Trei puncte și destule emoții cu ACS Poli! Viorel Moldovan, după victoria Chindiei: „Asta mi-am dorit, asta am primit: 1-0, cu gol din penalty. Dacă era inexistent, cu atât mai bine”

Ionuț MARIN, Marius ANGHEL 15 Apr. 2019, 12:08 Campionat

Chindia a trecut cu bine și peste etapa a 30-a a campionatului: 1-0 cu ACS Poli Timișoara, penultima în clasament, dar a avut serios de furcă în fața echipei lui Valeriu Răchită.

Gazdele au deschis scorul relativ rapid, penalty scos de Florea și transformat de Cherchez (18). Până la pauză, Șerban (32) și Florea (40) au ratat desprinderea, ultimul cu un lob de efect, în transversală. Lucrurile s-au schimbat în mitanul secund: timișorenii au prins curaj și s-au avântat spre careul lui Aioani. Au fost emoții la buturile târgoviștenilor, la ocaziile lui Sidorenco (60, 75). Dincolo, goalkeeper-ul lui Poli a parat tot, Chindia câștigând până la urmă la limită un meci abordat într-o formulă mult schimbată față de confruntarea de la Ripensia, de joi.

Moldovan a lăsat cinci titulari de la Timișoara pe bancă, jocul nu a strălucit, dar cel mai important e că punctele rămân toate lângă Turn. Iar Chindia speră, mai mult ca niciodată, la revenirea în Liga 1.

Moldovan: „Mi-am dorit să batem cu 1-0, din penalty”

Fostul internațional s-a descătușat în fața jurnaliștilor, după victoria extrem de importantă de duminică.

„Sincer, asta mi-am dorit, asta am primit. Mi-am dorit să batem cu 1-0, cu gol din penalty. Chiar mă gândeam sâmbătă, și dacă penalty-ul era inexistent, cu atât mai bine. E cea mai frumoasă victorie de când sunt la Târgoviște. Vreau să îmi felicit băieții pentru risipa de efort și energie. Nu a fost ușor. Ne-am atins scopul, am câștigat trei puncte și doar asta contează”, a spus antrenorul Chindiei.

Viorel Moldovan nu a dorit să comenteze ironiile lui Valeriu Răchită dinaintea meciului: „Nu vreau să intru în polemici cu cei de la ACS Poli. Eu îmi văd de treaba mea și am diplomație, asta le cer și băieților, să câștige meciurile. Nu ne interesează cancan-urile, îi lăsăm pe alții să se ocupe”.

E nevoie de galerie și de suporteri!

Deși are un parcurs foarte bun în Liga a 2-a, cu șanse reale de promovare, Chindia nu beneficiază de suportul unei galerii organizate nici măcar la jocurile de pe teren propriu. A existat o singură încercare în acest an, la derby-ul cu Petrolul.

Altfel, deși au fost peste 1.600 de microbiști la jocul cu ACS Poli, din tribune s-au auzit reproșuri la adresa jucătorilor și deja celebrul zgomot sec al semințelor sparte.

Prin comparație, la Farul – Chindia, spectatorii au plătit 15 lei pentru un bilet și și-au susținut frenetic favoriții, care luptă pentru evitarea retrogradării în Liga a 3-a.

Petrolul – KO la Sânmartin, Snagov – doar egal cu Balotești

Cu victoria din weekend, Chindia stă bine în clasament, pe locul al doilea, direct promovabil, cu 66 de puncte, cu patru mai puțin decât liderul Academica Clinceni, cu care se va întâlni la Târgoviște peste două etape. Petrolul a fost tăvălită de Luceafărul, 3-1, într-un joc pe care l-a terminat cu doi eliminați, iar Sportul Snagov a scos doar o remiză, 0-0, în orezăria de la Balotești.

Petrolul a rămas cu 59 de puncte, Sportul Snagov are 60, ambele îndepărtându-se în mod clar de locurile care duc în Liga 1. „U” Cluj a câștigat cu SSC Farul, 2-1, și e pe ultima poziție a podiumului.

CHINDIA TÂRGOVIȘTE – ACS POLI TIMIȘOARA   1-0
Cristian Cherchez 18′ – pen.

Aioani – Martac, Bg. Șandru, Leca, D. Panait – Neguț, D. Novac, Liv. Mihai, Andr. Șerban (A. Mihaiu 80′) – D. Florea (Rață 82′), Cherchez (cpt.)(Val. Alexandru 66′)
Rezerve: Ius. Popescu – C. Dinu, D. Dumitrașcu, Neicuțescu
Antrenor: Viorel Moldovan

D. Moldovan – Țîgîrlaș, Paramatti (cpt.)(Bilia 61′), Uyi, Vl. Olteanu – D. Munteanu (Chemin 70′), Calugher – Bădăuță (Golda 57′), Buzan, Ant. Manolache – Sidorenco
Rezerve: Began – Ghidurea, L. Oprea, Stere
Antrenor: Valeriu Răchită

Stadion: „Eugen Popescu” (Târgoviște – Dâmbovița); Spectatori: 1.600; Arbitru: Vlad Baban (Iași); Asistenți: Ciprian Iovu și Iulian Cătălin Brînză (ambii din Botoșani).

Articol scris de Ionuț MARIN
Foto: Cătălin CLOPOTARU

Ionuț MARIN, Marius ANGHEL 15 Apr. 2019, 12:08 Campionat
Pe aceeași temă