Țălnar anunță sfârșitul pentru FC Brașov după umilința de la Târgoviște: „Uitați de promovare! Nu știu dacă cineva mai poate salva FC Brașov. Eu sunt convins că nu, 100%”

Marius ANGHEL 14 Apr. 2017, 16:16 Campionat

FC Brașov a depus armele la Târgoviște, unde Chindia a defilat și a învins la un scor de maidan: 4-0! Prea multe nu sunt de spus despre coșmarul din orașul reședință al județului Dâmâmbovița. Aflați sub amenințarea falimentului, fără perspective certe că situația financiară se poate rezolva, dărâmați de tergiversarea cazului Chipciu care ar fi adus o gură de oxigen prin venirea ultimei tranșe de bani de la FCSB, „stegarii” au fost blazați și fără chef de fotbal la Târgoviște. După minutul 20, jucătorii lui Cornel Țălnat au căzut total, astfel că Cherchez și compania au făcut spectacol și doar câteva parade ale portarului Florin Iacob au făcut ca umilința de acum 40 de ani, acel 0-7 de la Târgoviște să nu se repete.

Pe final, brașovenii au căutat cu insistență golul de onoare, însă Căbuz a fost ocrotit de șansă în câteva rânduri. Ce mai poate spera FC Brașov de la acest campionat e greu de spus, însă, în situația actuală, falimentul este iminent. Chiar dacă echipa s-a prezentat în ultimul hal, suporterii brașoveni au fost la înălțime. Cei 50 de fani prezenți la Târgoviște și-au susținut în permanență favoriții, chiar și la scorul de 0-4.

Țălnar: „Uitați de promovare! Nu se poate!”

La finalul partidei, antrenorul Cornel Țălnar a avut un discurs incendiar. „Este un eșec normal, ținând cont de problemele cu care ne confruntăm de trei luni la Brașov. Nu se poate ca acești băieți să meargă acasă de Paști fără niciun ban, numai pe promisiuni, pe minciuni, pe vrăjeală. Le-a ajuns și lor cuțitul la os, s-au săturat și, părerea mea, au zis: până unde, până când să ne zbatem și să ne dăm viața pe teren și nimeni să nu se uite spre noi. Nu știu dacă nu au vrut sau nu au putut. În situația actuală, când nu ai ce pune pe masă, sincer eu vă spun că mă așteptam la un asemenea rezultat. Se pare că au cedat din toate punctele de vedere. Uitați de promovare! Nu se poate! Noi nu avem un ban, suntem datori vânduți la toată lumea. Nu știu dacă cineva mai poate salva FC Brașov, eu sunt convins că nu, 100%”, a spus, resemnat, Cornel Țălnar.

Dochița: „Riscăm să închidem porțile”

Prezent la meci, administratorul special al FC Brașov, Vasile Dochița, era extrem de dezamăgit de acest eșec umilitor. „Am făcut un joc lamentabil, cel mai slab din acest sezon, după părerea mea. Într-adevăr, avem acea problemă, așteptăm cu toții să intre banii de la Steaua, dar asta nu scuză cu nimic evoluția din meciul de la Târgoviște. Băieții sunt jucători profesioniști și ar fi trebuit să arate altceva pe teren. Sperăm să nu se mai lungească soluționarea litigiului. Dacă nu se rezolvă, am mai spus-o, riscăm să închidem taraba. Dacă, însă, se deblochează această situație, consider că avem încă șansele noastre la promovare. Sepsi joacă la UTA, iar apoi trebuie să meargă la Târgoviște, ori Chindia intră serios în cărți cu o eventuală victorie. Din acest punct de vedere e clar, promovarea se va juca până la finalul campionatului”, a spus Vasile Dochița.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 14 Apr. 2017, 16:16 Campionat
Pe aceeași temă