„U” Cluj urcă pe podium dacă învinge Snagovul. Jucătorul lui Cojocaru care pune la îndoială problemele financiare ale ilfovenilor: „Poate încearcă să ne destabilizeze”

Marius ANGHEL 17 Nov. 2018, 19:31 Campionat

După ce runda trecută a învins-o cu 3-0 pe Academica Clinceni, echipă pe care a egalat-o după acel meci, Universitatea Cluj întâlnește în această etapă o altă grupare ilfoveană care s-a mișcat bine în acest start de sezon și care are tot trei puncte avans în clasament. „Șepcile roșii” joacă la Sportul Snagov, club de unde și l-a dorit pe antrenorul Laszlo Balint, însă pe care nu a reușit să-l ia din cauza pretențiilor conducătorilor ilfoveni.

Meciul programat duminică, de la ora 11:00, se va desfășura pe stadionul Voința din satul Ghermănești, pe un gazon pe care nici la „județ” nu-l mai găsești. Inclusiv jucătorii pregătiți de Lazslo Balint au fost nemulțumiți că șefii clubului n-au mai dorit să organizeze partida la Buftea, acolo unde s-a jucat în precedenta etapă de acasă, cu Energeticianul. Tensiuni au fost și din cauza restanțelor financiare, astfel că meciul cu „U” Cluj pică într-un moment foarte prost pentru Sportul.

Problemele de la Snagov, cât și starea terenului de la Ghermănești nu îi sperie pe jucătorii lui Mircea Cojocaru, care în ultimele trei etape au înscris 11 goluri. Cu un succes în acest joc, Universitatea poate urca, în premieră, pe locul 3 în acest sezon, fiindcă stă mai bine la golaveraj atât față de Academica Clinceni, cât și de adversarul din această etapă.

„Ne așteaptă un meci foarte important, împotriva unei echipe care s-a aflat în permanență pe primele două locuri. Va fi o partidă grea, dar singura noastră opțiune este victoria. Nu știm ce se întâmplă la Snagov, însă este clar că vor intra pe teren motivați și ne vor pune probleme. Am auzit că gazonul de acolo arată destul de rău, la fel ca la Constanța, dar ne-am adaptat foarte repede și am câștigat categoric acea întâlnire. Sperăm să fie la fel și acum. În ultimele jocuri ne-am mobilizat și am realizat că nu ne mai permitem să facem pași greșiți, deoarece am pierdut multe puncte, mai ales în deplasare. Avem nevoie de un joc consistent și de victorii în fiecare meci, pentru a ajunge pe primul loc până în iarnă. Bogdan Lobonț ne-a transmis că este alături de noi, însă el va începe munca abia din ianuarie. Nu m-am gândit că voi fi antrenat de el, cum nu m-am gândit nici că voi fi pregătit de Gheorghe Hagi, așa că este un vis împlinit pentru mine. Venirea lui Lobonț nu ia forma unei presiuni suplimentare. Noi trebuie să păstrăm această atmosferă bună la echipă, să jucăm la fel ca în ultimele etape și nu cred că vom întâmpina probleme în privința promovării”, a declarat principalul marcator al „Șepcilor roșii”, Cristian Gavra, autor a 9 goluri în acest sezon.

Alexandru Coman: „Nu știu cât de reale sunt problemele financiare ale celor de la Snagov”

Fundașul dreapta Alexandru Coman ia în calcul și varianta ca problemele financiare de la Snagov să fie doar o tactică a ilfovenilor înaintea meciului cu „U”. Jucătorul care a marcat în ultmiele două meciuri se așteaptă la un meci greu cu Sportul.

„Avem un moral foarte bun după cele două victorii clare, cu UTA Arad (4-0) și Academica Clinceni (3-0). Nu știu cât de reale sunt problemele financiare ale celor de la Snagov, poate încearcă să ne destabilizeze pe această cale, dar cert este că noi vom merge acolo să ne facem jocul și să câștigăm. Am căpătat mai multă încredere în noi și jucăm cu plăcere. Asta a făcut diferența. Bogdan Lobonț ne-a transmis să muncim în continuare, iar la finalul anului să fim pe primele locuri. Nu resimțim o presiune în plus, noi încercăm să ne facem treaba la fel de bine, indiferent de numele antrenorului cu care colaborăm. Eu dau totul la antrenamente și în jocurile oficiale, deoarece vreau să demonstrez că merit să joc la Universitatea. Mai sunt câteva etape importante, avem și meciul direct cu Chindia, iar dacă vom continua să legăm victorii sunt convins că pauza competițională ne va găsi pe primul loc”, a spus Coman.

Laszlo Balint: „Situația de la club ne îngrijorează”

Din tabăra cealaltă, antrenorul Laszlo Balint vorbește despre un nou exemen dificil pentru jucătorii săi, despre probleme financiare la Snagov, cât și despre faptul că „U” Cluj pornește ca favorită în această deplasare, chiar dacă echipa sa a jucat bine pe teren propriu în acest sezon, în șapte partide remizând o dată, în rest obținând doar victorii.

„Ne aflăm în fața unui examen dificil împotriva unei echipe foarte puternice, formată din jucători experimentați și valoroși, care pot decide oricând soarta unui joc. Noi, din perspectiva clasamentului și a parcursului de până acum, suntem „în cărți”, pe loc promovabil, însă situația de la club ne îngrijorează. Dacă lucrurile vor rămâne în stadiul actual, organizatoric și financiar, Sportul Snagov poate fi exclusă din calculele pentru accederea în Liga 1. Cu toate acestea, sper că am reușit să îi țin pe băieți conectați la miza partidei. Din păcate, avem jucători importanți care nu vor putea evolua în acestă etapă, dar am încredere că cei care îi vor suplini se vor achita cu brio de sarcini. În condițiile menționate anterior, Universitatea Cluj este favorită, dar ne dorim enorm să facem un meci mare și vom da tot ce e mai bun din noi pentru a scoate un rezultat pe măsură!”, a spus Balint, care nu se va putea baza pe căpitanul Valentin Bărbulescu și Viorel Lică, suspendați, ori pe Ioan Șerban, nerefăcut.

Înaintea desfășurării meciului, „U” Cluj are cel mai bun atac din campionat, cu 38 de goluri, în timp ce Snagovul are 28 marcate până acum. La goluri primite, cele două echipe sunt la egalitate, cu câte 13 încasate. După desfășurarea a opt jocuri în această rundă, Sportul Snagov se află pe locul 4, cu 36 de puncte, iar „U” Cluj e pe 5, cu 33 de puncte. Ardelenii pot urca pe locul 3 cu o victorie, în timp ce ilfovenii, cu un succes, trec pe locul 2, la egalitate cu liderul Chindia.

Marius ANGHEL 17 Nov. 2018, 19:31 Campionat
Pe aceeași temă