Sub ochii lui Vizer, FC Bihor a remizat cu CS Mioveni!

Marius ANGHEL 10 Mar. 2013, 17:28 Campionat

În prima etapă din returul ediției de campionat 2012-2013, formația orădeană FC Bihor a remizat, sâmbătă, pe teren propriu, 1-1, în fața argeșenilor de la CS Mioveni. Sorul a fost deschis în minutul 16, de oaspeți, prin Dragalina, iar orădenii au fost salvați de la o înfrângere de Cristian Bud, care a marcat golul egalizator, în minutul 51.

Prima ocazie mai periculoasă s-a consemnat în minutul 11, când Vasilache a tras de la 20 de metri, pe jos, pe centrul porții, în brațele lui Popescu. În minutul 13, însă, Mazilu de la oaspeți a insistat la o minge bâlbâită în careu de bihoreni, mijlocașul a ajuns să intercepteze și Țoca i-a dat peste picioare, în încercarea de a degaja. Arbitrul Marian Balaci a arătat punctul cu var de la 11 metri, fără ezitare. A executat penalti-ul Dragalina, care a înscris în dreapta portarului Pogacsics.

Pe fondul încercărilor de egalare ale gazdelor, în minutul 20 oaspeții au avut un nou atac. Șutul lui Mazilu din interiorul careului a fost blocat, însă, în ultimul moment de orădeni.

În minutul 29, Vădrariu a tras de la distanță, slab, pe jos, pe lângă poarta lui Popescu. În replică, un minut mai târziu, după o centrare de pe stânga, Stoica de la argeșeni a reluat slab cu capul din 6 metri, pe lângă bara colțului lung. FC Bihor a ripostat și, la faza imediat următoare, Vasilache i-a pasat pe culoar lui Pușcaș, care a alergat după minge, însă portarul Octavian Popescu a ieșit dintre buturi și a reținut din picioarele atacantului orădean.

În minutul 32, antrenorul Marian Pană a efectuat prima schimbare: l-a scos de pe teren pe Bic și l-a introdus pe Cristian Bud. În minutul 35, Coroian a centrat lung în careul Mioveniului, dar portarul Popescu a reținut aproape de vinclu.

După pauză, FC Bihor a început în trombă, dorind să întoarcă soarta partidei. Astfel, în minutul 48, Florean și-a întors adversarul în colțul din stânga al careului, a tras puternic, dar portarul Popescu a scos miraculos de sub transversală. În minutul 49, Florin Lazăr a deviat o minge șutată de la distanță, portarul a fost păcălit, însă balonul s-a dus peste transversală.

Forcingul orădenilor a fost concretizat pe tabelă în minutul 51, când, în urma unei centrări din dreapta în careul argeșean, Cristian Bud i-a luat fața lui Popescu și a trimis cu capul, de la 9 metri, în poarta oaspeților, restabilind egalitatea.

În minutul 57 s-a petrecut o fază interesantă: Mazilu a fost surprins în offside, a tras în balon, însă arbitrul l-a iertat și nu i-a arătat, așa cum ar fi trebuit, al doilea cartonaș galben.

În minutul 87 spiritele s-au încins un pic, după ce Ayza i-a dat puternic peste picioare, din spate, lui Florean, însă arbitrul s-a răzgândit și nu i-a mai acordat cartonașul galben, după ce Vasilache a sărit la ceartă.

În final nu s-a mai petrecut nimic periculos la cele două porți, fapt care a consfințit rezultatul final de 1-1, care a nemulțumit atât echipa orădeană, cât mai ales cei circa 3.000 de suporteri prezenți la joc. Din tribune a urmărit meciul și președintele Federației Internaționale de Judo, Marius Vizer, finanțator al clubului orădean, alături de asministrația locală, nici el foarte încântat de joc.

În urma acestui rezultat, FC Bihor a acumulat 15 puncte și ocupă în continuare locul VIII, aflându-se la 12 puncte de liderul Corona Brașov, care a avut etapă liberă în acest week-end. În runda viitoare, FC Bihor va câștiga la masa verde, cu scorul de 3-0 jocul pe care trebuia să-l dispute la Alba Iulia, cu Unirea, echipă care s-a retras însă din competiție.

VEZI mai multe POZE de la meci

„Am încercat, dar din păcate n-am reușit să ducem jocul foarte periculos spre poarta adversarului ca să-l punem în dificultate. A fost o oarecare dominare, dar, una peste alta, eu zic că rezultatul este echitabil și trebuie să ținem capul sus, să mergem mai departe. Suntem supărați pentru că ne doream foarte mult să câștigăm. E normal, dar eu zic că după etapa viitoare, în care vom sta, și după o victorie cu Corona, putem să intrăm și noi în cărți”, a declarat, la final, antrenorul orădenilor Marian Pană.

„Echipa gazdă nu ne-a surprins cu absolut nimic. Pot să spun că în prima repriză noi am controlat jocul, numai neșansa a făcut ca să nu majorăm scorul. În repriza a doua a fost mai mult un meci de bătaie, de luptă, dar, cum s-a văzut cred și din tribună, diferența a făcut-o determinarea jucătorilor mei și pentru asta vreau să le mulțumesc”, a spus, la rândul său, antrenorul oaspeților, Alin Chița.

În acest joc, FC Bihor a trimis în teren echipa: Pogacsics – Coroian, Fl. Lazăr, Țoca, Vădrariu (min. 60 Ov.Popa) – Florean (cpt.), Mihalache, Vasilache, Târnăcop – Pușcaș și Bic (min. 32 Cr. Bud)

De partea cealaltă, CS Mioveni a utilizat formula: O. Popescu – Pasăre, B. Stoica, Olteanu, Dragu – I. Stancu (min. 71 Ayza), Dragalina, Boboc (cpt.), Mazilu (min. 63 Biceanu) – Arnăutu (min. 88 Simion) și Năstăsie.

Text și foto: eBihoreanul

Marius ANGHEL 10 Mar. 2013, 17:28 Campionat
Pe aceeași temă