„Toată lumea mă întreabă dacă promovăm”. Căpitanul Chindiei spune care e punctul forte în lupta pentru Liga 1 și în ce condiții s-ar putea construi un nou stadion la Târgoviște

Marius ANGHEL 18 Dec. 2017, 14:20 Campionat

Pentru al treilea sezon consecutiv de când a revenit în campionatul Ligii 2, Chindia Târgoviște demonstrează că este una dintre echipele puternice ale acestui eșalon. Gruparea dâmbovițeană se luptă din nou pentru promovare, dar, de această dată, este cel mai aproape de a și reuși.

  • În 2015-2016 a încheiat sezonul regulat pe locul 2, după Gaz Metan Mediaș, și pe locul 3 play-off-ul Seriei a 2-a, după Gaz Metan și UTA.
  • În 2016-2017 s-a situat pe locul 5 în Liga 2, în prima ediție cu o singură serie. Înaintea sa au fost Juventus București, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe (ambele au promovat direct), UTA Arad (a mers la baraj) și CS Mioveni.

 

La fel ca în precedentele ediții de campionat, și acum unul dintre liderii echipei și cei mai importanți marcatori a fost Georgian Honciu (28 de ani). Mijlocașul care în această ediție a fost chinuit în mai multe rânduri de accidentări tot a reușit să apară în 17 din cele 21 de meciuri totale ale acestei prime părți a Ligii 2. Mai mult, a marcat de 9 ori, fiind golgheterul echipei alături de Cristian Cherchez. Ambii au înscris de câte 9 ori.

Căpitanul Chindiei a vorbit la radio Sport Total FM despre evoluția echipei din prima parte a sezonului și a mărturisind că în multe rânduri a fost oprit pe stradă și întrebat de suporteri dacă se vrea promovarea.

„Am apărut de foarte multe ori la finalizare și mi-a și reușit, fără să neglijez mijlocul terenului. Asta este meseria mea. Toată lumea mă întreabă, și pe stradă când mă vede, dacă promovăm. Ne spun că ne susțin și să avem încredere în noi că putem promova. Omogenitatea cred că este punctul nostru forte, asta se vede în evoluțiile noastre”, a spus Honciu la postul de radio amintit mai sus.

La Târgoviște se vorbește de ani buni despre contruirea unui nou stadion în locul bătrânului „Eugen Popescu”, însă Georgian Honciu crede că se va face ceva concret în privința unei noi arene doar în situația în care Chindia va reuși să promoveze în Liga 1. „Multă lume iubește fotbalul la Târgoviște. Păcat că nu avem un stadion frumos, pentru că ar fi venit și mai multă lume. Dacă promovăm, eu cred că se vor ambiționa și vor face stadion. Numai așa”, a mai spus mijlocașul golgheter al Târgoviștei.

Honciu a spus și ce crede despre lupta la promovare din acest sezon. „Eu zic că primele trei clasate au cele mai bune loturi din Liga a 2-a și merită să fie acolo sus. Cred că între primele cinci echipe se va da lupta pentru promovare. Va fi mult mai greu în retur, pentru că toate echipele se vor întări”, a declarat Georgian Honciu în cadrul emisiunii „Fotbal la matineu”.

După 21 de etape desfășurate din acest sezon al Ligii 2, Chindia se află pe locul 3, cel care duce la barajul pentru promovare. În ultimii doi ani, ocupanta acestei poziții, UTA, nu a reușit însă să treacă de FC Voluntari, respectiv ACS Poli. Cu 42 de puncte acumulate până acum, Chindia e la șase puncte în spatele nou-promovatei AFC Hermannstadt și la șapte de Dunărea Călărași, ocupantele primelor două locuri promovabile direct. În spatele târgoviștenilor se află CS Afumați (38 pct.), ASU Politehnica Timișoara (36 pct.) și Academica Clinceni (35 pct.).

Foto: Cătălin Clopotaru

 
Marius ANGHEL 18 Dec. 2017, 14:20 Campionat
Pe aceeași temă