„Surpriză plăcută a campionatului” întâlnește „echipa cea mai în formă pe acest final de an”! Marius Stoica, despre meciul CS Mioveni – ASU Poli și clasarea pe locul 2

Marius ANGHEL 28 Nov. 2019, 18:38 Campionat

CS Mioveni a încheiat turul en-fanfare, câștigând cu 5-2 meciul de pe teren propriu cu Turris Oltul și menținându-se pe locul 2 în Liga 2, poziție direct promovabilă. Argeșenii sunt printre favoriții la accederea în Liga 1, au, alături de liderul UTA, cel mai bun atac din campionat, cu 34 de goluri marcate, iar în prima etapă a returului joacă tot acasă, de această dată cu ASU Politehnica, formație pe care au învins-o la Timișoara, în startul sezonului.

Marius Stoica, despre ASU Poli: „O echipă care este cea mai în formă pe acest final de an”

Jocul cu alb-violeții bănățeni este programat sâmbătă, de la ora 11:00, o oră care e detestată de fanii Politehnicii.

Mioveniul a răzbunat înfrângere de acasă cu Rapid (scor 1-5), cu succesul cu Turris Oltul (scor 5-2), dar în weekend întâlnește un adversar care a arătat maturitate în ultima perioadă. ASU Poli n-a pierdut în ultimele cinci runde, trei dintre ele desfășurate în deplasare, și are cea mai bună apărare din campionat, cu doar zece goluri primite. Marius Stoica numește echipa bănățeană ca fiind cea mai în formă în acest moment în Liga 2.

„Sperăm ca sâmbătă, în prima etapă din retur, să putem aduce încă trei puncte. Știm însă că va fi un joc foarte foarte greu, dificil, cu o echipă care este cea mai în formă pe acest final de an, care are jucători de o mare calitate și mă refer aici în toate compartimentele, pe axul central, unde sunt Mera și Scutaru, la mijloc, în atac, unde este Axente, un vârf care nu mai are nevoie de nicio prezezentare și care poate aduce oricând un plus, și apoi pe benzi, unde sunt jucători tineri, dornici de afirmare. ASU Poli este o echipă bună și rezultatele o spun. Noi, oricum, în acest joc, vom merge pe cartea atacului, asta am încercat în tot acest timp, statistica o spune. Asta am pregătit, avem jucători de atac. Știu că avem un meci dificil, cu o echipă care se apără foarte bine și care a primit cele mai puține goluri. Asta arată unitatea lor, se apără cu toată echipa și au un bloc funcțional foarte bun. Sperăm să găsim acele soluții de a desface apărarea și că câștigăm cele trei puncte”, a spus, despre meci, Stoica, citat de site-ul clubului din Mioveni.

Despre victoria cu Turris: „Am trecut de la agonie la extaz”

Marius Stoica a lăudat și prestația echipei sale în meciul de marți cu Turris, în care a revenit de la 0-2, însă a avut și un om în plus peste o oră.

„Cu Turris a fost un joc spectaculos, un joc frumos pentru spectatori și pentru susținătorii noștri. Am trecut de la agonie la extaz. Am început bine, cu posibilitatea să luăm o opțiune încă din start în ceea ce privește scorul, apoi la un atac al adversarului greșim și luăm noi gol. A venit și golul doi, la o nouă greșeală… Nu îmi explic cum greșim și luăm gol, pe greșeli individuale la fiecare joc… Poate din dorință prea mare. Însă reacție lor, a jucătorilor, a fost foarte bună și am marcat acel gol în prima repriză, intrând la vestiare cu 1-2. Apoi, a urmat o repriză a doua printre cele mai bune pe care le-am avut în acest sezon, cu patru goluri marcate și multe alte situații de gol, clare, printre care și două bare. Dar lecția a fost bună, din partea jucătorului eliminat, din stânga, s-a putut intra în centru la combinații, apoi Coșereanu a adus un plus pe atac și de aici s-au schimbat soarta partidei. Până la urmă este o victorie meritată, la situațiile pe care le-am avut”, e de părere antrenorul Mioveniului despre ultimul meci din tur.

„Suntem o surpriză plăcută a acestui campionat”

CS Mioveni a încheiat turul pe locul 2, la patru puncte sub liderul UTA și la două puncte peste Rapid. Marius Stoica e de părere că echipa sa este o surpriză plăcută a acestui campionat.

„Suntem pe locul 2 la finalul turului de campionat și asta nu ne poate decât bucura. Am mai spus-o, suntem o surpriză plăcută a acestui campionat, dar noi am suferit destul de mult. Numai eu știu cum jucătorii au strâns din dinți și au fost unele situații în care au evoluat având anumite contuzii sau chiar infiltrații. Le mulțumesc pentru comportamentul lor și pentru dorința de care au data dovadă. Avem un singur regret, că nu am câștigat și cu Rapid, pentru a aduce bucurie suporterilor și conducerii. Dar am trecut peste acel meci și apoi am făcut egal la Chiajna și acum a fost jocul frumos cu Turris”, a mai spus Marius Stoica.

Cu 34 de puncte acumulate în tur, CS Mioveni e pe locul 2. ASU Poli e pe locul 9, cu 25 de puncte.

În meciul tur, CS Mioveni a câștigat cu 1-0 meciul cu ASU Poli, pe „Dan Păltinișanu”, prin golul marcat de Andrei Hergheligiu în minutul 59.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Mihai NIȚOIU / CS Mioveni

Marius ANGHEL 28 Nov. 2019, 18:38 Campionat
Pe aceeași temă