Turris a făcut primul pas greșit în acest sezon la Reșița. Erik Lincar: „Suntem primiți cu ostilitate peste tot pe unde mergem. Ne asumăm, dar toată lumea vorbește de politică”

Marius ANGHEL 15 Sep. 2019, 10:16 Campionat
Turris a făcut primul pas greșit în acest sezon la Reșița.** Erik Lincar:

Turris-Oltul, ultima echipă din Liga 2 rămasă cu punctaj maxim după șase etape, a făcut primul pas greșit în acest sezon în acest weekend, în deplasarea de la Reșița, acolo unde, sâmbătă, a remizat, scor 1-1, după ce a condus. Formația din Turnu Măgurele antrenată de Erik Lincar a rămas, totuși, pe primul loc, pentru a treia oară în acest debut de campionat, și își menține invincibilitatea, alături de CS Mioveni, care, însă, joacă astăzi în etapa a 7-a, la Arad, cu UTA (ora 11:30).

În deplasarea din Valea Domanului, acolo unde în acest sezon doar Rapid reușise să ia puncte (a câștigat cu 2-1), întrerupând o serie de 12 meciuri consecutive cu victorii ale reșițenilor, ce ținea din campionatul trecut de Liga 3, Turris-Oltul a deschis scorul. În minutul 29, Silviu Pană a centrat dintr-o lovitură liberă, iar Cristian Ciobanu l-a învins pe Zimmermann, portat care mai înainte parase și în fața lui Turkovic. Egalarea putea veni încă dinainte pauzei. Un jucător al Reșiței a fost faultat la marginea careului, mingea a ajuns la Dragoș Săulescu, care a înscris, dar golul nu a fost validat, pentru că tușierul a semnalizat offside. Centralul a revenit la faza anteriorară și a dictat lovitură liberă, însă spiritele erau deja încinse în Valea Domanului și reșițenii s-au simțit furați.

Același Dragoș Săulescu avea însă să mai înscrie o dată, însă acum regulamentar. În minutul 56, după o fază de contraatac și o pasă primită de la nou-intratul Gabriel Lazăr, Săulescu a finalizat din 12 metri, la colțul scurt, printre picioarele lui Duțu. Pe final, ambele echipe au avut situații care le-ar fi putut aduce victoria, însă Poiană și Velici au ratat pentru reșițeni, iar Haită nu l-a învins pe Zimmermann. S-a terminat meci egal, astfel că formația din Teleroman a făcut primul pas greșit în acest sezon, însă rămâne invincibilă și se menține pe locul 1, cu 19 puncte, în timp ce CSM Reșița a ajuns la 8 puncte și se află pe poziția a 12-a.

Erik Lincar: „Nu sunt mulțumit de rezultat, dar oricine vine la Reșița obține puncte greu”

La finalul jocului, la conferința de presă, Erik Lincar a vorbit despre o dorință mare a echipei sale de a obține victoria și la Reșița, de calitatea proastă a gazonului, de căderea din repriza secundă, pe care o penalizase și la mijlocul săptămânii, după meciul din Cupa României de la Popești Leodeni, și despre faptul că e nemulțumit de rezultat.

„Am jucat destul de deschis, ne-am dorit foarte mult că câștigăm și cred că ne-am creat multe situații de a marca. Din păcate, a lipsit ultima pasă în fața porții, poate și din cauza calității terenului. Știam că venim la Reșița, știam că publicul este foarte aproape de jucătorii săi și cred că am controlat în unele momente jocul. În prima repriză nu cred că Reșița și-a creat vreo ocazie, decât la acea fază din minutul 45, la lovitura liberă bătută periculos de Cristea. Știam că Reșița este o echipă redutabilă la jocul aerian și la fazele fixe și ne-am pregătit pentru acest lucru. În a doua repriză, jucătorii mei nu au tratat foarte bine jocul, mai ales la acea fază când Săulescu a reușit să aducă egalarea. După acel gol, Reșița s-a bazat mult pe mingi lungi, Daniel Ene fiind un jucător care chiar se potrivește pentru acest lucru și ne-a creat multe probleme.

Până la urmă, nu sunt mulțumit de rezultat, dar oricine vine la Reșița obține puncte greu. U Cluj a pierdut, Rapid a câștigat cu noroc. Felicit echipa gazdă și eu îmi doresc pentru formația mea să reușim să ținem ritmul rezultatelor pozitive și să practicăm în continuare un joc bun”, a declarat, citat de Caraș Online, Erik Lincar.

„Suntem primiți cu ostilitate peste tot pe unde mergem”

Antrenorul liderului din Liga 2 a vorbit și despre modul în care este văzută echipa sa fiindcă este finanțată de Valentin Dragnea, fiul fostului lider al PSD, Liviu Dragnea, aflat acum la închisoare. Lincar spune că Turris nu este o echipă bogată și că nu merită să fie asociată cu politicul.

„Este adevărat că suntem primiți cu ostilitate peste tot pe unde mergem. Cea mai mare a fost la Craiova. Ne asumăm acest lucru, dar toată lumea vorbește de politică. Dar nu este așa. Consider că avem o echipă bună și un lot echilibrat. Am încercat să aducem jucători buni și nu pe sume foarte mari, așa cum se vehiculează în presă. În Liga 2 exista zece echipe cu bugete mai mari decât Turnu Măgurele. Am reușit la momentul oportun să semnez cu anumiți jucători. Consider că merităm să fim pe primul loc și s-a văzut și la acest joc acest lucru. Nu cred că ne-am făcut de râs și încercăm să jucăm la fel în fiecare meci”, a mai spus Erik Lincar.

Pe lângă faptul că este lider în Liga 2 și are șase victorii și un egal în primele șapte etape, Turris-Oltul Turnu Măgurele a reușit să se califice și în faza 16-imilor de finală ale Cupei României, acolo unde o va întâlni pe teren propriu pe prim-divizionara Academica Clinceni. În campionat, etapa viitoare, echipa antrenată de Erik Lincar joacă pe teren propriu, cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

Marius ANGHEL 15 Sep. 2019, 10:16 Campionat
Pe aceeași temă