Timișoara speră într-o nouă minune! ACS Poli o învinge pe Metaloglobus și urcă în clasament. Golul decisiv, marcat din penalty

Marius ANGHEL 10 Apr. 2019, 16:53 Campionat
Timișoara speră într-o nouă minune!** ACS Poli o învinge pe Metaloglobus și urcă în clasament. Golul decisiv, marcat din penalty
  • ACS Poli s-a impus cu 1-0 în meciul de pe teren propriu cu Metaloglobus, a făcut 22 de puncte și a urcat peste CS Balotești în clasament, însă rămâne departe de prima poziție care i-ar salva de la retrogradare. Metaloglobus pierde primul meci în 2019 și rămâne cu 34 de puncte și pică pe locul 12.

 

După un meci dominat în mare parte de timișoreni, în fața unei echipe neînvinse în acest an, însă care s-a prezentat foarte slab pe Electrica, ACS Poli a marcat singurul gol al partidei în debutul părții secunde. Frîncu a făcut henț în propriul careu, iar Cătălin Bădăuță (51) l-a învins pe pe Robert Geantă, opțiunea lui Balint pentru postul de portar în acest joc.

Bucureștenii au încercat, timid, pe final să egaleze, însă n-au mai avut noroc și au pierdut primul meci în 2019 și rămân la patru puncte de ultima poziție retrogradabilă.

În urma acestui rezultat, ACS Poli urcă pe locul 18, cu 22 de puncte și e la 10 puncte de ASU Poli, prima echipă aflată deasupra locurilor retrogradabile. Metaloglobus rămâne cu 34 de puncte și e pe locul 12, în cădere.


 

Aflată la 12 puncte în spatele ultimului loc care asigură menținerea în Liga 2, cu zece etape înainte de finalul sezonului, ACS Poli Timișoara însă speră să se salveze de la retrogradare. Pentru asta, fosta prim-divizionară ar trebui să aibă un parcurs fără greșeală, iar astăzi, de la ora 15:00, să îl înceapă cu o victorie pe teren propriu în fața Metaloglobusului, formație care e neînvinsă în cele șapte meciuri desfășurate în 2019.

Răchită, conștient că salvarea pare tot mai dificilă pentru ACS Poli: „Remizele nu prea ne ajută”

Cu cuțitul tot mai aproape de os, antrenorul Valeriu Răchită spune că va aborda meciul la victorie, deoarece egalurile nu mai ajută. Răchită era optimist, deși favorita clară este Metaloglobus. „Așteptăm cele trei puncte, pentru că, deși venim după trei rezultate pozitive, un rezultate de egalitate nu prea ne mai ajută. Trec etapele, un punct în situația noastră este prea puțin. Mâine ne concentrăm să începem cu atitudinea pentru cele trei puncte. Am citit declarația lui Balint că nu suntem resemnați. Vom fi doar atunci când matematic nu vom scăpa, dar și atunci vom juca la maximum. Mă aștept de la ei la o reacție față de prima repriză de la Pandurii, cu care am avut șase ocazii de a marca. Le-am spus că nu vom mai avea asemenea ocazii pentru că întâlnim o echipă cu jucători valoroși, cu multe meciuri în Liga 1 și a 2-a. La fazele fixe sunt extrem de periculoși. Ghenovici și Ovidiu și Claudiu Herea sunt printre cei mai buni executanți de lovituri libere din primele două ligi. Pe recuperare mingii, tranziție pozitivă, sunt foarte periculoși. Mi-aș dori să am o echipă care se apăra perfect, dar, din păcate, multe goluri le-am luat pe greșeli personale de interpretare a fazelor de marcaj”, a precizat Răchită, care a mai spus că în iarnă a vrut să aducă la Timișoara trei jucători care acum sunt la Metaloglobus: Florin Plămadă, Andrei Lungu și Claudiu Herea, însă s-a lovit de refuzul acestora.

Cele două echipe au căzut de acord ca meciul să se dispute la ora 15:00, pentru ca Metaloglobus să poată lua avionul de întoarcere la timp. La acea oră, într-o zi de miercuri, e greu de crezut că va venit multă lume pe Electrica. În principal, ACS Poli are un public mai vârstnic, iar Valeriu Răchită a glumit că speră să nu le provoace neplăceri fanilor. „Avem suporteri și așa destul de greu încercați, mulți dintre ei în vârstă. Nu vrem să le provocăm infarcturi. A fost o surpriză plăcută că la Târgu Jiu, când am văzut acea mică galerie. Jucătorii simt când sunt mai mulți suporteri în tribună și se simt fotbaliști. Când vin doar neamurile, ziariștii și zece suporteri, te simți ca la un meci amical”, a spus, cu sinceritate, Răchită.

