Brandul Rapid, cumpărat de societatea FC R București. Cine a plătit, de fapt, pentru „culorile, marca și, eventual, palmaresul”. Lichidatorul spune toate detaliile

Marius ANGHEL 12 Jun. 2018, 12:49 Stiri
Brandul Rapid, cumpărat de societatea FC R București.** Cine a plătit, de fapt, pentru

Academia Rapid a primit a doua veste uriașă din acest an. După ce a ajuns să dispute barajul pentru promovarea în Liga 3, brandul Rapid a fost cumpărat, marți, de societatea FC R, înființată în luna mai de către Ovidiu Burcă, Adrian Olariu și Asociația Redivivus 2017.

La termenul cu numărul 19, FC R București a fost singura societate care a cumpărat caietul de sarcini, licitația de azi fiind și singura la care s-a prezentat cineva. Adunarea Creditorilor a stabilit ca licitația pentru brandul Rapid să plece de la 3.4 milioane de euro, dar, într-un final, suma a fost diminuată la 406.800 de euro, iar suma a fost achitată de SC FC R București, pentru că Academia Rapid nu are Certificatul de Identitate Sportivă.

Creditorii au stabilit ca suma să scadă la fiecare nouă licitație cu 10%, dacă nu se prezintă niciun cumpărător. Ultimul preț a fost, însă, cel stabilit astă-toamnă de evaluator: 406.000 euro plus TVA. O posibilă ofertă mai mică nu ar fi fost acceptată.

Astă-toamnă, lichidatorul Mihai Florea propusese ca licitația să înceapă de la 406.000 de euro plus TVA, dar creditorii au respins varianta acestuia și au ales să stabilească, drept sumă de start, 3,4 milioane de euro plus TVA. Pragul urma să coboare cu 10% la fiecare nouă licitație, dacă nu erau cumpărători, dar nu mai jos de 1,7 milioane de euro plus TVA. Creditorii majoritari, care au puterea de decizie la SC FC Rapid SA, au fost Violeta și Valerii Moraru.

„Am repus Rapidul pe șine”. Lichidatorul Rapidului a venit cu toate detaliile

 Lichidatorul Mihai Florea a confirmat că brandul Rapid a fost cumpărat de societatea FC R București. „Era de așteptat să se întâmple acest lucru până la urmă. A participat un singur ofertant, FC R București, care a oferit prețul de pornire al licitației și a fost declarat câștigător. Acest lucru presupune foarte mult pentru suporteri, SC Fotbal Club R București are intenția să fie continuatorul Rapidului. Marca îți oferă numele, culorile și, eventual, și palmaresul acestora”, a declarat lichidatorul Rapidului, pentru DigiSport.

Lucrurile par că s-au așezat la Rapid, după ce societatea a cumpărat brandul. „Palmaresul este al echipei, al ultimei entități care a susținut echipa. Nu se poate face o divizare, din punctul meu de vedere. Palmaresul era deținut de FC Rapid București, aflată în faliment. Nu ar avea logică să fie împărțit palmaresul între foștii acționari. S-a plătit 10%, restul într-un anumit termen. Nu e făcută nicio plată de la Primărie, ci din contul Asociației. Am repus Rapidul pe șine. Sper să fie și direcția cea bună și să revină unde îi este locul, în elita fotbalului românesc. M-am făcut și eu un pic rapidist”, a mai spus Mihai Florea.

Pancu: „Dacă nu recunosc nici în momentul ăsta, înseamnă că nu recunoști Rapidul”

Veteranul Daniel Pancu consideră că, acum, nimeni nu ar mai trebui să pună la îndoială identitatea echipei pe care o conduce din teren și pentru care a înscris 20 de goluri în acest sezon. „Nu știu cine a achiziționat brandul, e o veste uriașă. Am înțeles că au fost și alte persoane interesate, Rapid a redevenit ce a fost. Suporterii e clar că au așteptat foarte mult acest moment, sufereau foarte mult că nu știau pe ce stadion să meargă să susțină echipa. Oricum suporterii erau mobilizați, dar era o veste pe care rapidiștii o așteptau de foarte mult timp. Dacă nu recunosc nici în momentul ăsta echipa înseamnă că nu recunoști Rapidul. Am achiziționat ceva ce ne dă dreptul să ne numin Rapid”, a spus Pancu, pentru DigiSport.

Pentru Constantin Schumacher, vestea de azi nu e decât începutul lungului drum spre Liga 1. Gândurile antrenorului stau la barajul cu FC Singureni, reprezentanta Giurgiului cu care Academia Rapid se va lupta, pe 16 și 23 iunie, pentru un loc în Liga 3.

„Sunt bucuros că s-a rezolvat cu CIS-ul și așteptăm să intrăm la Pro Rapid. Cred că vom avea mai mulți oameni care să fie lângă noi de acum încolo. E un lucru bun că avem actele în regulă. Sper să câștigăm meciurile de baraj, după care urmează un program mai încărcat. Trebuie să aducem câțiva jucători tineri, cu care să promovăm în Liga 2. Deja avem jucători care își doresc să vină la Rapid, jucători care au legătură cu trecutul Rapidului. Doar că la Liga 3 îmi trebuiesc jucători tineri. Nu ne putem permite pași greșiți la baraj, ar fi păcat să dăm cu piciorul la ce am făcut până acum. Suntem favoriți, dar nu vor fi meciuri ușoare”, a spus fostul mijlocaș.

Marius ANGHEL 12 Jun. 2018, 12:49 Stiri
Pe aceeași temă