Sucevenii au pierdut și al doilea meci din play-out și au emoții cu retrogradarea

Marius ANGHEL 28 Apr. 2014, 14:19 Campionat
Sucevenii au pierdut și al doilea meci din play-out** și au emoții cu retrogradarea

Rapid CFR Suceava a suferit sâmbătă, la Buzău, cea de-a doua înfrângere din tot atâtea meciuri disputate în play-out-ul ligii secunde. Gazdele s-au impus cu scorul de 3-2, controlând cu autoritate primele 70 de minute.

Buzoianul Pușcașu a deschis scorul după un sfert de oră de joc, în urma unei frumoase acțiuni personale, finalizate cu un șut în poarta goală. Până la pauză s-a făcut 2-0, după ce atacantul gazdelor Pantelie a punctat cu capul din centrarea lui Marcu.

Sucevenii au amenințat o singură dată poarta adversă în prima parte, prin Bălan, care a încercat vigilența lui Stoicescu cu un șut de la 30 de metri.

În repriza a doua antrenorul Bogdan Tudoreanu a forțat ofensiva prin introducerea în teren a lui Gafița în locul lui Velescu, însă golul a picat tot în poarta lui Pascal, în minutul 67, când același Pantelie a transformat o lovitură liberă de la 25 de metri.

Sucevenii au început să dea primele semne de viață la scorul de 3-0, chiar dacă între timp rămăseseră în zece oameni, ca urmare a eliminării fundașului Sava, pentru două cartonașe galbene.

După ce Gafița a irosit o bună oportunitate, cu poarta goală în față, nou intratul Golofca a redus din handicap în minutul 81, cu un șut din mijlocul suprafeței de pedeapsă. După alte cinci minute, portarul Gloriei, Stoicescu, l-a faultat din poziție de ultim apărător pe Golofca, aflat în poziție iminentă de gol, fiind și el eliminat de pe teren. Întrucât antrenorul Ion Viorel efectuase deja toate cele trei schimbări, între buturile buzoienilor a intrat atacantul Pantelie, care a rămas fără reacție la penalty-ul executat de Bălan.

Aflați într-o situație dificilă, cu un jucător de câmp între buturi, fotbaliștii gazdă au știut să fragmenteze jocul, așa încât sucevenii nu au mai ajuns în situația de a mai amenința poarta apărată de Pantelie până la final.

GLORIA BUZĂ‚U
RAPID CFR SUCEAVA
3-2

Pușcașu ”17, Pantelie ”41, ”67 / Golofca ”83, D. Bălan ”90 – pen.

Cr. Stoicescu – N. Crețu, Vlaicu, Bîrsănel, Agache – Marcu, Pușcașu (M. Lazăr ”77) – Moise (G. Ion ”65), Bobe (Șt. Păun ”81), D. Burlacu – Pantelie
Antrenor: Viorel Ion
Eliminat: Cr. Stoicescu ”89 (roșu direct)

Pascal – D. Bălan, Velescu, Sava, Spătar – Fedorovici, Ferariu, Sumanariu (V. Stănescu ”30), Arotăriței – M. Negru (Golofca ”65), I. Plămadă (Cr. Gafița ”46)
Antrenor: Bogdan Tudoreanu
Eliminat: Sava ”62 (cumul de galbene)

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Marius ANGHEL 28 Apr. 2014, 14:19 Campionat
Pe aceeași temă