Ultima echipă neînvinsă în acest sezon al Ligii 2 și-a întrerupt performanța la Târgoviște. Ripensia a rezistat doar trei minute fără gol cu Chindia. Ce spun antrenorii Croitoru și Steop

Marius ANGHEL 11 Sep. 2017, 14:59 Campionat

Etapa a 7-a a Ligii 2 a pus capăt invincibilității ultimei echipe din noul sezon care reușise să rămână neînvinsă până atunci. Liderul din primele cinci etape, Ripensia Timișoara, a cedat sâmbătă, la Târgoviște, la limită, scor 1-0 cu Chindia, după ce a primit un gol chiar în primele minute ale disputei.

Lovită de o serie de accidentări, Cherchez, Honciu, Neguț sau Cornel Dinu neregăsindu-se în primul 11 al meciului cu Ripensia, Chindia a reușit totuși să deschisă rapid scorul pe stadionul „Eugen Popescu”. La primul șut pe stațiul porții, în minutul 3, căpitanul Liviu Mihai l-a învins pe Iulius Rădulescu o execuție din afara careului. Micuțul mijlocaș a ajuns astfel să înscrie pentru a patra oară consecutiv pentru echipa sa, acum aducând victoria. Apoi, Pencea (32), Bâtfoi (34) și Ciobotariu (45+2 și 45+3) au fost la căpătul ocaziilor importante ale formației târgoviștene, însă nu au reușit să marcheze și a doua oară, într-o repriză pe care au controlat-o în întregime. În schimb, singura șansă a Ripensiei a fost irosită de Mediop (22), însă nu suficient pentru a-l învinge pe Iustin Popescu.

În partea a doua a jocului, Chindia s-a schimbat aproape complet, a tremurat la ocaziile lui Mediop (68) și Zaluschi (75), însă a păstrat avantajul minim de pe tabelă în principal datorită intervențiilor portarului. Finalul jocului i-a găsit pe timișoreni alergând cu disperare după egalare, dar târgoviștenii s-au apărat cu toată echipa și au rezistat fără gol până la ultimul fluier.

După acest succes, Chindia a acumulat 13 puncte și a urcat pe locul 4, în timp ce Ripensia a rămas cu 14 puncte și a căzut de pe locul 2 pe 3.

Croitoru: „Am fost poate mai pragamatici ca altădată”

Pentru Chindia, punctele obținute cu Ripensia îndepărtează puțin tensiunea creată la echipă și în jurul ei, antrenorul Nicolae Croitoru începând să fie din ce în ce mai contestat. Problemele de lot nu prea îl ajută pe unul dintre cei mai longevivi tehnicieni din Liga 2.

„Veneam după un rezultat slab, un joc mai puțin reușit, întâlneam o echipă care nu a pierdut nicio partidă până în această etapă și din punctul ăsta de vedere se anunța un joc dificil. Pe de altă parte și problemele de lot pe care le-am avut înaintea meciului, unele importante, creștea nivelul de dificultate al jocului, însă ne bucurăm și felicit jucătorii că au avut atitudine și au reușit să treacă peste această partidă. Am fost poate mai pragamatici ca altădată, deși în prima repriză ne-am creat destul de multe situații pentru un joc de asemenea factură. Repriza a doua am făcut un pas înapoi, dar ne-am creat două situații importante. Este adevărat că și adversarul a avut două situații importante în repriza a doua care dacă s-ar fi concretizat, ne-ar fi pus în dificultate. Au fost ceva emoții, adversarul a urcat cu toate liniile, au pus presiune, au aruncat multe mingii în careu, însă am reușit să trecem cu bine peste acele momente și să câștigăm”, a spus Croitoru, citat de Jurnal de Dâmbovița.

Antrenorul Chindiei a vorbit și despre problemele de lot pe care le întâmpină în această perioadă. „Sunt probleme de lot, la jucători importanți. Din păcate, Honciu are o problemă mai delicată, sperăm să treacă peste ea cât mai repede, dacă nu rapid, să treacă peste ea măcar. De asemenea, Cherchez și Neguț sunt și ei accidentați, sper ca de săptamâna viitoare să înceapă pregătirea și să îi avem apți pentru meciul de la Târgu Mureș chiar dacă nu sunt pregătiți 100%, măcar din punct de vedere medical să fie apți. Acasandrei a lipsit în ultimele două săptămâni, dar a început pregatirea și sperăm ca până la ora jocului să fie la un nivel ridicat. Urmează o deplasare dificilă la una dintre cele mai importante echipe ale seriei, o echipă matură, cu jucători valoroși și cu un moral bun pentru că au reușit să câștige la FC Argeș”, a mai declarat Nicolae Croitoru.

