Suporterii utiștii au „inaugurat” stadionul din Arad și au scandat împotriva primarului Falcă. „Organele de Stat ar trebui să se sesizeze. Sunt lucruri de natură penalului la mijloc”

Marius ANGHEL 23 May. 2018, 13:55 Campionat

Aproximativ 400 de suporteri utiști au participal, marți seară, în fața stadionului „Francisc Neuman”, la un eveniment în care primarul Gheorghe Falcă a fost principala țintă a injuriilor pentru faptul că nici acum, după patru ani de la startul construcției, arena din Arad nu a fost finalizată. Edilul șef este considerat principalul vinovat pentru depășirea cu mult a termenului de contrucție a stadionului clubului UTA.

„Primar al Aradului în 4 mandate / Mai multe operații decât arene inaugurate.”, „Când să ne întoarcem acasă / Falcă, ne-ai făcut din nou o farsă!” și „Doi-trei muncitori rupți de oboseală / Termen de finalizare: campania electorală.”, au fost mesajele postate pe bannere pentru primar, pe lângă nenumăratele scandări „de bine”. 21 mai 1018 era termenul prelungit de finalizare a contrucției stadionului din Arad, iar lucrările sunt departe de a fi încheiat. Cu o zi înainte de evenimentul organizat de suporteri, de la stadion a dispărut panoul constructorul Tehnodomus, pe care era trecut termenul depășit pentru finalizarea arenei „Francisc Neuman”.

Sport Arad scrie că punctul culminant al evenimentului a fost tăierea simbolică a panglicii de către unul dintre cei mai mici susținători ai UTA-ei, moment în care restul fanilor au aclamat, bineînțeles, sarcastic. Acțiunea s-a încheiat după o oră, la 20:00, iar fanii utiști sunt convinși că vor mai avea de așteptat cel puțin încă un an pentru ca UTA să joace pe propriul stadion. De la demolarea arenei „Francisc Neuman”, echipa arădeană a jucat pe Motorul, iar de mai bine de un an își dispută meciurile de pe teren propriu la Șiria, pe „Otto Greffner”, fiindcă Motorul a intrat și el în renovare, iar termenul de finalizare nu a fost respectat nici în acest caz.

„Ne-am strâns pentru că trebuia să fie gata stadionul. E al nu știu câtelea termen care a fost anunțat de primărie și constructor. Evident că arena nu e gata, era o ultimă formă ironică, ca să spunem așa, de protest, fiindcă nu mai știm ce să facem. Suntem efectiv disperați de bătaia de joc la care este supusă UTA, întreg sportul arădean, dar și Aradul ca și oraș”, a spus Daniel Proca, liderul Suporter Club UTA.

Pentru acest eveniment organizat în fața stadionului „Francisc Neuman”, asociația fanilor a pus în „vânzare” și bilete. „Exact cum spune și biletul, mai avem de doi bani speranță. Lucruri bune nu mai așteptăm de la acest primar, și-a bătut joc de nenumărate ori de fotbalul arădean, de UTA mai ales, de stadion. După cum vedeți, nu e gata nici măcar 60%. Se spune că trebuia să fie terminat pe 21 mai, azi suntem pe 22 mai. Legea spune foarte clar că la orice stadion dărâmat trebuia construit altul în loc, nu s-a construit nimic în loc. Organele de Stat ar trebui să se sesizeze pentru că multe lucruri nu sunt în regulă în Arad, inclusiv la această arenă. După părerea noastră, sunt lucruri de natura penalului la mijloc, pentru că altfel nu ne putem explica cum de există excedent bugetar, banii nu se cheltuie, constructorul nu lucrează și avem cea mai mică arenă din țară construită în cel mai lung timp. Cred că o să intrăm în Cartea Recordurilor. Chiar vorbeam că, dacă am fi luat fiecare dintre noi, cei de aici, o lopată, poate am fi terminat stadionul la timp. Dar cu banii primăriei, cu licitații peste licitații, un oraș ca Aradul și o echipă de tradiția UTA-ei să nu aibă un stadion în municipiu și să joace în exil e de-a dreptul rușinos. Suntem de patru ani mutați de aici și de doi ani din Arad, ce mai putem spune?”, a adăugat Proca, citat de Sport Arad.

Liderul SCU a fost franc atunci când a fost întrebat când crede că va fi finalizată arena „Francisc Neuman”: „Viitorul primar o va finaliza, în actualul nu mai punem nicio speranță”.

Foto: Sport Arad și Suporter Club UTA

Marius ANGHEL 23 May. 2018, 13:55 Campionat
Pe aceeași temă