Tundeți iarba, asfaltați străzile și văruiți pomii! Vine barajul! Chindia joacă marți la Mioveni și-și poate consolida poziția a treia după eșecul Argeșului la Sibiu

Ionuț MARIN, Marius ANGHEL 05 May. 2018, 19:32 Campionat
Tundeți iarba, asfaltați străzile și văruiți pomii! Vine barajul!** Chindia joacă marți la Mioveni și-și poate consolida poziția a treia după eșecul Argeșului la Sibiu

Chindia e aproape de cel mai important moment din fotbalul dâmbovițean al ultimelor două decenii. Echipa din Târgoviște e la un pas mic de a-și asigura și matematic calificarea la barajul de promovare în Liga 1. Cum FC Argeș, ocupanta locului 4 în clasament (58p), a pierdut astăzi la Sibiu, 0-1 cu FC Hermannstadt, roș-albaștrii se pot distanța la zece puncte față de prima echipă de sub podium cu o victorie la Mioveni, în meciul programat marți seară, de la ora 19:30.

Până la finalul sezonului ar rămâne de jucat câte patru meciuri per echipă, iar în cazul unui succes marți, Chindia ar mai avea nevoie de doar trei puncte pe teren în ultimele etape pentru a fi sigură de prezența la baraj, una istorică, având în vedere ce s-a întâmplat din 1998 încoace în fotbalul din județul Dâmbovița.

„Nu există volei sau baschet pentru noi, să ne mai lase ăștia cu jucăriile lor. Vrem fotbal, măcar să vedem și noi echipa într-un baraj pentru Liga 1, unde n-a mai fost de 20 de ani. Ne-am săturat ca primăria să pompeze bani în sporturi feminine care nu interesează pe nimeni”, a vorbit Dan din Aleea Trandafirilor, un microbist înrăit, ajuns la vârsta pensionării.

Oricum, FC Argeș nu are drept să participe la baraj chiar dacă ar termina, prin minune, pe locul 3, în aceeași situație aflându-se și CS Afumați, echipa aflată la egalitate cu piteștenii.

Stadionul „Eugen Popescu”, pe jumătate închis după o decizie controversată a autorităților, va putea găzdui maxim 6.000 de spectatori la un eventual joc de baraj susținut de Chindia. Cu FC Argeș, în aprilie, au fost peste 3.500, iar cu Academica Clinceni 1.500, ca să amintim doar de ultimele două jocuri de lângă Turn. Iar duminica viitoare, Chindia dă piept acasă cu Hermannstadt.

Articol scris de Ionuț MARIN

Ionuț MARIN, Marius ANGHEL 05 May. 2018, 19:32 Campionat
Pe aceeași temă