FC Brașov a rămas fără sediu! Ioan Neculaie a vândut clădirea încă din luna aprilie

Marius ANGHEL 29 Jun. 2017, 13:30 Diverse

Fără perspective de a se înscrie în campionatul Ligii 2, ținând cont că FC Brașov este la un pas de faliment, gruparea transilvăneană a rămas și fără sediu.

Ioan Neculaie a vândut în luna aprilie clădirea de pe strada Poienelor nr. 5, care a fost sediul lui FC Brașov timp de 12 ani, firmei Nova Pan Brașov, scrie Monitorul Expres. Oficialii lui FC Brașov au găsit înțelegere atunci la managerul general al firmei, Ciprian Brebeanu, care a fost de acord să prelungească cu încă două luni contractul de închiriere. Fără nicio pretenție financiară!

„Ioan Neculaie a vândut imobilul de pe strada Poienelor nr. 5 încă din luna aprilie, însă noi am găsit înțelegere la noii proprietari. Le-am explicat atunci că ne aflăm în plin campionat, iar ei ne-au oferit un contract de închiriere cu titlu gratuit până pe 28 iunie”, spun cei de la FC Brașov.

Au eliberat spațiul

Ieri dimineață, mai mulți angajați de la baza sportivă de la stadionul Tineretului s-au prezentat la sediul clubului și au reușit în câteva ore să elibereze birourile.

Mobilierul a fost depozitat într-un spațiu al Uzinei Roman, iar documentele, calculatoarele, faxul și trofeele au fost duse la stadionul Tineretului. „Acesta a fost cel mai frumos sediu al clubului după Revoluție, era spațios, din păcate acum trebuie să-l eliberăm”, au spus angajații care au ajutat la eliberarea birourilor.

Primul termen la CNSL

Săptămâna trecută, cei de la FC Brașov au reclamat FCSB la Camera Națională de Soluționare a Litigiilor (CSNL) pentru recuperarea celor 230.000 de euro din transferul lui Chipciu la Anderlecht. Alexandru Chipciu a ajuns la Anderlecht pentru circa 3 milioane de euro, iar FC Brașov ar trebui să primească 750.000 de euro de la FCSB, adică 25% din valoarea sumei de transfer plătită de belgieni.

În acordul de transfer al lui Chipciu la Steaua, semnat pe 27 decembrie 2011, Steaua se obliga ca „în cazul vânzării jucătorului, clubul FC Brașov va primi 25% sau 1 milion de euro din valoarea transferului”. Până acum, FCSB a plătit 520.000 de euro, astfel că FC Brașov mai are de primit 230.000 de euro. CNSL a stabilit pentru 6 iulie primul termen în acest proces.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)
Foto: Monitorul Expres

Marius ANGHEL 29 Jun. 2017, 13:30 Diverse
Pe aceeași temă