Meciul dintre ACS Poli și Metaloglobus înseamnă și o revedere între fostul director sportiv de la Sportul Snagov, Valeriu Răchită, și fostul antrenor, Laszlo Balint. Gurile rele spun că Răchită și Balint nu se prea „iubeau” la Snagov, dar tehnicianul lui Poli spune că nu e nicio rivalitate între ei. „E un antrenor care antrenează demult în Liga a 2-a și a 3-a. Anul trecut a terminat cu Sportul Snagov pe primul loc. Văd și aici are rezultate. Ei și Chindia (n.r. – Chindia a pierdut cu SSC Farul. Se referă la Clinceni) sunt neînvinși primăvara aceasta. Joacă un 4-2-3-1 și 4-4-2. Nu există nicio rivalitate”, a punctat Răchită.

Balint se așteaptă la un meci frumos cu ACS Poli. „Nu este nici pe departe resemnată cu situația din clasament”

De partea cealaltă, Metaloglobus vrea să compenseze cu o victorie în deplasare egalul înregistrat pe teren propriu cu Ripensia (1-1), din weekendul trecut, când a făcut primul pas greșit acasă în acest an. După ce n-a reușit nici cu „lanterna roșie” Dacia Unirea (2-2), echipa antrenată de Laszlo Balint încearcă, acum, împotriva penultimei clasate din Liga 2, ACS Poli, să obțină primul succes pe un teren „străin”, după ce în precedentele trei deplasări a făcut doar egaluri.

Trupa bucureșteană nu crede că ACS Poli s-a resemnat cu gândul că nu se mai poate salva de la retrogradare, drept dovadă și ultimele trei rezultate, în care nu a pierdut, astfel că se așteaptă la un meci greu la Timișoara.

„Ne vom deplasa la Timișoara, pe terenul unei echipe care nu este nici pe departe resemnată cu situația din clasament și care încă speră la salvarea de la retrogradare. Au și un moral bun, au câștigat cinci puncte în ultimele trei partide. Noi tratăm acest meci la fel ca pe toate celelalte, cu gândul să scoatem maxim, însă ne dorim foarte mult să bifăm prima noastră victorie în deplasare în această primăvară! Ne confruntăm în continuare cu probleme de lot, din păcate și la meciul cu Ripensia am avut puține soluții ofensive pe bancă, dar asta nu e o scuză, trebuie să găsim cea mai bună formulă de joc, chiar dacă asta presupune să facem improvizații. Îi simt pe băieți motivați și conștienți de importanta punctelor puse în joc, atât pentru noi cât și pentru adversari, probabil va fi un meci frumos, din care sper să ieșim învingători”, a spus Laszlo Balint.

Dacă ACS Poli e abia pe locul 19, cu 19 puncte, la 12 puncte de prima clasată deasupra locurilor retrogradabile, Metaloglobus n-a scăpat nici ea de emoții Ligii 3. Echipa bucureșteană are 34 de puncte, fiind la patru lungimi de ultima clasată în zona roșie.

În meciul tur, Metaloglobus s-a impus cu 1-0 pe teren propriu, prin golul reușit de Valentin Ghenovici în minutul 71.

Partida care se dispută pe stadionul Electrica, din Timișoara, de la ora 15:00, va fi arbitrată de centralul Sergiu Popa (Aiud) și de asistenții Petrică Ionuț Cîmpeanu (Cluj-Napoca) și Casian Băla (Arad). Rezervă este Claudiu Ștef (Târgu Mureș), în timp ce observatori au fost delegați Cornel Corocan (Reșița) și Cristian Petrean (Hunedoara).

VEZI CLASAMENTUL LIGII 2 și GOLGHETERII

COMENTARIUL LIVE:

â–ºACS Poli: D. Moldovan – Țîgîrlaș, Paramatti (cpt.), Uyi, Vl. Olteanu – D. Codrea, Buzan (Golda 61′), Ant. Manolache – Bădăuță (L. Oprea 86′), Chemin (Bilia 78′), Sidorenco
Rezerve neutilizate: Began – Ghidurea, D. Munteanu, Stere
Antrenor: Valeriu Răchită

â–ºMetaloglobus: Rob. Geantă – Fl. Plămadă (Sota Mino 81′), Frîncu, Caramalău, NegoteiAndr. Lungu, Andr. Ionescu (Ghenovici 75′) – Potecea (Vl. Vlad 59′), Cl. Herea, Rob. Vîlceanu – Ov. Herea (cpt.)
Rezerve neutilizate: Fl. Iacob – Riza, Șt. Niculae, Sava
Antrenor: Laszlo Balint

â–ºMin 90+4  Final de partidă. ACS Poli se impune cu 1-0, face 22 de puncte și urcă peste CS Balotești în clasament. Metaloglobus pierde primul meci în 2019 și rămâne cu 34 de puncte și se află pe locul 10, dar va pica mai multe poziții.

