„Trec etapele și nu luăm puncte”. Pânzaru, supărat pe felul în care jucătorii săi gestionează finalurile de meci. Brăila își complică și mai mult existența în Liga 2

Marius ANGHEL 02 Apr. 2018, 18:05 Campionat

Dacia Unirea rămâne cu un singur punct acumulat pe teren în cele patru meciuri jucate în 2018 și ocupă în continuare ultimul loc în clasamentul Ligii 2 între echipele active. Brăilenii au ratat șansa să o depășească pe Pandurii după ce duminică au pierdut în deplasarea de la Pitești, 0-1 cu FC Argeș.

Trupa pregătită de Alin Pânzaru s-a apărat în majoritatea timpului meciului cu FC Argeș, a făcut-o bine, însă a cedat pe final, în minutul 82, atunci când Vasile Buhăescu a marcat singurul gol al jocului.

La final, Pânzaru a pus eșecul pe seama lipsei de experiență a jucătorilor săi și și-a transmis îngrijorarea în privința șanselor de a evita retrogradarea. „Concluzia este că am muncit 90 de minute și plecăm cu nimic în visterie. Sunt supărat pe maniera în care jucătorii mei gestionează finalurile de joc, mai ales că ar fi trebuit să rezolve cât mai simplu acea fază. La gol a fost o minge simplă pe care trebuia să o dea în aut, dar s-au complicat. A fost o fază care nu anunța nimic. E păcat de munca lor, pentru că sunt tineri. La capitolul implicare, efort, ambiție, nu am ce să le reproșez. Trebuie puțină răutate, nu negativă să lovească. Jucăm cât putem de bine la momentul ăsta, dar nu adunăm puncte. Suntem într-o situație în care astea contează. FC Argeș a venit cu moralul scăzut după meciul cu Foresta și cred că îi este imposibil să mai prindă locul de baraj. Am înțeles că au avut ceva ambiții, dar nu își mai găsesc motivația. E mai ușor pentru ei, pentru că sunt în prima jumătate a clasamentului. Neavând un obiectiv mai înalt, au jucat așa. Este o echipă de calitate. Piteștiul este o zonă unde aria de selecție este bună. Se scot jucători buni. Au fost preocupați de joc. Terenul, nici cu Suceava și nici cu noi, nu i-a avantaja. A fost greu de construit. Mai avem 11 meciuri pentru a scăpa de retrogradare, dar în situația în care suntem noi, este greu să scăpăm, dacă vom mai da cu piciorul la puncte ca astăzi. Vor veni echipe bune, Târgoviște, Sibiul, dar vom juca și cu cele cu care suntem în luptă directă. Am avut Suceava și un punct dacă luam acolo îi țineam pe loc. Am primit un gol foarte ușor. Era prima etapă și aveam alt moral. Trec punctele pe lângă noi și nu scăpăm de ultimul loc. Matematic sunt 11 meciuri de jucat, dar dacă nu le adunăm și le facem doar pe hârtie este greu. 11×3, 11×3, dar în viserie nu le adunăm. Am echipă tânără din cauza situației de anul trecut. Acum tragem urmările. Nu am adus ce mi-aș fi dorit. Am adus tineri de calitate, dar nu au experiența necesară de a gestiona jocul cap-coadă și punctele trec pe lângă noi”, a spus Alin Pânzaru.

Cu 22 de puncte acumulate în 27 de etape, Dacia Unirea ocupă locul 19, însă deasupra ei se află și ASA Târgu Mureș, desființată. Joi, de la ora 15:00, brăilenii primesc vizita echipei Chindia Târgoviște.

Foto: FC Argeș Fans

Marius ANGHEL 02 Apr. 2018, 18:05 Campionat
Pe aceeași temă