„Tot timpul, jocurile dintre Mioveni și FC Argeș au fost meciuri cu o rivalitate exagerată”. Cum comentează antrenorul piteștenilor derby-ul Argeșului de sâmbătă

Marius ANGHEL 19 Oct. 2017, 13:06 Campionat

Fotbaliștii de la FC Argeș se pregătesc pentru cel mai important meci din acest tur de campionat. Alb-violeții vor întâlni, sâmbătă, de la ora 16:00, în deplasare, pe CS Mioveni, iar partida poate fi considerată un adevărat derby județean. Este cel mai așteptat joc din acest tur de campionat de către microbiștii argeșeni care vor să vadă un meci spectaculos, cu multe goluri.

După 12 etape, FC Argeș ocupă locul 9 în clasament, cu cele 17 puncte acumulate, în timp ce echipa CS Mioveni ocupă poziția a 5-a a ierarhiei cu 21 de puncte. Iordan Eftimie, antrenorul echipei din Trivale, este convins că jucătorii săi pot scoate un rezultat bun în această deplasare.

„Acest meci este un derby județean, local. Tot timpul, jocurile dintre Mioveni și FC Argeș au fost meciuri cu o rivalitate exagerată. E un meci ca oricare altul și trebuie să lăsăm orgoliile deoparte. Să câștige pe teren echipa care va merita. Nu este nici o rivalitate între noi și CS Mioveni. Ne cunoaștem destul de bine. Am antrenat acolo și nu am orgolii față de Mioveni. Fiecare echipă își dorește să câștige. Sâmbătă este o zi importantă pentru mine, mai ales că joc contra echipei de la Mioveni, dar este și ziua mea de naștere. Îmi doresc foarte mult să avem un rezultat pozitiv la Mioveni. Cel mai frumos cadou pe care mi-l doresc de la jucători ar fi victoria. Cunosc foarte bine adversarul, în afară de jucătorii pe care i-au adus în vară. Avem și două CD-uri cu jocurile lor, cel de la Brăila din deplasare și cel de acasă cu Târgu Mureș. Din câte se pare, și ei au ceva probleme de lot la jucătorii sub vârstă. Am înțeles că Lazăr are o fractură la deget și s-ar putea să nu joace. Ivan a ieșit accidentat de la Brăila. Îi cunosc foarte bine, știu calitățile jucătorilor echipei adverse și unde putem să speculăm deficiențele. Vom vedea ce va fi. Acum nu depinde numai de mine câștigarea acestui meci. Voi avea o discuție cu jucătorii și le voi spune cam ce trebuie să facă. Să înțeleagă și să facă ce le cer. Sper să iasă un joc frumos, iar cel mai bun să câștige”, a spus Eftimie.

Vișa, suspendat

Pentru partida cu CS Mioveni, antrenorul echipei FC Argeș nu va putea alinia cel mai bun „11”. „Avem ceva probleme de efectiv. Vișa care are patru cartonașe galbene, iar Marius Albu are o conjunctivită. Ieri, l-am și trimis acasă, ca să nu ia și ceilalți jucători. În rest, tot lotul este apt și sper ca la ora partidei să fie apți de joc. Singura soluție pe care o am pentru înlocuirea lui Vișa este Cotigă”, a spus Iordan Eftimie.  

Tinerii sunt inconstanți

Tehnicianul grupării din Trivale a analizat prestațiile jucătorilor sub vârstă pe care îi are la echipă și a tras concluziile care se impun: „Am folosit cam toți jucătorii sub vârstă pe care îi am la dispoziție. La postul de fundaș dreapta am început cu Toriște, apoi am continuat cu Oancea. De câteva etape joacă Tofan. I-am utilizat pe Robert Grecu și pe Șerbănică Dănuț care și-a câștigat locul ca fundaș central, fundaș stânga. A jucat toate meciurile și a fost unul dintre cei mai constanți jucători. Concluzia este că sunt tineri și au oscilații de formă”.

Prieteni, dar dușmani pe teren

Eftimie este convins că între jucătorii celor două echipe sunt ambiții foarte mari și nu este nevoie de o motivație suplimentară în această partidă. „Fiecare va dori să demonstreze pe teren că este cel mai bun. Fotbaliștii celor două echipe se cunosc destul de bine, pentru că mulți dintre ei sunt și prieteni. Este normal ca fiecare să-și dorească să câștige jocul. O motivație în plus trebuie să fie la fiecare meci și nu numai când joacă echipe din același județ”, a spus antrenorul Argeșului.

Regretă dispariția echipei ASA Târgu Mureș

Principalul lui FC Argeș a comentat și dispariția echipei ASA Târgu Mureș care de săptămâna trecută a intrat în faliment. „Este dureros că dispar echipe de tradiție. Situația care este în țară se răsfrânge și asupra fotbalului. Asta e cel mai dureros lucru. Îmi pare rău că cei de la Târgu Mureș au intrat în faliment. La momentul ăsta, rezultatele directe ne avantajează. Nu ne doream lucrul ăsta. La cei din fața noastră o să li se anuleze rezultatele obținute cu Târgu Mureș. Noi am pierdut acasă cu ei și nu are ce puncte să ni se mai ia. Celorlalte echipe li se vor anula rezultatele obținute cu Mureșul și vor avea mai puține puncte decât au acum. Îmi pare rău că mai dispare încă o echipă de tradiție a fotbalului românesc. Este un lucru foarte rău. Mureșul a activat foarte multe sezoane în Liga 1, iar acum doi ani s-a bătut la titlu până în ultima etapă”, a mai comentat Iordan Eftimie.

Articol scris de Marius DUINEA

Marius ANGHEL 19 Oct. 2017, 13:06 Campionat
Pe aceeași temă