Trei puncte mari pentru UTA

12 May. 2009, 12:45 Campionat
Trei puncte mari pentru UTA

Arădenii sunt mult mai liniștiți după succesul neașteptat de la Râmnicu Vâlcea. Urmează două meciuri pe teren propriu, cu Mureșul Deva și CFR Timișoara, în urma cărora Bătrâna Doamnă poate să iasă definitiv din calculele retrogradării.

UTA s-a întors cu trei puncte neașteptate de la Râmnicu Vâlcea, acolo unde a complicat serios, poate chiar definitiv, ecuația promovării pentru echipa locală. Leucuța, cu un gol în minutul 18, apoi Mitu și tot Leucuța, într-un moment în care CSM avea deja doi eliminați (Dobre și Mihuț), au fost marcatorii Bătrânei Doamne într-un meci pe care suporterii vâlceni îl consideră suspect. Localnicii au acuzat arbitrajul prestat de brigada condusă de George Rădulescu, dar în special evoluțiile unora dintre jucătorii CSM-ului, bănuiți că ar fi fost stimulați de rivalii de la Internațional Curtea de Argeș să nu-și apere corect șansele. Arădenii, departe de-a fi implicați în culise de acest gen, cu mențiunea că se aude că au fost mulțumiți după meci, fiind premiați pentru succesul lor, au replicat prin antrenorul Roland Nagy:

“A fost un meci tensionat, cu multă presiune pusă de gazde și de spectatori pe arbitraj. A rezultat un joc dur și precipitat al gazdelor, cu două eliminări perfect justificate, dar cu un arbitraj corect. În condițiile în care Vâlcea a fost concentrată pe atac, unde a dat dovadă de imprecizie, am beneficiat de multe spații și am reușit să-i surprindem”, astfel a explicat Roland Nagy un meci pe care vâlcenii nu-l consideră curat.

Gazdele au reclamat patru lovituri de pedeapsă, toate în primele 45 de minute, însă nici o fază n-a fost atât de clară, încât centralul să intervină, spre furia localnicilor, obișnuiți cu arbitraje favorabile. De asemenea, o altă fază controversată s-a consumat în finalul primei reprize, când Stromajer a înscris, dar golul a fost anulat. Decizia a fost corectă, în ciuda protestelor lui Alin Artimon, eliminat apoi de central. În finalul partidei, la 3-0, gazdele au mai înscris odată, dintr-o fază discutabilă, însă diferența era deja prea mare pentru ca acel eventual gol să fi contat.

Eliminări corecte, circ la stația de amplificare

Presiunea jucătorilor și a oficialilor vâlceni vizavi de arbitraj a fost firească la o adică. Jucătorii și conducătorii obișnuiesc să vocifereze și să încerce să-i intimideze, prin diverse metode, pe arbitri, însă crainicul stadionului din Vâlcea a fost incredibil, prin intervențiile sale: “Așa ceva nu se mai poate. Nu ne mai miră nimic. E clar, UTA a venit cu 14 jucători” – au fost câteva din replicile uluitoare rostite la stația de amplificare a cochetului stadion. Deși era de așteptat ca după o primă repriză încrâncenată, în care gazdele au protestat cu vehemență, arbitrii să cedeze, aceștia și-au văzut de treabă și după reluare.

Articol scris de Sebastian Șiclovan
 

12 May. 2009, 12:45 Campionat
Pe aceeași temă