Țălnar: „Nu se pune problema ca Dinamo II să retrogradeze”

Mihai Andries 19 Oct. 2012, 20:25 Campionat
Țălnar:

Siteul oficial al clubului Dinamo a publicat un interviu video cu noul antrenor al echipei satelit a clubului, Cornel Țălnar. Recent numit în funcție înaintea meciului cu Rapid Suceava, „Țânțarul” nu a reușit să facă miracole peste noapte la satelit, echipa sa pierzând la limită duelul cu echipa suceveană. Însă, Țălnar este optimist în ceea ce privește soarta satelitului, fiind ferm convins că acesta nu va retrograda la finalul sezonului.

Iată în continuare ce a declarat noul tehnician al echipei Dinamo II pentru siteul oficial al clubului:

Domnule Țălnar, ați revenit la Dinamo ca antrenor principal al echipei a doua, cu ce gânduri în acest tur de sezon?

În primul rând aș vrea să le mulțumesc celor care au avut încredere în mine și mi-au dat o șansă să revin din nou în curtea câinilor. Rolul acestei echipe este de a produce jucători pe bandă în special pentru prima echipă și, nu în ultimul rând, și pentru fotbalul românesc. Dinamo, în decursul ultimilor 15-16 ani, a fost echipa care a crescut și a scos în fotbalul mare foarte foarte mulți jucători. Cred că rolul meu și al colegilor mei și al echipei a doua este să creștem jucători pentru Dinamo mare și bineînțeles să ocupăm un loc de cinste în clasament.

Asta vroiam să vă întreb, niciun punct după șase etape în Liga a II-a. Are Dinamo II capacitatea de a se salva de la retrogradare?

Sigur că da, nici nu se pune problema asta, să se retrogradeze. Într-adevăr, acum este un moment mai prost, sunt foarte mulți jucători tineri. Noi încercâm să îi creștem și eu sunt convins că la vara viitoare cel puțin doi-trei dintre ei vor fi subiect de discuție pentru prima echipă.

De-a lungul timpului ați format foarte mulți jucători pentru prima echipă. Au făcut pasul spre performanță de la echipa a doua Radu Ștefan, Marica…

Vă spun eu cine a făcut pasul. În 1997 când am venit la Dinamo, am format cea mai tânără echipă din prima divizie cu nouă jucători de 19-20 de ani printre care Contra, Florentin Petre, Hîldan, Tararache, Dănciulescu, Nicolae, Mihalcea, Cezar Dinu, Coporan, jucători care după aceea toți au ajuns după aceea cel puțin la nivelul primei echipe și au jucat și peste hotare la echipe mari și bineînțeles la echipa națională. După aceea au fost Zicu, Marica, Mitea, Radu Ștefan, Grigorie, Pulhac, o pleiadă mare de jucători, Ropotan care joacă acum la Dinamo Moscova. Foarte mulți jucători au plecat din curtea lui Dinamo și au ajuns bine. Tocmai de aceea, rolul acestei echipe este să luăm jucători care nu evoluează la prima echipă și aceia să fie doi-trei în jurul cărora să construim o echipă competitivă cu ceilalți tineri și eu zic că Dinamo o să fie din nou acolo unde îi e locul.

Ce simte Cornel Țălnar când vede de exemplu la România-Olanda, că Marica format aici, înscrie pentru echipa națională?

Pentru mine e o cinste pentru că și eu am contribuit prin pregătirea pe care i-am făcut-o și prin meciurile pe care i le-am dat la echipa a doua lui Marica. Bine, nu numai Marica, sunt mai mulți jucători care la ora actuală s-au întrecut pe sine la echipele de club și au apărat cu cinste culorile țării.

Sunteți convins că vor apărea la finalul acestui sezon doi-trei jucători… pregătiți ceva surprize?

Sigur. La ora actuală avem foarte mulți jucători de 16-17-18 ani în lot, e normal ca experiența lor și poate și nivelul de pregătire de pînă acum să nu le permită să aibă niște rezultate pe moment. Dar după pregătirea de iarnă, pînă în vară o să mai stăm de vorbă și o să vedeți că ceea ce vă spun acum vom transforma în realitate

Sursa: FC Dinamo

Mihai Andries 19 Oct. 2012, 20:25 Campionat
Pe aceeași temă