Suporterii FC Farul se adună la stadion. Ce a decis Tribunalul Constanța în privința dosarului de intrare în faliment a clubului din Liga 2

Marius ANGHEL 02 Jun. 2016, 10:46 Liga 2
Suporterii FC Farul se adună la stadion.** Ce a decis Tribunalul Constanța în privința dosarului de intrare în faliment a clubului din Liga 2

În dosarul 6194/118/2010, în care Clubul Sportiv FC Farul Constanța are calitatea de debitor, iar 106 persoane fizice și juridice sunt creditori, Tribunalul Constanța a decis să amâne pronunțarea pentru data de 6 iunie.

Obiectul acestui dosar, înregistrat pe 17 mai 2010, este „procedura insolvenței”, iar materia – „faliment”. La ultimul termen, la care soluția pe scurt a Tribunalului a fost „amână pronunțarea la 06.06.2016″, a fost vorba, potrivit oficialilor FC Farul, de litigiul clubului cu o firmă de echipament sportiv din București, căreia gruparea constănțeană îi datorează o sumă, nu însemnată, iar societatea cere numai banii, nu și falimentul.

Motivarea căii de atac

În ce privește dosarul 6194/118/2010/a4, aflat pe rolul Curții de Apel Constanța, în care FC Farul (prin lichidator judiciar CC Insol SPRL) are calitatea de recurent debitor, iar mai multe persoane (printre care și cinci foști jucători) și două instituții sunt „intimați creditori”, materia dosarului fiind „faliment”, iar stadiul procesual – „recurs”, Auraș Brașoveanu, președintele executiv al FC Farul, a declarat că gruparea constănțeană așteaptă motivarea deciziei din 26 mai, astfel încât, „la rândul nostru, să motivăm calea de atac”. După care se va fixa termenul.

Noi discuții cu avocatul jucătorilor

În acest al doilea dosar, înregistrat pe 17 noiembrie 2015, Curtea de Apel Constanța a dat, pe 26 mai, o soluție defavorabilă FC Farul în ce privește recursul depus de clubul constănțean la decizia din 12 octombrie 2015 a Tribunalului Constanța de începere a procedurii falimentului, solicitată ca urmare a mai multor restanțe financiare.

„Am discutat din nou cu avocatul jucătorilor, care a reiterat că ei depun cerere de renunțare, în situația în care se ajunge la o înțelegere și datoriile vor fi plătite. Lucrurile merg așa cum am spus”, a arătat Auraș Brașoveanu.

„Suntem exact în aceeași situație”

„Ca să concluzionăm, situația nu stă nici mai rău, nici mai bine decât înaintea deciziei Curții de Apel. Suntem exact în aceeași situație. Teoretic, în faliment, practic, nu, până nu se încheie și ultima cale de atac. Eu sunt optimist. Mai avem o cale de atac. Urmează să fie motivată decizia, ca să poată fi motivată și calea de atac. În continuare, administrator special e Giani Nedelcu, care are drept de semnătură și putere de decizie”, spunea președintele FC Farul săptămâna trecută, după ce Curtea de Apel Constanța constatase nul recursul clubului de fotbal.

„Împreună putem găsi soluția!”

Giani Nedelcu a spus că e gata să predea clubul, numai să vină potențialii investitori la negocieri, iar în urma discuțiilor, clubului să-i fie bine. Din câte se pare, asemenea negocieri ar putea avea loc după data de 5 iunie.

Până atunci, suporteri ai „marinarilor” au făcut pe Facebook propunerea de a se vedea joi, 2 iunie, la ora 19.00, la tribuna oficială a stadionului „Farul”. „Rog brigăzile să trimită cel puțin un om la întâlnire, pentru a fi la curent cu ceea ce se discută! Ar fi de preferat să vină toți membrii brigăzilor, ca punctul de vedere pe care îl vom propune să fie cât mai reprezentativ. Împreună putem găsi soluția! Îi aștept pe toți cei care sunt interesați cu adevărat de soarta Farului. Din ceea ce se vede acum (n.r. postarea e din după-amiaza zilei de 30 mai), falimentul urmează în proporție de 99,9999%”, se arată pe Facebook.

„Noi trebuie să decidem soarta Farului”

„Toată lumea joi. Noi trebuie să decidem soarta Farului. Farul suntem noi! Dați de știre între tovarăși și veniți cât mai mulți. Împreună vom salva echipa asta frumoasă. Nu trebuie să mai lăsăm să treacă timpul. Am stat și am așteptat… ce? Falimentul. Poate dacă ne reuneam din timp, stimulam pe cineva. Haideți să ne adunăm și să decidem soarta Făruțului, indiferent care va fi ea”, a comentat un alt fan al Farului.

Sursa: Ziua de Constanța

Marius ANGHEL 02 Jun. 2016, 10:46 Liga 2
Pe aceeași temă