â–ºMin 90 Meciul e prelungit cu patru minute. ACS Poli se aproape de o nouă victorie în acest an

â–ºMin 86 Lucian Oprea în locul lui Cătălin Bădăuță

â–ºMin 82 Caramalău trage în bara din dreapta portarului, Lungu reia apoi în blocaj. Faza periculoasă la poarta timișorenilor

â–ºMin 81 Sota Mino îi ia locul lui Florin Plămadă

â–ºMin 81 Atac slab al oaspeților, Negotei reia din stânga peste poartă

â–ºMin 78 Dănuț Bilia intră în locul lui Sorel Chemin

â–ºMin 75 Valentin Ghenovici îl înlocuiește pe Andrei Ionescu

â–ºMin 67 Ovidiu Herea bate bine o lovitură liberă de la 20 de metri, din poziție bună, Moldovan respinge în corner. Se execută de pe dreapta, Vîlceanu trimite în careu, Plămadă reia cu capul, Moldovan scoate de sub bara. Alt corner, fără rezultat

â–ºMin 65 Manolache pătrunde în careu, ușor din stânga, trage pe jos și mingea trece razant pe lângă colțul lung. Portarul era învins

â–ºMin 62 Nou-intratul reia cu capul din 6 metri, puțin peste poartă, o minge venită dintr-un corner de pe dreapta. Se dă alt corner, care rămâne fără rezultat pe tabelă

â–ºMin 61 Lucian Buzan e înlocuit de Denis Golda

â–ºMin 59 Vlăduț Vlad intră în locul lui Mihai Potecea

â–ºMin 56 Moldovan boxează în față un cornea bătut din dreapta de Negotei

â–ºMin 54 Lovitură liberă de la 30 de metri, în dreapta, Moldovan reține cu prețul unui fault în atac încasat

â–ºPe stadionul Electrica sunt aproximativ 200 de spectatori

â–ºMin 52 Sidorenco centrează din dreapta, paralel cu poarta, niciun coechipier nu era acolo, însă un fundaș adverss respinge în corner. După executare, faza se stinge în cele din urmă cu reluarea din dreapta a lui Țîgîrlaș, peste, mingea căzând pe plasa porții

â–ºMin 51 1-0 Cătălin Bădăuță marchează în stânga portarului din lovitura de pedeapsă

â–ºMin 50 Buzan trage din careu după un corner de pe dreapta, Gabriel Frîncu face henț în propriul careu, iar arbitrul dă penalty

â–ºMin 46 A reînceput meciul fără schimbări în cele două echipe

â–ºMin 45+1 Pauză la Timișoara. Echipele sunt la egalitate, scor 0-0, scor care nu mulțumește niciun antrenor

â–ºMin 44 Ovidiu Herea pătrunde în careu, cu adversar în față, trage. Oaspeții cer hent, dar arbitrul nu dă nimic

â–ºMin 42 Cea mai mare ocazie a meciului. Vîlceanu pătrunde în careul mare și, din poziție puțin spre stânga, trage pe jos, milimetric pe lângă poartă

â–ºMin 37 Mingea ajunge la Potecea, care scapă singur în careul advers, după ce Olteanu a greșit. Balonul a venit lobat, Potecea a trecut prinde doi adversari, a reușit să reia, însă pe lângă buturi

â–ºMin 35 Lovitură liberă de la 30 de metri lateral stânga. Chemin bate în gura porții, puțin lateral dreapta. Țîgîrlaș nu ajunge la minge, care se scurge în aut

â–ºMin 33 Bucureștenii au încercat să pună presiune cu o lovitură liberă bătută de Negotei, dar fără succes

â–ºInteresantă opțiunea lui Laszlo Balint pentru acest meci, de a-l lăsa pe bancă pe titularul Florin Iacob și să-i dea prilejul să joace lui Robert Geantă, într-un meci foarte important pentru ambele echipe

â–ºMin 19 Corner de pe stânga bătut de Vîlceanu, Moldovan atinge mingea, care iese, dar tușierul a indicat că nu e corner din nou. Jucătorii Metaloglobusului protestează

â–ºMin 15 Bădăuță ajunge în poziție bună la 18 metri, dar trage slab. Geanță reține fără probleme. Început curajos al timișorenilor

â–ºMin 12 Pătrundere a lui Buzan de pe stânga, intră în careu, trage periculas la colțul lung, însă Geantă respinge în corner. Cornerul rămâne fără rezultat

â–ºMin 6 Bădăuță execută mult peste poartă o minge trimisă din lovitură liberă de la 20 de metri central

â–ºMin 1 A început partida de la Timișoara, de pe stadionul Electrica

Marius ANGHEL 10 Apr. 2019, 16:53 Campionat
Pe aceeași temă