Suporterii Farului lansează o campanie pentru a salva clubul de la pieire

Mihai Andries 03 Aug. 2013, 08:16 Campionat
Suporterii Farului lansează o campanie pentru a salva clubul de la pieire

FC Farul este în pericol să-și închidă porțile. Actualul patron, Giani Nedelcu, a declarat că, dacă până luni, 5 august, nu primește hârtie de la fostul finanțator, Gheorghe Bosînceanu, prin care acesta renunță la banii pe care trebuie să i-i dea clubul (9 milioane de euro), se retrage de la gruparea constănțeană, ceea ce este echivalent cu falimentul. Din pricina litigiului financiar existent între cele două părți, nici Consiliul Județean Constanța nu se poate implica, momentan, la Farul. Situația este deosebit de dificilă. Suporterii „marinarilor” nu se împacă însă cu ideea că Farul ar putea dispărea, astfel că au pus la cale un plan pentru a salva clubul.

În acest sens, întrucât „credem în șansa Farului de a evita falimentul”, fanii vor lansa o nouă campanie de sensibilizare a Constanței, propunându-și să strângă bani pentru plata insolvenței, astfel încât clubul să nu intre în faliment. Potrivit declarațiilor lui Cristinel Dragomir, vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, de la conferința de presă de joi, până la finele anului curent, Farul trebuie să plătească suma de 438.230 de lei. „Deoarece considerăm că faptele vorbesc de la sine, ne-am propus ca luni să virăm în contul clubului Farul, în numele Asociației Suporterilor FC Farul, o sumă de minimum 1.000 de lei. Vom face dovada acestei tranzacții prin documentele eliberate de către unitatea bancară. Tot luni, vom lansa o campanie de sensibilizare a tuturor cetățenilor Constanței care au fost și încă sunt alături de Farul pentru a contribui cu donații (indiferent de valoarea acestora) la salvarea clubului de la faliment. Toate aceste donații vor fi direcționate automat către plata insolvenței. Contul bancar este același în care, în cadrul altei campanii, desfășurate la începutul acestui an, constănțenii au donat 2% din impozit către CS FC Farul: RO52BTRL01401205215749XX”, se arată într-un comunicat al ASFCF, semnat de președintele Alexandru Anghel. Pentru a strânge banii, suporterii vor merge la firme, prin mall-uri și vor încerca să organizeze un teledon.

Nu poartă ranchiună nimănui

Fanii Farului își exprimă regretul că asocierea dintre FC Farul și Consiliul Județean nu s-a realizat, menționând că, totuși, nu poartă nimănui ranchiună pentru eșecul negocierilor. „Toate părțile au arătat că sunt alături de această echipă: Gheorghe Bosînceanu – în perioada în care Farul juca finala Cupei României; Giani Nedelcu – în acești ultimi patru ani de Liga a 2-a; și nu în ultimul rând reprezentanții CJC, care nu au rămas indiferenți față de situația clubului și au încercat, în măsura posibilităților financiare și, mai ales, legislative să sprijine echipa în aceste momente grele. Deși nu cunoaștem în detaliu toate aspectele acestei negocieri în trei (FC Farul – CJC – Bosînceanu), toți ne-am fi dorit ca ea să se materializeze, în sprijinul clubului Farul și al sportului constănțean”, se mai arată în comunicat.

„O formație surogat? Exclus!”

Fanii constănțeni se zbat pentru a ține clubul în viață, întrucât nu vor altă echipă, născută prin diverse artificii, care să fie urmașa Farului în fotbalul constănțean, după falimentul actualului club. Pentru suporteri doar Farul contează, indiferent de liga în care va  juca. „Respingem cu fermitate ideea potrivit căreia clubul va ajunge în faliment. Această variantă este inacceptabilă! CS FC Farul Constanța este clubul alături de care am crescut, despre care părinții noștri ne povesteau că s-a confruntat de la egal la egal cu echipe de referință din fotbalul intern și internațional. Nicio altă echipă, chiar cu palmaresul și culorile echipei actuale, nu ar reprezenta altceva decât un surogat. O copie. O copie care nu va putea lua locul pe care actuala echipă îl ocupă în inimile noastre! Nu putem investi speranțe și sentimente într-o echipă care ar putea fi. Preferăm să o susținem pe cea care deja există, indiferent de poziția din clasament sau de liga în care va evolua. Nu vom renunța să luptăm pentru Farul! Împreună putem reuși! Împreună salvăm Farul!”, mai precizează membrii ASFCF, sub semnătura lui Alexandru Anghel.

 

Sursa: Ziua Constanța

Mihai Andries 03 Aug. 2013, 08:16 Campionat
Pe aceeași temă