Steop: „Degeaba am jucat frumos dacă mergem acasă fără puncte”

Pentru nou-promovata Ripensia, înfrângerea de la Târgoviște a fost prima din Liga 2 în acest sezon. În primele cinci etape a stat pe primul loc, însă acum, ușor, ușor, a început să cadă în clasament, la finalul rundei din weekend ajungând pe locul 3.

„Am pierdut astăzi după o perioadă foarte lungă de timp, nu am mai pierdut un joc oficial din martie. A fost un joc frumos. Din păcate, cred că rezultatul nu e cel care ar fi trebuit să fie la sfârșitul jocului, dar am făcut acea greșeală, nu am reușit să înscriem, echipa adversă a dat dovadă de calm, s-a apărat în partea a doua a jocului și nu am reușit să înscriem. Mă așteptam la mai mult, parcă puțin echipa nu a avut turația suficient de bună, o oarecare oboseală pe care am acumulat-o cu deplasările mai lungi din ultima perioadă, dar, una peste alta, ca o nou-promovată cred că ne-am descurcat destul de bine. Un gol luat, 1-0, înseamnă o înfrângere, degeaba am jucat frumos dacă mergem acasă fără puncte”, a spus, citat de Jurnal de Dâmbovița, antrenorul Remus Steop.

Întrebat despre cum vede campionatul Ligii 2 și echipele pe care le-a găsit aici, antrenorul Ripensiei spune că nivelul valoric este unul apropiat. „Din toate echipele de până acum, mi se par apropiate toate din punct de vedere valoric. Oricare echipă poate câștiga și oricare echipă poate pierde. Formația de aici e frumoasă, a fost procupată de joc, au pasat, au încercat să ne surprindă, dar eu cred că azi, cel puțin în a doua repriză, am fost peste. Obiectivul nostru e să câștigăm fiecare joc, să adunăm puncte și vom vedea unde vom fi la sfârșitul campionatului. Important e să facem cât mai multe puncte, mai ales acum, la început de campionat, când o nou-promovată are nevoie de încredere, de entuziasm pentru că noi am continuat în proporție de 99% cu același lot prin care am obținut promovarea. Cred am făcut un salt valoric important, am acumulat o oarecare experiență din tot ce am făcut până acum și sper ca în continuare să jucăm ca până acum”, a mai declarat Steop.

Pentru Chindia urmează un meci în deplasare, la ASA Târgu Mureș, în timp ce Ripensia joacă acasă, cu Metaloglobus București.,

CHINDIA TÂRGOVIȘTE – RIPENSIA TIMIȘOARA    1-0
Liviu Mihai 3′

I. Popescu – D. Ciobotariu, Vătavu, Ispas, Martac – Nisipeanu (Cr. Matei 66′), L. Mihai (cpt.), Pencea, D. Dumitrașcu (Crinel Stoica 73′) – Neicuțescu, Bâtfoi (Ad. Grigore 82′)
Rezerve neutilizate: Meilă – Andr. Șerban, Ad. Ioniță, Cr. Neguț
Antrenor: Nicolae Croitoru

I. Rădulescu – Vlădia (Bobină 73′), Hecsko, Apro, C. Toma – Dumiter, Zaluschi, Stoi, Ad. Ungureanu – Mediop (cpt.), Golda (Matiș 60′)
Rezerve neutilizate: D. Munteanu – L. Tudor, Horcea, Olărescu, Semeniuc
Antrenor: Remus Steop

Stadion: „Eugen Popescu” (Târgoviște – Dâmbovița); Spectatori: 1.500; Arbitru: Denis Haidiner (Hunedoara); Asistenți: Ovidiu Arusoaiei (Piatra Neamț) și Mihăiță Necula (București).

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: DBonline

Marius ANGHEL 11 Sep. 2017, 14:59 Campionat
Pe aceeași temă