, Asanache
Antrenor: Florin Stăncioiu

Articol și foto de Adrian CRÂNGANU

Pe aceeași temă