Tensiune și nervi întinși la maxim la Pâncota după ce Șoimii câștigă dramatic cu Unirea. „Arbitrii trebuiau să fie imparțiali la acest meci”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 15 May. 2016, 12:33 Actualizat: 15 May. 2016, 12:34 Campionat

Finalul partidei de sâmbătă dimineață de la Pâncota a adus bucurie în tabăra gazdelor și una de profundă nervozitate la oaspeți. Cei de la Unirea Tărlungeni au acuzat faptul că pâncotanii nu au fost fair-play și nu au dat balonul afară la faza premergătoare golului doi reușit de Alin Mihai. Asta și deoarece în prima repriză cei de la Tărlungeni au plecat pe un atac periculos, dar au trimis balonul în afară, deoarece Issa era întins la gazon. În plus, oaspeții au contestat și golul trei, considerând că mingea nu a trecut de linia porții la șutul căpitanului Issa.

Tensiunea din iarbă s-a mutat în zona vestiarelor, acolo unde primarul din Tărlungeni, Iosif Kiss, și Daniel Bona acuzau vehement arbitrajul și desfășurarea partidei din ultimele minute. De asemenea, oficialii oaspeților acuzau și faptul că în această confruntare extrem de importantă în lupta pentru salvarea de la retrogradare au fost delegați arbitrii din Vâlcea și Reșița, formații angrenate și ele în această bătălie.

Inițial, nici Daniel Bona, dar nici Zsolt Musznay nu au dorit să vină la conferința de presă, primul fiind nemulțumit de toate cele descrise mai sus, acesta din urmă fiind – probabil – prea bucuros de rezultatul obținut. Pavel Piroș a luat problema în mână și a mers după cei doi tehnicieni, având și un schimb de replici destul de acide.

„Trebuie să aveți respect față de noi și de presa din Arad, măcar atât! Noi, după ce am pierdut cu 4-0 la Tărlungeni, trebuia să ne întoarcem spatele și să plecăm? Nu este posibil așa ceva, ce faceți?”, au fost reproșurile lui Pavel Piroș.

În cele din urmă, atât antrenorul grupării din Tărlungeni, cât și primarul acestei localități s-au liniștit și au îngropat securea războiului cu cei de la Pâncota.

Muzsnay: „Vorbim după meciul cu Vâlcea, acum nu avem ce”

Partida de sâmbătă dimineață a fost câștigată și de inspirația antrenorului Pâncotei. Acesta l-a scos din teren pe Suciu în minutul 65 și l-a introdus pe Alin Mihai, forțând în finalul de meci cu doi atacanți pe teren. Totuși, Zsolt Muzsnay nu a vrut să participe la conferința de presă, spunând că preferă să vorbească după acest meci doar președintele Pavel Piroș.

Totuși, după insistențele omului de afaceri, antrenorul Pâncotei a venit în fața presei, dar a fost extrem de scurt în declarații: „Mi-a fost rușine după umilința de la Tărlungeni, nu aveam ce să vorbim sau să declarăm. Nici acum nu avem ce să vorbim, o vom face doar dacă batem la Vâlcea. Noi, în momentul de față, nu avem ce să vorbim, avem doar de făcut în teren lucruri bune”.

Bona: „Meciul era câștigat în minutul 90, arbitrii trebuiau să fie imparțiali!”

Antrenorul Tărlungeniului a fost un car de nervi după ultimul fluier al disputei de sâmbătă dimineață. Desfășurarea partidei și a scorului din ultimele minute l-au scos din minți, acesta făcând un adevărat show în fața vestiarelor, înainte să vină la conferința de presă după insistențele lui Pavel Piroș.

„Sunt extrem de supărat, a fost un meci câștigat de noi în minutul 90! La golul doi al lor, am văzut foarte bine de pe banca de rezerve faptul că jucătorul nostru a fost lovit de unul de la Pâncota, dar jocul a continuat. Asistentul a stat cu fanionul sus pentru a-i arăta centralului că a fost fault, dar nu s-a întâmplat nimic, ba mai mult asistentul era tot cu fanionul ridicat și după ce s-a dat golul, dar nu s-a luat nicio decizie. Golul trei a fost reușit după terminarea timpului regulamentar și minutele de prelungire, nu pot să îmi dau cu părerea dacă mingea a trecut sau nu linia porții, nu aveam cum să văd de acolo. Dar, jucătorii mei au recunoscut la prima reușită că mingea a trecut de linia porții, acum însă au spus că portarul nostru a respins dinaintea liniei! Arbitrii trebuiau să fie imparțiali la acest meci! Nu am vrut să vin la conferință ca formă de protest pentru arbitraj, am fost suspendat după un meci acasă doar pentru că am spus două cuvinte!”, a  tunat și fulgerat antrenorul Unirii la finalul disputei din Podgorie.

„Într-adevăr, și noi trebuia să gestionăm altfel finalul de meci, dar e păcat. Mă bucur că am debutat un copil de 16 ani în poartă, un puști cu un viitor mare în fotbal dacă rămâne serios. Noi asta vom face în continuare, vom promova juniori și vom da totul din noi cu fiecare echipă, încercăm să luăm puncte, indifferent că mai avem șanse sau nu. Felicit Pîncota pentru această victorie!”, a adăugat Daniel Bona la finalul partidei de la Pâncota.

După ce miercuri a câștigat cu 4-0 pe teren propriu, acum, în meciul retur dintre cele două echipe, sâmbătă, Unirea Tărlungeni a pierdut cu 2-3 la Pâncota (goluri: Pirtea (49), A. Mihai (88), Issa (90+4) / S. Marin (23), Petra (75)). În clasamentul play-out-ului Seriei a II-a, cele două echipe sunt pe locuri retrogradabile. Șoimii e pe locul 3 cu 25 de puncte, cu unul mai puțin față de Vâlcea, care se salvează, iar Unirea e pe 5 cu 14 puncte.

Text și foto: Sport Arad

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 15 May. 2016, 12:33 Actualizat: 15 May. 2016, 12:34 Campionat
Pe aceeași temă