Szabo a vrut să surprindă Chindia cu un nou sistem de joc, dar mutarea a fost un fiasco. „Am dat cu piciorul la o șansă de a termina anul pe podium”

Marius ANGHEL 07 Dec. 2015, 18:10 Campionat
Szabo a vrut să surprindă Chindia cu un nou sistem de joc, dar mutarea a fost un fiasco.**

FC Brașov a încheiat anul cu o înfrângere, scor 0-1, cu Chindia Târgoviște! Euforia victoriilor la scor cu Metalul Reșița și FC Bihor a dus la o relaxare prematură a „stegarilor” la ultima reprezentație în fața propriilor suporteri în 2015. Tabela de marcaj de la Stadionul Tineretului afișa sâmbătă, în startul partidei, rezultatul din precedentul meci de pe teren propriu cu Metalul Reșița: 11-2, doar că la oaspeți era trecut acum numele Chindiei. Cu toate eforturile organizatorilor, scorul afișat nu a putut fi șters, astfel că s-a ajuns la cea mai simplă soluție, iar tabela a fost dezactivată. Nu avea să fie o victorie la scor, nici măcar una la limită, asta și pentru că brașovenii au avut o evoluție lamentabilă, care avea să ducă la o înfrângere.

Szabo a schimbat sistemul

Antrenorul brașovenilor a încercat să-și surprindă adversarul, trimițând în teren un inedit 1-4-3-3, cu Rusu, Matei și Ene trioul ofensiv, dar mutarea avea să fie un fiasco, pentru că pe teren lucrurile au stat prost. O decizie mai mult decât ciudată, pentru că înaintea partidei Szabo spunea că s-au stabilit relații și trasee de joc. Chiar dacă după circa 20 de minute s-a revenit la clasicul 1-4-4-2, puține au fost momentele în care jocul echipei a funcționat cât de cât. Cu siguranță, fundașii centrali ai Brașovului, Hlinca și Poverlovici, au și acum coșmaruri cu Cherchez și Popa, Avram a fost un jucător anonim la mijlocul terenului, iar Șerban Moraru a făcut poate cel mai slab joc în tricoul lui FC Brașov. Atacul? Zero barat! Rusu, Matei și Ene au rămas fără gloanțe după avalanșa de goluri din precedentele meciuri, astfel că în meciul cu Chindia au fost de nerecunoscut. Singurii jucători din formula de start care ar fi putut primi note de trecere la acest joc au fost tinerii Căucă și Vlad Olteanu.

De cealaltă parte, Chindia, o echipă bună și cam atât de Liga a 2-a, a jucat simplu și eficient cartea contraatacului. Popa și Cherchez s-au simțit confortabil la Brașov, iar primul l-a ridiculizat pe Hlinca în două rânduri și a irosit ocazii importante. Meilă, portarul oaspeților, a fost pus la încercare doar în finalul meciului, odată cu intrările lui Codoban și Buga. În rest, Hlinca l-a băgat în ședință pe Poverlovici la faza golului marcat de Cherchez, iar replica Brașovului a venit târziu, la singura ocazie, când șutul lui Buga a fost respins de Meilă. „Nici dacă mai jucam încă 90 de minute nu câștigam acest meci, mai ales după felul în care ne-am prezentat. S-au făcut multe greșeli, iar cei de la Chindia au lovit pe contraatac”, au spus jucătorii brașoveni.

