Tensiuni la Snagov! Valeriu Răchită nu a participat la antrenamentul de luni, iar marți, la club, a avut loc o ședință între conducători

Marius ANGHEL 13 Nov. 2017, 19:28 Campionat

UPDATE | Ședința de astăzi de la Sportul Snagov dintre managerul general Valeriu Răchită, acționarul Cătălin Rufă, de o parte, și primarul Snagovului, Marian Oancea, de alta, a liniștit pentru moment situația tensionată din ultima perioadă de la clubul ilfovean.

După ce ieri nu s-a prezentat la antrenament, nemulțumit că dintre primărie se fac presiuni, Răchită a revenit la sentimente mai bune și a condus ședința de pregătire de astăzi.

Potrivit surselor Liga2.ro, motivul adevărat al presiunii care vine dinspre primărie ar fi cu totul altul, rezultatele echipei fiind doar un pretext. Motivul real ar fi banii care ar urma să ajungă în curând în contul clubului după ce autoritățile locale au reușit în sfârșit să aloce o sumă din bugetul local.


 

Chiar dacă se situează pe un loc liniștitor în clasamentul Ligii 2, asta cu toate că în vară nici măcar nu era sigură că va continua în acest eșalon, după ce, sportiv, retrogradase, iar pregătirea pentru noul sezon aproape că nici nu a existat, Sportul Snagov riscă să „explodeze” în următoarea perioadă. Conducătorii locali ai comunei ilfovene emit pretenții și fac presiuni asupra clubului reapărut peste noapte, artificial, în Liga 2, nemulțumiți că echipa se află pe locul 9, peste grupări ca FC Argeș, Ripensia, Olimpia Satu Mare, UTA Arad, Dacia Unirea Brăila, Pandurii Târgu Jiu sau Foresta Suceava.

Potrivit surselor Liga2.ro, la Sportul se simt tensiuni între cele două conduceri care decid la club, iar totul a culminat astăzi cu neprezentarea la antrenament a managerului general Valeriu Răchită. Reprezentanții primăriei Snagov în cadrul clubului pun presiune pe stafful tehnic și motivează că rezultatele sunt sub așteptări, în ciuda posibilităților sale actuale.

Cu toate că echipa se descurcă onorabil în campionat, se află pe locul 9, are un lot de jucători subțire, cu mulți tineri, nu are condiții de joc decente, ci un teren deplorabil, salariile sunt minuscule, poziția din clasament a atras nemulțumirile primarului și apropiaților săi care visează cai verzi pe pereți.

Cert este că marți, la Snagov, are loc o ședință între autoritățile locale, managerul general Valeriu Răchită și acționarul Cătălin Rufă. Potrivit surselor Liga2.ro, motivul adevărat al presiunii care vine dinspre primărie ar fi cu totul altul, rezultatele echipei fiind doar un pretext.

În etapa din weekendul trecut, Sportul a remizat la Mioveni după ce a fost egalată în ultimele minute, astfel că a ratat șansa de a urca pe locul 8, acolo unde se află chiar CS Mioveni, echipă cu care se află la egalitate de puncte, 23.

În cele 17 etape desfășurate până acum în Liga 2 în acest sezon, Sportul Snagov, cu Valeriu Răchită antrenor, a înregistrat 6 victorii, 5 egaluri și 6 înfrângeri, având un golaveraj pozitiv: 14-13. Sportul are a patra cea mai bună defensivă din campionat, însă a doua cea mai slabă ofensivă. Sâmbătă, de la ora 11:00, urmează să întâlnească pe teren propriu pe Foresta Suceava, penultima clasată. La Snagov se speră ca până atunci să nu plouă, deoarece terenului de jos se transformă aproape într-o mlaștină, însă acest lucru nu-i deranjează pe conducătorii locali care visează în comuna lor la un stadion de cinci stele construit de CNI.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 13 Nov. 2017, 19:28 Campionat
Pe aceeași temă