Suciu o consideră favorită pe UTA la Miercurea Ciuc, unde nimeni n-a învins Csikszereda: „E pe primul loc.” Balint nu cade în capcană: „Orice echipă se va motiva suplimentar cu noi”

Marius ANGHEL 23 Feb. 2020, 20:55 Campionat

Cel puțin la rezultatele indirecte, anul nu a început rău pentru UTA. A doua clasată CS Mioveni a pierdut acasă, cu Viitorul Pandurii (scor 0-2), iar Campionii FC Argeș s-a întors cu un singur punct de la „U” Cluj (scor 1-1). Sigur, mai trebuie să intre în scenă și Rapid, marți, contra celor de la Turris, Petrolul fiind singura contracandidată a arădenilor la Liga 1 ce și-a luat toate punctele în runda cu numărul 22, după 2-0 cu Dunărea.

Valentin Suciu: „Avem o șansă mică la victorie, UTA pornește clar cu prima șansă”

Momentul debutului vine și pentru UTA, luni, de la ora 17:30, la Miercurea Ciuc. Aici este așteptată de o formație amenințată cu retrogradarea, care, însă, nu a pierdut niciun meci pe teren propriu în actuala stagiune a ligii secunde.

„Nu știu dacă această imbatibilitate a noastră, acasă, ne dă vreun atuu în fața UTA-ei. Mai degrabă, atuul e de partea arădenilor, care sunt pe primul loc în clasament și au un obiectiv diametral opus față de al nostru și chiar sunt îndreptățiți să se gândească la Liga 1. UTA are în componență mulți jucători experimentați și valoroși pentru acest nivel și se mai poate lăuda și cu o omogenitate pe care nu multe echipe din campionat o au. Inclusiv noi încă nu am reușit să încadrăm foarte bine cele patru-cinci transferuri făcute în această iarnă, dar asta nu înseamnă că nu vom face tot ce depinde de noi să ne ridicăm la nivelul adversarului nostru de mâine. Avem o șansă mică la victorie, UTA pornește clar cu prima șansă, mai ales că nouă ne lipsesc doi jucători importanți la mijloc. E vorba despre Eder Gonzales și Yasin Hamed, ambii confruntându-se cu probleme de ordin medical. Bineînțeles, vrem să rămânem neînvinși, sper să și putem în fața liderului campionatului, o echipă foarte bună, cu un antrenor pe măsură, pe care-l și cunosc bine din postura de coleg la Licența PRO”, a spus, pentru Sport Arad, Valentin Suciu, tehnicianul formației harghitene, una dintre promovatele din vara anului trecut în eșalonul secund.

Laszlo Balint revine la Miercurea Ciuc: „Nu citesc meciul în această cheie”

Laszlo Balint are un trecut pe banca celor de la Csikszereda, în Liga a 3-a, unde lucrurile nu au decurs tocmai cum se aștepta el. „Chiar dacă am activat ca antrenor la Miercurea Ciuc, nu citesc meciul în această cheie. Este o partidă specială doar pentru că sunt trei puncte extrem de importante puse în joc. În plus, debutul de sezon tot timpul este important și dificil. Sunt sigur că ritmul de joc pe care ni-l dorim nu-l vom câștiga foarte repede, sper din tot sufletul să jucăm în niște condiții meteorologice acceptabile, pentru că am văzut și prognoza și vremea va fi altfel decât la Arad, tocmai de aceea facem deplasarea cu două zile înainte pentru a ne antrena și în zonă, la Brașov și să ne obișnuim puțin cu clima din zona respectivă. Deci, luăm în calcul orice detaliu pentru că e foarte important să câștigăm cele trei puncte. Până la urmă indiferent de maniera în care vom juca, e foarte important să fim eficienți, deși eu, bineînțeles, mi-aș dori să evoluăm la un nivel cât mai bun”, spune antrenorul „roș-albilor”.

„Orice echipă se va motiva suplimentar pentru că va juca cu liderul clasamentului”

Vorbind aplicat despre adversarul de luni, fostul fundaș a adăugat: „Nu știu cum pregătesc cei de la Ciuc meciul, probabil că se gândesc să câștige meciul pentru că sunt într-o situație dificilă în clasament. În plus, orice echipă se va motiva suplimentar pentru că va juca cu liderul clasamentului. Trebuie să înțeleagă toată lumea că, în acest moment, UTA nu este văzută ca la 4 august, în prima etapă. Ne-am câștigat acest respect prin evoluțiile echipei, prin rezultatele obținute, prin faptul că am încercat să respectăm munca noastră, indiferent că facem parte din vestiar sau din conducerea clubului, dar, știiți cum e, miza cea mare este să-l învingi pe cel puternic. Eu cred că Csikszereda va aborda meciul în așa fel încât să câștige cele trei puncte. Transferurile pe care le-au făcut arată că se gândesc mai degrabă să câștige meciuri, decât să se mulțumească cu pași mărunți. Au făcut transferuri în special în compartimentul ofensiv, au și cheltuit bani pe unii jucători, deci știu foarte clar ceea ce-și doresc de la acest campionat. L-au adus pe acel atacant argentinian din prima ligă poloneză (n.r. – Juan Francisco Bauza), l-au cumpărat și pe Marvin Schieb de la ASU Poli, dar au reușit să-l împrumute și pe Yasin Hamed de la Sepsi, un jucător care a evoluat constant în Liga 1. Așadar, și-au ridicat nivelul în special în compartimentul ofensiv, i-am analizat bine, dar vrem să ne focusăm mai ales pe jocul nostru și pe scopul clar, acela de a primele puncte din mini-retur”, a adăugat Balint, citat de Sport Arad.

Dacă duminică vremea la Miercurea Ciuc a fost destul de bună pentru această perioadă, luni se anunță precipitații, posibil chiar sub formă de ninsoare. Vă reamintim că singura absență a arădenilor e Bogdan Stancu, iar doi dintre fotbaliștii deplasați de utiști vor lua loc în tribune.

Partida Csikszereda – UTA, din cadrul etapei a 22-a a Ligii 2, începe luni, la ora 17:30, pe stadionul Municipal din Miercurea Ciuc.

Sursa: Sport Arad
Foto: UTA Arad

Marius ANGHEL 23 Feb. 2020, 20:55 Campionat
Pe aceeași temă