Tristețe, frustrare, supărare

La finalul meciului, Adrian Szabo a spus că jucătorii săi nu au fost concentrați pentru ultimul meci din 2015 și a recunoscut că a greșit formula de start. „Nu am jucat deloc bine. Din păcate, nu am fost concentrați pentru acest ultim meci din an. Cu o asemenea atitudine, chiar nu puteam câștiga. Începutul de joc nu a fost așa cum ne-am fi dorit, a apărut nervozitatea, care a dus la o prestație haotică. Nimeni din echipa noastră nu și-a asumat responsabilitatea de a conduce jocul. S-a dovedit că am ales greșit primul 11 în acest meci, pe care aveam obligația să-l câștigăm. Este tristețe, este frustrare, este supărare pentru că am dat cu piciorul la o șansă de a termina anul pe podium. În aceste condiții, iarna nu va trece ușor la FC Brașov, este o situație apăsătoare. Nu pot spune că îmi este teamă că putem rata play-off-ul, consider că pot redresa lucrurile”, a spus Szabo.

Referitor la transferuri, Szabo a fost evaziv. „Încă nu ne-am gândit la ce transferuri am putea face. Am văzut și la Chindia, dar și la alte echipe din această serie fotbaliști interesanți. Să vedem ce putem aduce”, a spus antrenorul brașovenilor.

Vacanță până pe 11 ianuarie

După meciul de sâmbătă, „stegarii” au intrat în vacanță până în 11 ianuarie. FC Brașov a încheiat sezonul pe locul 5, cu 31 de puncte, cu patru mai puțin față de liderul din Seria a II-a, FCM Baia Mare. După această primă parte a campionatului rămân câteva întrebări: de ce Hlinca a fost forțat meci de meci în condițiile în care a fost gafeurul de serviciu al defensivei, de ce Puțanu este folosit fundaș stânga când e clar că acesta dă randament mult mai bun ca fundaș central, de ce Avram este folosit mijlocaș central și nu în bandă, iar Buga a jucat „ca boxerii”, câteva minute, pe final de meciuri, la trecerea timpului?

„Fără să fac un caz Hlinca vă spun că nu s-a întâmplat niciodată să mi se impună de cineva un anumit jucător. Aveți cuvântul meu”, a spus Adrian Szabo.

Pentru ca jucătorii să fie motivați pentru jocul cu Chindia, șefii clubului le-au făcut un cadou de Moș Nicolae, iar vineri seara au fost achitate salariile pe luna octombrie, asta deși Ioan Neculaie vroia să mai amâne plățile măcar câteva zile. „Am făcut tot posibilul în acest campionat să asigurăm echipei toate condițiile și ne-am ținut de cuvânt. Nu am cum să fiu mulțumit în condițiile în care am pierdut 12 puncte pe teren propriu. E mult prea mult. Sunt extrem de dezamăgit”, a spus Vasile Dochița, președintele lui FC Brașov, la finalul meciului cu Chindia.

FC BRAȘOV            0
CHINDIA TÂRGOVIȘTE    1

Cherchez ”64

Căucă – Letan (M. Buga ”74), Hlinca, Poverlovici (cpt.), Puțanu (Codoban ”61) – Ș. Moraru, R. Avram – Bg. Rusu (Grigoruță ”78), D. Ene, V. Olteanu – M. Matei
Rezerve neutilizate: D. Mutu – Al. David, Istrofor, Perju
Antrenor: Adrian Szabo

Meilă – D. Pătru (cpt.), Vătavu, Ispas, C. Dinu (Martac ”83) – Nisipeanu, Aug. Voinea, C. Anton, Crinel Stoica – Cherchez (Bg. Matei ”73), D. Popa (L. Mihai ”86)
Rezerve neutilizate: Gârlea – Bg. Vasile, Vîrtej, S. Oprescu
Antrenor: Nicolae Croitoru
Eliminat: Ispas ”68 (cumul de galbene)

Stadion: Tineretului (Brașov); Spectatori: 300; Arbitru: Viorel Nicușor Flueran 2 (Craiova); Asistenți: Florin Alexandru Vișan 3 (Galați) și Daniel Vlase 2 (Slobozia Conachi); Jucătorul meciului: Cristian Cherchez 3.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)
Foto: Bogdan Balas

Marius ANGHEL 07 Dec. 2015, 18:10 Campionat
Pe aceeași temă