Todea crede că un egal în derby ar fi fost mai echitabil. „Tehnic și tactic am fost la fel. Acea fază fixă a făcut diferența”. Suporterii „au toate motivele să fie puțin supărați”

Marius ANGHEL 15 Oct. 2017, 19:33 Campionat

UTA Arad nu a reușit să treacă peste pasa neagră din campionat nici în derby-ul Vestului cu ASU Poli. Alb-roșii au fost conduși încă din minutul 2 pe stadionul „Dan Păltinișanu”, au revenit repede în jos, însă în repriza secundă au încasat încă un gol și au cedat cu 1-2. A fost a noua partidă consecutivă fără victorie pentru UTA, astfel că rămâne pe un umilitor loc retrogradabil și după desfășurarea etapei a 12-a.

La finalul meciului cu Politehnica, antrenorul Cristian Todea era supărat, deoarece consideră că un egal era mai echitabil în derby-ul dintre Poli și UTA.

Todea a punctat că elevii săi puteau scoate un egal dacă nu greșeau la fazele fixe. „E un meci la care cred că un rezultat de egalitate putea fi mai echitabil. Am avut momente bune și noi și Timișoara. Poate nu am gestionat bine momentele fixe. După gol, nu mai aveam nimic de pierdut, am încercat să atacăm cu doi-trei fundași. Nu am reușit să fim lucizi după eliminarea lui Curtuiuș și nu am mai putut să înscriem, deși am încercat să-i aducem pe Hlistei și Strătilă în față. Am încercat să facem ce făceau ei bine. Fac un pressing foarte bun după ce pierd mingea. Din păcate, am pierdut mingea ușor, când încercam să ieșim cu pase scurte. Meciul a fost echilibrat din punct de vedere tehnic și tactic, diferența s-a făcut la acea fază fixă”, a declarat antrenorul arădenilor.

Tehnnicianul utist a admis că suporterii arădeni sunt îndreptățiți să fie supărați pe echipă. „Cei din Arad au toate motivele să fie puțin supărați, pentru că și azi au fost alături de noi. Îmi pare rău că nu am putut să-i facem fericiți. Ne aflăm într-o situație foarte proastă. Cu siguranță nimeni nu se aștepta să fim în această situație. Depinde doar de noi dacă vom reuși sau nu să ieșim din acest impas. Cu siguranță va fi destul de greu în continuare. Important este să reușim să ne ridicăm de pe această poziție a clasamentului”, a mai spus Todea.

După această nouă înfrângere în campionat, UTA se menține pe locul 16, cu doar 11 puncte acumulate până acum, la un puncte în spatele Metaloglobusului. De promovare nu mai poate fi vorba, având în vedere că Chindia, care e pe loc de baraj, are un avans de 13 puncte.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Marius ANGHEL 15 Oct. 2017, 19:33 Campionat
Pe aceeași temă