Surdu si Apostol decid soarta Rapidului

Mihai Andries 11 Nov. 2013, 08:00 Campionat
Surdu si Apostol** decid soarta Rapidului

Rapid s-a trezit pe ultima sută de metri cu dureri de cap în ceea ce privește planul de reorganizare care ar trebui să îl salveze de la faliment. Motivul îl constituie foștii jucători cu salarii mari îndepărtați cu scandal de la echipă în această vară. Fotbaliști precum Surdu și Apostol pot duce clubul la faliment dacă nu își dau acordul în privința planului de reorganizare.

Statul votează contra

Pe 18 noiembrie se întrunește adunarea creditorilor care va vota planul de reorganizare. Acești creditori se împart în patru categorii, iar pentru ca planul să treacă, rapidiștii au nevoie de trei voturi din patru. Statul – una dintre categoriile de creditori – va vota contra, deoarece nu se alege cu nimic, iar creditorii speciali, în speță furnizorii și cei chirografari, reprezentați de patronul Adrian Zamfir sunt pentru.

Votul angajaților este decisiv

Mai rămâne în discuție categoria angajaților, iar fără votul acestora totul este pierdut pentru clubul giuleștean. Din cei 78 de angajați din această categorie de creditori, grosul este reprezentat de foștii și actualii jucători. Însă actualii jucători si angajați nu le asigură rapidiștilor cota de jumatate plus unu necesară unui vot favorabil

Jucătorii ar pierde 90% din bani

Problema vine de la foștii jucători, printre care cap de listă sunt Surdu și Apostol, care au tot interesul să voteze împotrivă din cauza pierderii pe care ar suferi-o din punct de vedere financiar. Planul prevede achitarea a doar 10% din datoriile către foștii și actualii angajați, lucru ce îi nemulțumește din plin. O bună parte dintre foștii jucători au de recuperat sume de ordinul zecilor de mii de euro, așa că niciunul dintre aceștia nu este dispus să piardă 90% din bani.

Nu mai dau de jucători

Situația este dramatică pentru clubul din Giulești pentru că o parte dintre jucători nu mai sunt de găsit. Asta pentru că și-au schimbat numerele de telefon sau au ajuns în alte țări și acum se caută solutii pentru a-i face să vină la vot sau măcar să și-l exprime prin delegați. În aceste condiții, zilele care urmează înseamnă o luptă contra cronometru pentru salvarea Rapidului

# 1 milion de euro este suma datoriilor față de foștii și actualii jucători

# Trei sferturi din datorii sunt către foștii jucători

# 300.000 de lei este suma pe care o are de recuperat Miloș Pavlovic

 

Articol scris de Victor STOICESCU
Foto de Bogdan IORDACHE

 

Mihai Andries 11 Nov. 2013, 08:00 Campionat
Pe aceeași temă