Suporterii Farului, în conflict cu stewarzii: „Nu mai avem voie să strigăm «România, România!» în țara noastră?”

Suporterii Farului, în conflict cu stewarzii:**

Oficialii meciului de fotbal FC Farul – Unirea Slobozia au atras atenția în două rânduri, pe parcursul reprizei a doua, că opresc partida dacă fanii Farului nu încetează cu scandările îndreptate împotriva etniei maghiare și a Ungariei, de genul „Afară, afară, cu ungurii din țară!”.

Observatorul de joc, Alexandru Stici, din București, a cerut ca fanilor să li se transmită și de către crainicul stadionului că partida va fi întreruptă în caz că scandările continuă. Mesajul solicitat a venit de la stația de amplificare a stadionului de două ori, pentru că și arbitrul Iulian Dima a cerut aceasta, în minutul 67. Cu cinci minute mai devreme, stewarzii de la meci urcaseră între suporterii de la tribuna a doua.

Fanii Farului spun însă că ei au scandat întâi „România, România!” și abia apoi au strigat lozinci anti-maghiare, după ce stewarzii le-au interzis prima scandare. „Oamenii de ordine ne-au cerut să nu mai strigăm «România, România!», ceea ce nu ni s-a părut în regulă. Ni s-a zis că se interpretează, că e o mare sărbătoare a Ungariei. Ce e anormal însă dacă strigi numele țării tale, în țara ta? Nu mai avem voie? Abia apoi am scandat contra Ungariei și a etniei maghiare, iar stewarzii au intrat între noi, existând bruscări reciproce”, a declarat unul dintre suporterii Farului.

Sursa: Ziua de Constanța
Foto: Alexandru RAITA

Pe aceeași temă