Se anunță vremuri și mai grele pentru Pandurii! Angajații clubului vor fi dați în șomaj sau în concediu fără plată de la începutul noului an. Anunțul administratorului special

Marius ANGHEL 20 Dec. 2017, 13:48 Campionat

Spre deosebire de alte cluburi din Liga 2 care pe parcursul primei părți a campionatului s-au tot plâns de probleme financiare, ca ASA Târgu Mureș, Olimpia Satu Mare, Dacia Unirea Brăila sau Foresta Suceava, Pandurii Târgu Jiu a încercat să-și ascundă situația problematică și a tot declarat că obiectivul pe care și l-a impus este promovarea, asta cu toate că pe teren lucrurile stăteau altfel. Stă dovadă și locul pe care echipa îl ocupă la finalul anului 2017, penultimul în clasament, chiar ultimul dacă luăm în calcul doar rezultatele obținute pe teren.

Însă adevăratele probleme financiare ale gorjenilor au început să iasă la iveală odată cu încheierea primei părți a sezonului. Ședința asociaților clubului s-a lăsat cu scântei, iar, acum, pentru a doua oară în mai puțin de o săptămână, administratorul special al CS Pandurii, Marin Golea, iese din nou în public și spune că nu are buget pentru anul 2018 și că angajații clubului vor avea de îndurat vremuri foarte dificile în perioada următoare.

Potrivit ziarului gorjean Pandurul, de la 1 ianuarie 2018 toți angajații clubului vor intra în șomaj sau în concediu fără plată, asta după ce nici în ultimele trei luni nu au mai văzut vreun ban, din septembrie. Golea îi arată cu degetul pe asociații clubului, cei care au refuzat să mai sponsorizeze în ultimul an.

„Încercăm să căutăm bani pentru a plăti salariile angajaților și jucătorilor pe lunile octombrie, noiembrie și jumătate din septembrie. Nu am acum bani. Sper să intre, zilele astea, 8.400 de euro de la UEFA. Să vedem din participarea în Cupa României ce bani ne vin. Mai e un milion să se împartă la echipe. Ar mai fi și de Dinamo pentru Anton, în jur de 20 de mii de euro. Aș mai avea și pe Ungurușan, 60 de mii, dar mai are un termen luna asta. Să vedem. Avem termen cu falimentul și sper ca judecătorul sindic să amâne din nou. Pentru anul 2018, eu nu am buget. Am atenționat că, de la 1 ianuarie, am să bag angajații în concediu fără plată sau șomaj”, a spus Marin Golea pentru sursa citată mai sus.

Iar tirul administratorului special către asociații Consiliul Județean Gorj, Complexul Energetic Oltenia (CEO), primăria Târgu Jiu, Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia (USMO) și Artego a continuat. „Clubul a produs bani. De la 1 noiembrie, anul trecut, nu am primit decât o sponsorizare de 10 mii de lei de la Artego. Dacă asociații ar fi plătit contribuțiile, nu am fi căzut în liga a doua. Am fi avut un ianuarie 2017 mult mai bun. Am fi avut bani să aducem jucători mai buni, nu cu o medie de 3.700 de lei, ca la mineri. Atât le-a făcut salariile, da? În vară, la fel, când am început în Divizia B, trebuia să aducem jucători mai buni. Dacă am fi avut bani, nu eram acum la coada clasamentului. „, a mai declarat Golea pentru pandurul.ro.

Toate speranțele clubului și ale lui Marin Golea rămân în primăria Târgu Jiu. „E clar că asociații nu au vrut să se mai implice. Pare că au planul făcut. M-a surprins plăcut domnul Aurel Popescu. Mi-a spus că primăria nu poate să se retragă. Au contract de comodat, stadionul se va face, echipa trebuie să joace. Am rămas impresionat de atitudinea dumnealui. Ceilalți au încercat să mă intimideze. Și când primea clubul bani de la UEFA, acționarii nu plăteau toată contribuția. Dar atunci nu erau probleme de acest fel. Veneau bani de la UEFA și nu mai era nevoie de bani. Sumele pe care le datorează acum acționarii sunt scoase din contabilitate. Cu cât s-au angajat și cât au plătit până acum. Eu le-am spus că voi ieși în presă și voi spune. Parcă premeditat nu au dat banii!”, a încheiat administratorul special al CS Pandurii.

După 21 de etape desfășurate în acest sezon al Ligii 2, Pandurii a acumulat doar 18 puncte și se situează pe penultimul loc, unul retrogradabil. Campionatul e programat să se reia pe 24 februarie.

Marius ANGHEL 20 Dec. 2017, 13:48 Campionat
Pe aceeași temă