Turnul Chindiei stă să se prăbușească

03 Aug. 2012, 03:00 Campionat
Turnul Chindiei** stă să se prăbușească

Anticipată de specialiști după eșecul PDL la alegerile locale din Dâmbovița, desființarea Chindiei Târgoviște pare o chestiune de zile. Principalul susținător al clubului în perioada iunie 2010-iunie 2012, Consiliul Județean, a alocat doar 22.000 de euro în proaspătul mandat al lui Adrian Țuțuianu, existând promisiuni că în iarnă s-ar putea implica în aceeași măsură, dacă bugetul o va permite. Prin comparație, pe vremea când Florin Popescu se afla în fruntea CJ Dâmbovița, la Chindia ajungeau aproape lunar între 30.000 și 50.000 de euro. Un alt aspect, ce ține de infrastructură, este abandonul total al proiectului noului stadion, noua conducere a CJ motivând că nu există fonduri pentru realizarea acestui demers, altele fiind prioritățile județului în acest moment.

Dacă CJ a virat doar un miliard de lei vechi în două luni, Primăria a contribuit cu aproape 400 de milioane, la care se adaugă folosința gratuită a stadionului Eugen Popescu – aflat în administrarea CSM Târgoviște – dar și utilitățile arenei sau salariile celor care întrețin baza, toate suportate de instituția condusă de Gabriel Boriga. Primăria a promis sprijin necondiționat către clubul de fotbal, însă diferența dintre bugetele celor două autorități este una considerabilă, de aici și așteptările mai mari dinspre CJD. La rândul său, Gică Popescu a afirmat că a investit deja 200.000 de euro din buzunarul propriu la Chindia, în condițiile în care, potrivit înțelegerii inițiale, nu i s-ar fi cerut să contribuie financiar la Târgoviște.

CJ pune condiții, Primăria nu

Interesantă este și abordarea autorităților locale și județene în sprijinirea Chindiei Târgoviște. Dacă Gabriel Boriga și Consiliul Local au susținut proiectul fotbalistic și implicit pe Gică Popescu fără a pune condiții sau a numi oameni în structura clubului, CJ Dâmbovița a solicitat să aibă reprezentanți în conducere, variantă neagreată de Gică Popescu. „Nu știu dacă se pricepe cineva atât de bine la fotbal”, a vorbit fostul căpitan al Barcelonei, cu referire la numele propuse de Adrian Țuțuianu și colaboratorii săi. Din campania electorală și până în prezent, Popescu a avut un dușman puternic în ziarul de casă al USL, fiind atacat constant, ba mai mult, cerându-i se plecarea de la Târgoviște. „Gică e supărat și pe cârdășia dintre actualul președinte al CJ Dâmbovița și un ziarist care toata viața a fost învățat să critice și să jignească. Poate domnul Țuțuianu are intenții bune, dar este alimentat de acest individ”, vorbesc surse apropiate clubului.

Lungu: Mai așteptăm câteva zile

ProSport l-a contactat și pe Sorin Lungu, rămas președinte interimar la Chindia după demisia lui Mihai Neguț. Omul care se ocupă de toate problemele administrative de la Târgoviște a confirmat că plecarea lui Gică Popescu de la Chindia este o problemă de timp, în actualele condiții. „De o lună și ceva încercăm să avem un dialog cu domnul Țuțuianu, dar ne amână de la o săptămână la alta. Probabil că este ocupat cu alte probleme, dar jucătorii ne sună pe noi. Îl sună pe toți pe Gică Popescu, el a fost garantul acestui proiect. Mulți au vrut să plece, dar nu i-a lăsat Gică. Ne-a întrebat până și Federația ce se întâmplă la Târgoviște, ce e cu aceste zvonuri privind desființarea. Mai așteptăm câteva zile și, dacă nu se întâmplă nimic, o să ne anunțăm retragerea”, vorbește Sorin Lungu. Oficialul Chindiei are și o propunere pentru funcția de președinte al clubului: „În momentul când vom pleca de la Târgoviște, îl vom propune pe Costin Mihai în funcția executivă. Va fi ca o recomandare pentru cei de la Consiliul Județean”.

Jucătorii și antrenorii se chinuie

În aceste zile crunte pentru fotbalul târgoviștean, echipa lui Flavius Stoican se antrenează pe te-miri-unde, deplasările se fac cu microbuze de împrumut, iar pentru întreținerea gazonului s-a organizat o chetă între antrenori. Echipa a bătut Mioveniul cu 1-0, practic o garnitură venită din Liga I, dar situația este una tragică, un apel către normalitate venind și din partea lui Flavius Stoican. „Ne adresăm oamenilor potenți din Târgoviște, autorităților: e păcat ca această echipă să dispară. S-a muncit și se muncește aici, băieții au dovedit caracter”, declară fostul internațional. Echipa nu a avut un autocar pentru amicalul cu Ștefănești, s-a apelat la o soluție de compromis, deplasarea cu două microbuze, iar meciul a fost amânat cu câteva zeci de minute.

„Primăria va susține proiectul Chindia cu oricât este nevoie, atâta vreme cât se va implica și Consilul Județean” –
Gabriel Boriga, primarul municipiului Târgoviște


Articol scris de Ionuț MARIN

03 Aug. 2012, 03:00 Campionat
Pe aceeași temă