Ulciorul s-a spart pentru ASA

Marius ANGHEL, Mihai VEREȘ 24 Mar. 2014, 15:27 Campionat
Ulciorul s-a spart pentru ASA

În etapa a XVIII-a a seriei a II-a din liga secundă de fotbal, ASA Târgu Mureș a suferit sâmbătă prima înfrângere pe teren propriu din această ediție, 0-1 cu FC Bihor Oradea. Unicul gol al partidei a fost înscris de Mintaș, în minutul 34.

După un debut foarte bun în acest an, 2-1 în deplasare la CS U Craiova și 4-1 pe teren propriu cu Minerul Motru, în ambele partide fiind conduși la pauză cu 0-1, mureșenii n-au mai reușit în următoarele două jocuri să întoarcă același rezultat înregistrat la pauză în toate cele patru partide. Al doilea eșec consecutiv a dus la demiterea antrenorului Ioan Ovidiu Sabău, lucru petrecut în ciuda faptului că mureșenii au rămas pe locul 3 în clasament și conduc în continuare în cel provizoriu pentru play off.

Jocul a fost dominat teritorial de gazde, dar șuturile lui Hora sau Ndoye au anunțat un portar al bihorenilor în zi de excepție. Cei care au punctat au fost orădenii, prin Mintaș, care, nemarcat în careu a trimis la colțul lung centrarea din lovitură de la colț executată de Mădălin Popa.

Până la pauză, gazdele au alergat după golul egalizator, dar Sepsi și Amauri nu au avut mai multă șansă. Hora a trimis în plasă în minutul 45 pasa oferită de Amauri după o cursă pe stânga a lui Ndoye, dar centralul târgoviștean Valentin Rațiu a anulat golul la semnalizarea asistentului băimărean Radu Despa, care a văzut poziție de ofsaid.

Asediu la poarta unui Smaranda în zi bună

După pauză, mureșenii au asediat realmente poarta aeversă, dar portarul Mădălin Smaranda a fost de neînvins. Acesta s-a opus la șuturile lui Străuț, Ndoye, Amauri, Hora, sau Voiculeț și a fost ocrotit de șansă când n-a reușit să intervină. Scorul putea deveni 0-2 în minutul 70, când Florin Pop a scăpat singur pe contraatac, dar Botoșer a respins, iar Sorian a trimis pe lângă poartă, în minutul 76, când același Sorian a trimis de la 16 metri puțin alături, sau în minutele de prelungire, când bihorenii s-au complicat la o nouă acțiune pe contraatac.

La poarta cealaltă, Smaranda s-a mai remarcat la șuturile lui Ndoye sau Voiculeț și a avut noroc în ultimul minut, când lovitura de cap a lui Amauri a trecut milimetric pe lângă bară. Centralul s-a mai „remarcat” și el în minutul 90, când i-a acordat lui Ndoye un cartonaș galben la un fault evident asupra sa la colțul careului mare.

Mingea parcă a refuzat să intre în poartă, ASA pierde în fața unei echipe care a știut să-și apere cu îndârjire avantajul obținut, își păstrează șansele pentru promovare, dar situația în clasamentul play off se complică odată cu intrarea în calcule a unor echipe în fața cărora au cedat puncte. Miercuri, mureșenii vor  avea de susținut un joc foarte important, la CSM Râmnicu Vâlcea.

ASA: Botoșer – Hanca, Gugu (”76 Al. Dan), Heil (”46 Huiban), Szilagyi, Ndoye, Sepsi, Băcilă (”66 Turcu), Voiculeț, Amauri, Hora.

FC Bihor: Smaranda – Letan, Mintaș, Pascariu, Achim, Străuț, M. Stancu, Fl. Pop, Mădălin Popa (”58 Sorian), Cigan (”69 Mihuț), Hadăr (”46 R. Lukacs)

Articol scris de Mihai VEREȘ

Marius ANGHEL, Mihai VEREȘ 24 Mar. 2014, 15:27 Campionat
Pe aceeași temă