„Sunt convins că dacă jucam cele două meciuri la Baia Mare astăzi nu eram pe ultimul loc”

Marius ANGHEL 06 Oct. 2012, 18:36 Campionat

La revenirea la Baia Mare, FC Maramureș a câștigat primul meci din acest sezon al Ligii a II-a, 1-0 cu CSM Râmnicu Vâlcea, chiar dacă au evoluat din minutul 39 cu un jucător mai puțin.

Antrenorul băimărenilor laudă atitudinea jucătorilor săi contra vâlcenilor, explică cum a gândit jocul după eliminarea lui Pop și remarcă mai mulți elevi de-ai săi.

După această victorie, Romulus Buia e încrezător că FC Maramureș va reuși să obțină puncte și din deplasări.

„Mă bucur că revenim acasă după un periplu de mai bine de 45 de zile petrecut la Zlatna, respectiv Bistrița. Sunt convins că dacă jucam cele două meciuri la Baia Mare astăzi nu eram pe ultimul loc cu doar o zestre de un singur punct.

Astăzi, băieții au reușit să obțină prima victorie din această stagiune pe fondul unei dăruiri exemplare, lucru care îmi dă speranțe că pană la finalul turului vom reuși să scăpăm de zona retrogradării.

Pentru a contracara jocul ofensiv al oaspeților mai ales după eliminarea lui Vasile Pop, minutul 39, am cerut echipei să joace mult mai atent, iar Vasile Chivoiu și Sidney Faye au fost practic jucătorii care au reușit să închidă jocul în mijloc, forțându-i astfel pe vâlceni să recurgă la mingi lungi.

De acum încolo vom încerca să aducem puncte și de afară, iar, cum bine se știe, cel mai important meci este cel care urmează, deci deplasarea de la Pitești cu FC Argeș, echipă aflată acum pe un loc 12 sub noi.”, a spus după meci Romulus Buia.

FC Maramureș are acumulate după 6 etape scurse din Liga a II-a 4 puncte, în acest moment clasându-se pe locul 11 al Seriei a II-a.

Articol scris de Alin Boțioc

Marius ANGHEL 06 Oct. 2012, 18:36 Campionat
Pe aceeași temă