Ultimul derby al Ilfovului decis de schimbări inspirate

Mihai Andries 27 May. 2014, 10:49 Campionat

FC Clinceni a întâlnit-o pe ACS Berceni pentru ultima dată din postura de echipă ilfoveană, în condițiile în care din vară se va muta la Pitești. Nici cea de-a patra întâlnire nu a fost una cu noroc pentru echipa lui Marin Dragnea, în condițiile în care Clinceniul a învins la ultima fază a meciului și și-a păstrat recordul de invincibilitate în fața Berceniului, ajungând la trei victorii și un egal în patru meciuri directe disputate.

Meilă, assist la golul lui Rusu

Ca mai în tot play-off-ul, Berceniul a abordat și meciul de vineri cu o formulă improvizată, din care au lipsit în continuare câțiva titulari din cauza problemelor medicale și nu numai. Cu Ghinea în centrul apărării alături de Fîșie, Cosmin Sandu a fost titularizat pe stânga, acolo unde în ultimele etape evoluase Epaminonda Nicu, revenit vineri pe dreapta. Cu gândul de a lua măcar un punct de la Clinceni, Dragnea a început meciul cu un 4-1-4-1, al cărui pressing a încurcat destul de mult acțiunile gazdelor. Totuși, Clinceniul a deschis scorul, dar pe o gafă a lui Meilă, care nu a comunicat cu Ghinea și a ieșit să boxeze centrarea excelentă a lui Stelian Stancu. Respingerea a fost una defectuoasă, în piciorul coechipierului său din defensivă, iar balonul a sărit până la Vlad Rusu, atacantul gazdelor înscriind cu capul unul dintre cele mai ușoare goluri din carieră.

Neatenția la corner se pedepsește cu gol

Cu sacii în căruță, Clinceniul s-a relaxat un pic și acest lucru a fost speculat de oaspeți. Bădăuță a fost blocat în momentul șutului, după o șarjă pe stânga, apoi Fîșie a trimis peste, iar Bitez nu l-a putut învinge pe Bolboașă cu un șut bine plasat. Inevitabilul s-a produs atunci când gazdele se așteptau mai puțin. Un corner de pe dreapta a adus o minge în careul Clinceniului, Vențer nu l-a văzut pe Cosmin Sandu apărut în fața porții și fundașul Berceniului a înscris cu un șut bine plasat. Cele două ilfovene aveau să intre la pauză la egalitate, pentru că în cele zece minute rămase de disputat nu s-a mai întâmplat nimic semnificativ.

Karamyan și Koné, schimbări mai mult decât inspirate

Fără schimbări făcute la pauză, Clinceniul s-a văzut nevoit să mute după doar un minut de la reluare, când Vențer s-a accidentat. Veteranul Arman Karamyan a intrat pe flancul stâng, iar Iulian Roșu a trecut pe dreapta, în locul accidentatului. Schimbarea făcută de cvartetul de pe banca tehnică a gazdelor – Urican, Abăluță, Florentin Rădulescu, lângă care s-a aflat și celălalt Karamyan – a înclinat terenul pe stânga, acolo unde Arman și-a început raidurile atât de binecunoscute. Dar totuși, defensiva Berceniului încă a mai rezistat până la intrarea ivorianului Hamed Koné, în locul unui apatic Daniel Tătar. Africanul le-a dat dureri de cap oaspeților prin acțiunile sale, în repetate rânduri fiind greu de oprit și prin fault, în condițiile în care i-a avut în față pe Alexandru Radu și Fîșie, doi jucători de care se trece foarte greu.

VEZI MAI MULTE POZE DE LA FC CLINCENI – ACS BERCENI 2-1

Rusu cu bara, Karamyan cu golul de trei puncte

Presiunea a crescut la poarta lui Meilă, majoritatea pericolelor venind de pe benzi, acolo unde Koné a distribuit multe baloane utile spre Stancu și Arman Karamyan. Cu mai puțin de un sfert de oră înainte de final, Rusu a fost pus în poziție de unu la unu cu Meilă, dar atacantul gazdelor a reușit să trimită în bara laterală, un pic mai jos de încheietura barelor, spre ușurarea oaspeților. Apoi portarul Berceniului a avut două intervenții bune, între care s-a intercalat ocazia din nimic a lui Alex Stan, al cărui șut-centrare a fost contrat de un adversar, iar balonul s-a înălțat pe o traiectorie ciudată și a fost la un pas de a cădea în poarta gazdelor, fiind respins in extremis de Bolboașă.

Ultima fază a meciului a adus lovitura de grație, totul pornind de la același Hamed Koné, care a ținut cu dinții de un balon la centrul terenului, în ciuda eforturilor disperate ale lui Alexandru Radu de a-i lua mingea. Africanul a continuat faza cu o pasă la Stancu, de une balonul a ajuns la Rusu. Atacantul gazdelor a pătruns pe dreapta și a trimis o centrare în fața porții, un pic în spatele lui Meilă, acolo unde nu mai era nimeni la marcaj și unde se afla Arman Karamyan. Armeanul nu avea cum să rateze o astfel de șansă și a trimis fără emoții în poarta goală, spre disperarea oaspeților, care s-au prăbușit aproape în lacrimi pe gazon.

Din păcate, victoria de vineri nu i-a ajutat în clasament pe cei de la Clinceni, acolo unde au rămas în continuare pe 4. Însă eșecul neașteptat al Iașiului la Slobozia, îi aduce pe ilfoveni la șase puncte de lider și la cinci de ultimul loc promovabil în mod normal. Dar să nu uităm că Rapid nu a primit licența, iar Unirea nu și-a depus dosarul de licențiere, așa că FC Clinceni este la această oră în Liga 1, până la judecarea apelului făcut de giuleșteni la TAS.

FC CLINCENI – ACS BERCENI 2-1 (1-1)
Marcatori: V. Rusu ”17, Arm. Karamyan ”90+3 / C. Sandu ”36

Bolboașă – St. Stancu, I. Prodan, Vițelaru, Al. David – Vențer (Arm. Karamyan ”47), Olariu, Bg. Pătrașcu (cpt.), I. Roșu (Cr. Pușcaș ”55) – D. Tătar (Kone ”67), V. Rusu
Antrenor: Florin Rădulescu

Meilă – E. Nicu, Ghinea, Fâșie, C. Sandu (C. Mihai ”75) – Al. Radu (cpt.) – Al. Stan, V. Ștefan, R. Tătar (Aldea ”67), Bădăuță – Bitez (A. Nistor ”83)
Antrenor: Marin Dragnea

Stadion: Comunal – Arena 1 (Clinceni); Spectatori: 250; Arbitru: Cătălin Buși (Râmnicu Vâlcea); Asistenți: Ovidiu Arușoaie (Piatra Neamț) și Andrei Alexandru Roman (Târgu Neamț); Jucătorul meciului: Hamed Koné

 

Articol și foto de Mihai ANDRIEȘ

 

 

Mihai Andries 27 May. 2014, 10:49 Campionat
Pe aceeași temă